Her er Danmarks mest elektrificerede bilmærke

Salget af elektrificerede personbiler i Danmark satte ny rekord i 2021. Der blev således indregistreret over 74.000 fabriksnye hybridbiler, plug-in hybridbiler, elbiler og brintbiler i løbet af årets 12 måneder. Det er en fremgang på hele 78 procent sammenlignet med året før.

Toyota er det bilmærke i Danmark, der solgte flest elektrificerede biler i 2021 med i alt 9.941 personbiler svarende til godt 13 procent af markedet. Det viser tal fra De Danske Bilimportører.

Tirsdag den 4. januar 2022

Det er populært som aldrig før at køre i en elektrificeret bil som hybrid, plug-in hybrid, el eller brint. Salget af elektrificerede personbiler i Danmark endte i 2021 således på rekordhøje 74.300 sammenlignet med 41.700 året før svarende til en stigning på 78 procent. Dermed har antallet af biler med mulighed for elektrisk fremdrift aldrig været højere. Det viser nye tal fra De Danske Bilimportører.

Den største spiller på markedet for elektrificerede personbiler i Danmark i 2021 blev Toyota. Her fik 9.941 kunder leveret deres fabriksnye hybridbil, plug-in hybridbil, elbil eller brintbil, hvilket ingen andre bilmærker kunne overgå. De elektrificerede personbiler tegnede sig for 67 procent af Toyotas samlede salg i 2021 svarende til, at to ud af tre indregistrerede Toyotaer havde mulighed for elektrisk fremdrift.

Regner man også varebiler med, trillede der i alt 10.246 elektrificerede biler ud fra Toyota-forhandlerne i løbet af 2021, hvilket var næsten 1.200 flere end i 2020 og hele 3.000 flere end bilmærket, der solgte næstflest elektrificerede biler i Danmark.

Mest populære elektrificerede Toyota-model

Toyotas mest populære elektrificerede model var minibilen Toyota Yaris Hybrid, der blev kåret som Årets Bil i Europa 2021, og som ikke skal lades op med ladestik for at kunne køre på el. Yaris Hybrid lader nemlig selv under kørslen primært ved at opsamle bremseenergi, som så kan bruges til fremdrift af bilen enten udelukkende på el med slukket benzinmotor eller på en kombination af benzin og el.

Den næstmest populære elektrificerede Toyota-model blev RAV4, der for første gang nogensinde rundede 3.000 indregistrerede biler og samlet set endte lige uden for top-10 som Danmarks 11. mest populære bilmodel blandt alle modeller med eller uden elmotor. Alle RAV4 blev solgt med elmotor – enten i form af den normale hybridbil eller plug-in hybridbilen Toyota RAV4 Plug-in Hybrid, der kan lades med ladestik og derved får en gennemsnitlig rækkevidde på ren el på 75 km.

Toyota er også det bilmærke, der har flest elektrificerede biler indregistreret i Danmark. Der kører således lige nu 36.450 hybridbiler, plug-in hybridbiler, elbiler og brintbiler med Toyota-logo i Danmark ud af i alt 181.174. Det betyder, at hver femte elektrificerede personbil i Danmark er en Toyota.

/

De seneste nyheder fra Toyota

Køb en Toyota uden at lægge en krone Køb en Toyota uden at lægge en krone Toyota åbner Toyota Markedsdage fra 1. til 23. januar med flere attraktive pakketilbud, hvor man bl.a. kan købe ny bil uden at lægge en krone i udbetaling, få ekstraudstyr til en værdi af op til 18.000 kr. med helt gratis og meget mere. Danske eliteatleter nomineret til umulig sportspris Danske eliteatleter nomineret til umulig sportspris Det bliver enten en bordtennisspiller, en håndboldspiller eller et helt landshold i fodbold, der løber med sportsprisen, Intet er umuligt-prisen, når den uddeles ved den årlige sportsgalla, ”Sport 2021”, som DR1 sender direkte fra Boxen i Herning 8. januar 2022. Toyota afslører fuldt modelprogram af elbiler Toyota afslører fuldt modelprogram af elbiler Toyota lancerer 30 nye elbiler frem mod 2030 og forventer at sælge 3,5 mio. elbiler om året samme år, hvilket er helt i tråd med Toyota-koncernens mål om 100 procents CO2-reduktion fra nye biler i Vesteuropa i 2035. Toyota viser brintdrevet GR Yaris Toyota viser brintdrevet GR Yaris Toyota introducerer den roste og prisvindende miniracer, GR Yaris, som en brintdrevet udgave, der kører stort set emissionsfrit ved hjælp af en modificeret forbrændingsmotor.