1. Om Toyota
 2. Toyota i Danmark 2024
 3. Karriere i Toyota
 4. Teknikerlærling

Teknikerlærling med TOYOTA-DNA

Sammen med Syddansk Erhvervsskole, Odense, uddanner vores værksteder løbende dygtige teknikere. Selve uddannelsen foregår skiftevis på skolen og på værkstedet - og undervejs tilføjer Toyota Danmark det ekstra lag af oplevelser og uddannelse, der giver det særlige Toyota-DNA. Næste hold starter 11. november 2024.
 • Almen uddannelse med Toyotaspecialisering

  På lærlingeuddannelsen gennemgår du den brede obligatoriske uddannelse som personvognsmekaniker, hvor du arbejder med forskellige bilmærker.

  Undervejs vil modulerne blive krydret med Toyota-systemer, testere og biler – specielt tilrettelagt undervisning med eksperter, der er særlig kompetente indenfor Toyota.

  Undervisningen vil foregå på skolens hovedforløbsværksted og i Toyotas eget kursuscenter.

  Se Laurids fortælle om at være Toyota-lærling herunder.

 • Bo sammen med dine kammerater

  Under skoleopholdene bor du på Erhvervskollegiet sammen med dine kammerater. Du bliver en del af et stærkt socialt fællesskab og et aktivt miljø med fritidsaktiviteter – eksempelvis klatrevæg, fitness, multibane, biograf og ture ud af huset.

  For Toyota-lærlinge bliver der på hvert skoleophold arrangeret to specielle events.

  Se hvordan det er at bo på skolen herunder.

Syddansk Erhvervskollegie

Forløbet

På Toyotas lærlingeuddannelse vil du i løbet af 8 skoleperioder af ca. 5 uger, gennemgå den almene uddannelse som personvognsmekaniker. Imellem skoleperioderne er du i praktik på et Toyota-værksted.

På uddannelsen lærer du bl.a. at servicere, fejlfinde og reparere biler, herunder også hybrid- og elbiler. Du arbejder undervejs bl.a. med diagnosticering af bilernes elektriske systemer ved hjælp af avancerede computersystemer.

Ved afslutningen af uddannelsen, står du både med et svendebrev og en certificering som Toyota tekniker Niveau 2.

Klik på figuren

Sådan bliver du Toyota-lærling

 • For at starte på uddannelsen, er der to ting, du skal opfylde:

  1. Du skal have gennemført grundforløb 1 og 2. Det kan du enten gøre på din lokale skole eller Syddansk Erhvervsskole. Uanset hvor man tager den første del, kan man søge ind på Toyota Lærlingeuddannelsen i Odense.

  2. Du skal have en aftale om en læreplads på et Toyota-værksted.

  Når du har en læreplads, kan du aftale med din værkfører, som kan tilmelde dig (efter først-til-mølle-princippet). Så første skridt er at drøfte det sammen med din værkfører. 

  Du kan altid kontakte dit lokale Toyota-værksted og spørge, om de har brug for en lærling. Hvis de har, hjælper de dig med den videre proces. Du kan også spørge din skole om hjælp til at skrive din Toyota-ansøgning. 

  Find Toyota-værksted herOpens in new window.