1. Toyotas drivlinjer
  2. Toyota opladning

Med MyToyota, er det dig, der bestemmer!

Du kan styre din Toyota helt uden problemer med MyToyota appen - uanset om du planlægger opladningstider fra din sofa eller vil tjekke dit batteris opladningsstatus, mens du besøger butikker.

Offentlig opladning
Du har adgang til en lang række ladestandere over hele Europa. I din MyToyota-app kan du finde ladestationer omkring dig. Vælg den ønskede ladestation, kontroller tilgængeligheden af opladere, og find ud af, hvilke stikkontakter der er tilgængelige. Se efter rutevejledning til ladestationen, og begynd at navigere.
 
Når du er på stationen, kan du begynde at oplade ved hjælp af dit RFID-kort eller endda ved at scanne QR-koden. Find ud af alt, hvad der er at vide om Toyota Charging NetworkOpens in new window.

Ofte stillede spørgsmål om opladning

Alle Toyota Hybrid-biler har banebrydende selvopladningsteknologi§. Ved at kombinere kraften fra en højeffektiv benzinmotor og en eller flere elmotorer kan en hybridbil fra Toyota oplade sig selv, mens du kører, sænker farten eller bremser. Du kan køre korte afstande i elbiltilstand og behøver aldrig at tilslutte eller bekymre dig om batteriets rækkevidde - benzinmotoren tager over, når batteriet er tomt.

Det er enkelt og nemt at oplade din elbil. Ved at installere en vægoplader derhjemme kan du altid være sikker på, at din elbil er klar til at tage på tur – du skal bare sætte stikket i, når du kommer hjem. 

 

For hurtig og nem opladning, mens du er væk hjemmefra, kan du gøre brug af et voksende netværk af lynopladere på eksempelvis motorvejstankstationer og parkeringspladser ved supermarkeder, der kan gøre bilen klar til næste etape på blot 30 min.* 

 

*Afhænger af de lokale forhold, model og variant, vejrforhold og temperaturer, som også kan påvirke ladetiden.

Oplad derhjemme ved hjælp af en ladeboks. En bil som RAV4 Plug-in Hybrid kan oplades hurtigt og sikkert derhjemme på ca.5 timer***. Du kan styre og overvåge opladningsprocessen eksternt ved hjælp af MyToyota-appen. Du skal også genopfylde brændstoftanken med benzin regelmæssigt.

Under optimale forhold er det muligt at lade fra et opladningsniveau på 10 % til 80 % på 30 min.* med en jævnstrømopladning med en effekt på 150 kW. For at passe på batteriet og sikre en lang batterilevetid reduceres jævnstrømsladeeffekten, når opladningsniveauet når 80 %.

 

*Afhænger af de lokale forhold, modeltype og variant samt vejrforhold og temperaturer, som også kan påvirke ladetiden.

Bogstaverne refererer til forskellige ladespændinger. Fx kan en bZ4X med et 400-volts-ledningsnet oplades uden problemer med både en K-oplader (mellem 50 og 500 V) og en L-oplader (mellem 200 og 920 V). Forhør dig hos din forhandler, hvis du er i tvivl.

Biler, der er bygget før januar 2023, har en integreret oplader (OBC) med en effekt på 7 kW. Ved en strøm på 32 A er mindstetiden til fuld opladning 9½ time.

 

Biler, der er bygget fra februar 2023, har en integreret oplader (OBC) med en effekt på 11 kW, hvilket betyder, at bilen kan blive ladet helt op på 6½ time ved en ladestation med en effekt på 11 kW.

* Emissioner kan være forbundet med andre aspekter af bilens livscyklus (herunder dens fremstilling), fra produktionen af elektricitet og fra det daglige brug, f.eks. fra dæk og bremser.

§ I en selvopladende hybrid arbejder en forbrændingsmotor og en eller flere elmotorer sammen i én avanceret drivlinje. Motoren øger ydeevnen, samtidig med at den arbejder som en generator for at omdanne overskydende energi til elektrisk ladning, hvilket reducerer brændstofforbruget.

En elektrificeret bil er et køretøj, der mere eller mindre drives af en eller flere elektriske motorer. Nogle elektrificerede biler, herunder hybrider og plug-in hybrider, har også en benzinmotor. Andre biler, som Toyota bZ4X, er helt elektriske. 

** Emissioner vil være forbundet med andre aspekter af bilens livscyklus (herunder dens fremstilling), fra produktionen af brintbrændstof og fra det daglige brug, f.eks. fra dæk og bremser.

§§ Afhængig af landets tilgængelighed og din eludbyder.

◊◊ For at sikre effektiv opladning og bevare batteriets sundhed i hele køretøjets levetid kan DC Fast Charging-effekten af den elektriske bil reduceres midlertidigt (i ca. 24 timer) efter to sessioner om dagen (svarende til to gange 10% til 80% opladningstilstand).

De angivne opladningstider kan variere afhængigt af de lokale opladningsforhold (f.eks. type og tilstand af ladestationen, batteritemperatur eller omgivelsestemperatur). Disse tal er udelukkende beregnet til sammenligning.