1. Om Toyota
 2. Toyota i Europe
 3. Toyota Europe Design Development (ED²)

Toyota Europe Design Development (ED²)

Vores inspirerende designstudie på Côte d'Azur, Frankrig
Toyota Europe Design Development ED² på Côte d'Azur, Frankrig leverer avancerede konceptforslag og banebrydende design fra et europæisk synspunkt.
 • The evolving world of car design

  En bils design er det første, folk bemærker. Biler skal derfor appellere til vores kunders smag. De skal se attraktive ud med komfortable interiører af høj kvalitet. Samtidig kræver nutidens hurtigt skiftende verden, at designere ændrer deres roller. I dag har designere til opgave at udvide omfanget af forskellige designaspekter. De skal tage hensyn til de økosystemer, hvor bilerne bruges, ud over bilernes design. Hos Toyota bygger vi ikke kun biler i Europa, vi designer dem også her: i vores europæiske designstudie Toyota Europe Design Development (ED²).

 • Europæiske designs fra Sydfrankrig

  Toyota ED² er det europæiske avancerede designstudie for Toyota og Lexus. Beliggende nær Nice på den franske riviera, er det et af vores otte designstudier rundt om i verden. ED² hed tidligere EPOC og havde base i Bruxelles. Det flyttede til Frankrig i 2000. Centret har til formål at levere avancerede konceptforslag om mobilitet og banebrydende design fra et europæisk perspektiv. De skaber udvendige designs, interiør- og CMF (farve, materiale og efterbehandling) design. De udvikler og forsker også prototyper og design.

 • ED2's imponerende rekorder

  Nogle nylige succeser fra ED² inkluderer Lexus LF-30 Electrified og den autonome e-Palette, der blev vist på Tokyo Motor Show i 2019. ED² var ansvarlig for CMF (farve, materiale, efterbehandling) af 4. generation Yaris, og den berømte koralrøde farve blev født. Eksteriøret og CMF af B-segmentets SUV, Yaris Cross, blev designet på den franske riviera. ED² har også bragt fremtiden for elbiler til live. Vi samarbejdede med Toyotas globale kreative virksomheder om at udvikle den avancerede model, elbilen bZ4X, der blev vist i april 2021. Marts 2021 arbejdede vi også på Toyota Aygo X Prologue.

 • At få Yaris til at skille sig ud

  ED² spillede en ledende rolle i definitionen af CMF (farve, materiale og efterbehandling) af den væsentligt opdaterede Yaris-model, der blev lanceret i 2020.

 • Putte personlighed i Yaris Cross

  Yaris Cross er designet i ED2 i Sydfrankrig og produceret i det nordlige Frankrig og er 100%  europæisk, fra modellens udvendige styling til dets CMF-design.

 • En guldmedalje til e-Palette

  Når det kommer til e-mobilitet, er ED² helt sikkert en medaljevinder! E-palette viste autonom kørsel, da et dusin eller flere af disse batteridrevne elektriske køretøjer kørte på en kontinuerlig sløjfe i Tokyo 2020 olympiske og paralympiske landsby.

 • Fremtidens mobilitet

  På Tokyo Motor Show 2019 var fremtidens mobilitet emnet for vores stand. Den foreslog en fremtid, der fokuserer på mennesker, hvor biler er sjove at køre, og mobilitetsløsninger er tilgængelige for at imødekomme hver kundes behov.

 • Pift A-segmentet op

  Toyota Aygo er anerkendt for sit dristige, iøjnefaldende design i A-segmentet. ED² fik til opgave at tilføje endnu mere dristighed og krydderi for at charmere småbilkøbere. Resultatet er Aygo X-prologen.

Læs også om

De seneste nyheder fra Toyota