1. Om Toyota
 2. Til glæde for alle
 3. Toyota i verden

Toyota i verden

Toyota er en af verdens største og mest kendte bilproduktionsvirksomhed. Vi er verdensberømte for at lave biler. Men vidste du, at Toyota har mange andre produktions- og forretningsaktiviteter over hele verden? Ved hjælp af vores viden og erfaring sigter vi mod at overgå til en mobilitetsvirksomhed og skabe glæde for alle.

Hvor er vi i dag? 

 • > 370.000 medarbejdere verden over

 • 170+
  salgslande og områder

 • 71
  fabrikker på verdensplan

 • 20
  design & R&D centre

 • Mød vores præsident

  Koji Sato blev vores præsident og administrerende direktør i 2023 og overtog derved titlen efter Akio Toyoda.

  Sato sluttede sig til Toyota i 1992 som chefingeniør for LEXUS LC flagskibs coupé, der blev lanceret i 2017. I 2020 blev han præsident for Lexus International Co og GAZOO Racing Company, inden han overtog Chief Branding Officer (CBO)-stafetten efter præsident Akio Toyoda året efter. Siden 2021 har Sato ført an i arbejdet med brintdrevne biler og været i frontlinjen for at kommunikere Toyotas bestræbelser på at skabe ligesindede partnere og fremme teknologien mod et kulstofneutralt samfund.

  Som vores nye præsident vil Koji Sato lede Toyotas overgang fra at være bilproducent til et "mobilitetsselskab". 

 • Hvor kommer vi fra?

  Sakichi Toyodas succes med at udvikle automatisk væveteknologi gav et solidt kommercielt fundament for hans søn Kiichiro, så han kunne forfølge sin drøm om at lave køretøjer. Hans vision var inspireret af de nye masseproduktionsmetoder, han så på sine besøg i Europa og USA.

  I dag er vi vokset til at blive en af verdens største og mest kendte bilproduktionsvirksomheder. Vi beskæftiger mere end 370.000 mennesker på verdensplan og fremstiller køretøjer på fabrikker på alle kontinenter.

  Vores biler og relaterede tjenester sælges i mere end 170 lande og områder. 

 • Hvor er vi på vej hen?

  Gennem hele vores ekspansion har vi været tro mod den filosofi, der er kernen i vores virksomhedskultur.

  Vores mål er at hjælpe med at opbygge et mere velstående samfund med en organisation, der værdsætter respekt og retfærdighed, og som vokser i harmoni med det globale samfund.

  Vi stræber efter at forbedre folks livskvalitet ved at bruge vores færdigheder og avancerede teknologier til at skabe fantastiske nye produkter og tjenester som giver mobilitet for alle.

De seneste nyheder fra Toyota