1. Om Toyota
 2. Toyota i Europe
 3. Vores rejse i Europa

Vores historie i Europa

Fra mindre importør af biler til ni produktionssteder
Vores europæiske historie begyndte i meget lille skala for næsten 60 år siden med de første forsendelser af vores biler til en skare, der vidste meget lidt om Toyota.
 • Seks årtier med kundefokus

  Gennem vores seks årtier i Europa har vi holdt trit med kundernes skiftende smag og krav. Vi har øget vores forsknings- og designressourcer for at sikre, at vi producerer den slags biler, som europæerne ønsker at køre i. Og vi har konstant stræbt efter at gøre tingene bedre: tilbyde bedre biler, bedre pålidelighed og bedre service.

  Siden de tidlige dage har vi haft år med fremskridt og stabil vækst, til det punkt, hvor vi har ni produktionscentre på tværs af kontinentet. I dag er næsten tre ud af fire køretøjer, vi sælger i Europa, også bygget her.

 • Toyota i Europa gennem årtierne 

  Vores historie er grundlaget for vores fortsatte vækst, og vores europæiske historie fortsætter med at udvikle sig og blive mere spændende. Takket være vores kunder over hele verden, vores leverandører, vores forhandlere, vores partnervirksomheder og vores medarbejderes indsats er vi, hvor vi er i dag. På vores vej til at blive en mobilitetsvirksomhed fortsætter vi vores investeringer i nye teknologier, innovationer og vores medarbejdere for at fortsætte den vej, vi har været på så længe. Vi fortsætter vores bestræbelser på at bidrage til den økonomiske og sociale velstand i lande rundt om i verden gennem god og økonomisk overkommelig mobilitet for alle.

  Vores virksomheds historie begyndte i 1937 med grundlæggelsen af Toyota Motor Co. Ltd. Men vidste du, at den oprindelige Toyoda-forretning var inden for tekstilvævning i slutningen af det 19. århundrede?

 • 1960'erne

  1960'erne var et årti med transformation for Toyota. Vores første indtræden på det europæiske marked banede vejen for de store salgs- og produktionsvirksomheder, vi opererer over hele kontinentet i dag.

 • 1970'erne

  Toyotas momentum var ved at blive opbygget. Flere og flere mennesker var opmærksomme på Toyota-navnet og reagerede på det alternativ, vi tilbød til produkter og mærker, som de havde været bekendt med i generationer.

 • 1980'erne

  1980'erne bragte yderligere konsolidering af vores europæiske aktiviteter og udvikling af spændende nye projekter, der hjalp os med at etablere en stærkere tilstedeværelse i Europa.

 • 1990'erne

  Da vi passerede milepælen på 30 år i Europa, forpligtede vi os til store investeringer ved at etablere vores egne produktionsfaciliteter her. Gennem 1990'erne fortsatte vi med at fokusere på vores forretningsprincipper om at bygge køretøjer lokalt på de markeder, hvor de vil blive solgt.

 • 2000'erne

  Det nye århundrede var starten på en teknisk revolution i bilverdenen. I 2000, tre år efter sin debut i Japan, ankom den originale Prius til Europa som en sedan drevet af en ny drivlinje, der bestod af både en konventionel benzinmotor og en elektrisk motor.

 • 2010'erne

  Fokus på bæredygtighed og miljøhensyn er kernen i alt, hvad vi gør. Så det er ingen overraskelse, at vi i 2010'erne fortsatte med at forbedre og tilpasse vores elektrificerede teknologi for at komme tættere på vores mål om at skabe den ultimative miljøvenlige bil. Sig hej til Mirai.

 • 2020'erne og derefter

  Vores mål er at gøre mobilitet tilgængelig for alle, baseret på vores overbevisning om, at alle bør have frihed til at bevæge sig uden begrænsninger. Vi vil fortsætte med at skræddersy mobilitet til kundernes behov og hjælpe folk med at nyde renere, sikrere, mindre stressende og mere forbundne liv.

Læs også om

De seneste nyheder fra Toyota