1. Om Toyota
 2. Toyota i Danmark 2024

Toyota i Danmark

Find informationer om Toyota Danmark her på siden
 • Toyota har været i Danmark siden 1963. Faktisk var Danmark det første land i Europa, der introducerede Toyota. Og med stor succes. Dette afspejles ved, at Toyota er et af de mærker, der kører flest biler af på vejene i Danmark. Vejen til denne succes skyldes primært tre forhold - dygtige forhandlere og medarbejdere - og gode biler.

  Toyota-forhandlerne og Toyota Danmark A/S har siden slutningen af 1980'erne samarbejdet målrettet med at opbygge en servicekultur blandt alle medarbejdere, som ene og alene har som mål at levere mange biler og have tilfredse kunder. Dette er lykkes, og Toyota fremstår i dag som det bilmærke med de mest tilfredse og loyale kunder.

  Denne position vil vi gøre alt for at fastholde, og udover en Toyota-organisation i Danmark, som hele tiden forsøger at gøre tingene lidt bedre for kunderne, så er det planen, at de kommende års nye spændende modeller designet til det europæiske marked, vil gøre, at Toyota i årene fremover vil udbygge sin position på det danske marked.
 • Toyota Danmarks hovedkontor i Søborg
 • Åbent hus-kampagner hos din Toyota-forhandler

  Se nye biler, få gode tilbud og oplev god stemning til åbent hus hos Toyota. Åbent hus-arrangementer afholdes flere gange om året og er en god mulighed for dig at sige hej til din lokale Toyota-forhandler og få talt om dine muligheder og behov.

  Vi har dog altid mange gode kampagner, der dækker alle bilbehov. Tjek siden med kampagner og se de attraktive tilbud på nye biler, udstyrspakker, finansiering og meget mere.

  Du kan også tilmelde dig Toyotas nyhedsbrev for at få direkte besked, når vi holder åbent hus-arrangementer. Nemt og enkelt. 

Danmark har en særlig plads i japansk bilhistorie

Toyota valgte med virkning fra 1. april 2003 at lade ejerskabet af alle de nationale salgs- og marketingselskaber i Europa overgå fra Toyota Motor Corporation (TMC) til Toyota Motor Europa (TME). Ændringen skete for yderligere at styrke salgs- og marketing-funktionerne og mindske afstanden mellem producent og forbruger. Denne administrative ændring kunne ikke umiddelbart mærkes af kunderne, men den markerede alligevel afslutningen på første kapitel i historien om Toyota i Europa – en historie, der begyndte i Danmark i 1963.

Danmark indtager en særstilling i japansk bilhistorie. Den første Toyota – eller den første japanske bil i det hele taget – som blev importeret til Europa, var nemlig en model Crown, der kom hertil i august 1963 på dansk initiativ. To idérige mænd, Otto Hee og Walther Krohn, havde haft import af så forskellige mærker som Skoda, Alfa Romeo og BMW samt Lloyd, Hansa, Goliath og Neckar.

Men BMW og Alfa var for dyre til at sælge. Skoda var der som østblok-virksomhed problemer med under den kolde krig, og Neckar producerede biler på licens fra Fiat, som gerne selv ville gøre forretninger på eksportmarkederne.

Derfor så de to danskere sig om efter noget nyt. I 1962 tog de til biludstilling i Tokyo og besøgte i den forbindelse en række bilproducenter. De fandt, at Toyota var den mest moderne. Toyota-folkene var med på idéen om eksport. De kendte ganske vist ikke Danmark, men Skandinavien vidste de, hvad var, fordi SAS netop var begyndt at flyve til Tokyo. Derfor blev Erla Auto Import officielt Toyotas repræsentant i hele Skandinavien.

 • Fart på med Corolla

  Der kom rigtig gang i salget af Crown, da Erla Auto byggede stationcar-modellen – med den specielle bagrude, der pr. automatik kunne køre op og ned - om til varevogn, og da den mindre Corolla senere kom til, gik det rigtig stærkt.

  Det blev starten på Toyota Motor Corporations tilstedeværelse i Europa, hvor man i de seneste år har etableret sig med egne fabrikker i både England, Wales, Frankrig, Polen, Tyrkiet og Tjekkiet, og eget designcenter i Nice i Sydfrankrig, og hvor man også har overtaget de fleste nationale importselskaber. I Danmark skete dette i 1999.

Læs også om

De seneste nyheder fra Toyota