1. Toyotas drivlinjer
 2. Elbil

Hvorfor skal du vælge en elbil?

Oplad derhjemme

Det er sikkert, praktisk og let at oplade din elbil fra Toyota. Du kan oplade bilen derhjemme med en installeret ladeboks. Eller du kan vælge en hurtigoplader på landets offentlige ladestandere mod betaling.*

Utrolig rækkevidde

Elbiler som Toyota bZ4X kan køre hundreder af kilometer** på en enkelt, fuld opladning.

8-års garanti

Som alle andre elementer i en Toyota er batterierne i vores elektriske køretøjer konstrueret til at holde. Og for at vores kunder kan få ro i sindet leveres alle batterier med 8 års/160.000 km garanti.***

Sådan virker en elbil

Elbiler er støjsvage, raffinerede og er spændende og unikke, at køre, da de udelukkende kører på elektrisk strøm. I stedet for en motor og brændstoftank bruger de elektriske motorer, der drives af et batteri. Få mere at vide om, hvordan teknologien fungerer, ved at klikke på animationerne nedenfor.
 • Opladning

  Oplad batteriet med strøm via en ladeboks derhjemme eller ved hjælp af hurtig offentlig ladestander. *

 • Kørsel

  Batteriet driver elmotoren, drejer hjulene rundt og hjælper bilen fremad.

 • Regenerativ bremsning

  Når bremserne aktiveres, omdirigeres den energi, der ellers ville være spildt, til batteriet for at fylde det op med strøm.

Se vores elektrificerede biler

Fakta om elbiler

Hybrider skifter problemfrit mellem to energikilder, benzin og et elektrisk batteri. Og elbiler kører kun på batteristrøm.

 

Hybrider er selvopladende - så du behøver aldrig at lade dem op. Mens en elbil har brug for en opladning fra tid til anden.

En elbil har en rækkevidde på flere hundrede kilometer. Det nøjagtige antal kilometer afhænger af model, variant, udstyr, vejr- og vejforhold, m.v.

 

Når bilen løber tør, kan den genoplades på kun 30 minutter ved en hurtig ladestander. Toyotas dedikerede app, MyToyota, hjælper dig med at kontrollere din nuværende rækkevidde og planlægge genopladning.

Uanset om du oplader derhjemme, på kontoret eller på farten på et af det stigende antal hurtige opladningspunkter, er det nemt og bekvemt at genoplade din elbil.

 

Vælg fx. en ladeboks derhjemme og oplad om natten mens du sover, eller oplad på en hurtig ladestander på en række offentlige steder, fx. almindelige tankstationer og ved supermarkeder. 

En elbil kører kun på batteristrøm, og bruger derfor ikke noget brændstof og producerer heller ingen udledning*****.

 

En elbil er nemt at oplade, raffineret og spændende at køre i, blandt andet takket være det øjeblikkelige drejningsmoment fra elmotoren. 

 

Derudover har en elektrisk bil også lavere driftsomkostninger end et konventionelt køretøj.

 

En elbil oplades via el fra elnettet, og betales til gældende energitarif med tilhørende skatter, afgifter m.v. Prisen afhænger af elselskab, belastningsperioder m.v.

Som alle andre elementer i en Toyota er batterierne i vores elbiler konstrueret til at holde. Og for at du får ro i sindet, leveres alle batterier med 8 års/160.000 km garanti (afhængig af, hvad der kommer først), hvis batterikapaciteten falder til under 70% på drivbatteriet.

 

Vores returordning sikrer, at når batterierne til vores elektriske køretøjer når slutningen af deres levetid, håndteres de sikkert og ansvarligt.

 

Autoriserede Toyota-reparatører bortskaffer i øjeblikket mere end 90% af vores batterier, og vi stræber efter at genbruge mere end 50% af et hybridbatteri.

Få endnu mere ud af din Toyota

Det har aldrig været lettere, at køre Toyota. Blandt andet takket være MyToyota Connected Services.

 • MyToyota Connected Services

  MyToyota-appen omfatter en række onlinetjenester til din Toyota Hybrid, som vil gøre livet lettere for dig.

  Gennem MyToyota-appen kan du drage fordel af en række tilknyttede tjenester, der er designet til at gøre kørslen sikrere og sjovere.

  Hybrid Coaching giver dig fx kontekstualiseret coaching på din hybridkørsel, så du kan få mest muligt ud af EV-tilstanden for at sænke dit brændstofforbrug og din miljøpåvirkning.

* For at sikre effektiv opladning og bevare batteriets sundhed i hele køretøjets levetid kan DC Fast Charging-effekten af Toyota Battery Electric-biler reduceres midlertidigt (i ca. 24 timer) efter to sessioner om dagen (svarende til to gange 10% til 80% opladningstilstand).

**411 km til 512 km på WLTP-cyklussen for Toyota bZ4X. Disse intervaltal er estimater baseret på officielle tal i et kontrolleret miljø (WLTP). Disse tal er udelukkende beregnet til sammenligning. Sammenlign dem kun med andre biler, der er testet efter de samme tekniske procedurer. Den faktiske elektriske rækkevidde af dit køretøj vil, da mange faktorer har indflydelse på en bils elektriske rækkevidde.

Sådanne faktorer omfatter: valgt model og variant, ekstraudstyr og monteret tilbehør, kørestil, hastighed, vej- og vejrforhold, trafik, køretøjets tilstand, dæktype (sommer/vinter) og dæktryk, køretøjets belastning, antal passagerer, udvendig temperatur, batteritemperatur osv. For mere info om WLTP kan du kontakte din lokale Toyota-forhandler.

*** Afhængig af, hvad der kommer først og underlagt årlige sundhedstjek på et autoriseret Toyota-værksted og hvis batterikapaciteten falder til under 70% på drivbatteriet.

**** En elektrificeret bil drives helt eller delvist af en eller flere elektriske motorer. Nogle elektrificerede biler, herunder hybrider og plug-in hybrider, har også en benzinmotor. Andre, som Toyota bZ4X, er helt elektriske. 

***** Emissioner kan være forbundet med andre aspekter af bilens livscyklus (herunder dens fremstilling), fra produktionen af elektricitet og fra den daglige brug, såsom fra dæk og bremser.