1. Toyotas drivlinjer
 2. Hybrid

Hvorfor skal du vælge hybrid?

Tank op som normalt

Det er nemt at tanke din Toyota Hybrid, som du ville gøre det med en almindelig benzinbil. Bilens hybridsystem sørger for selv at skifte mellem brug af el og benzin efter behov.

Responsiv og effektiv

Toyota Hybrid kombinerer problemfrit benzin og elektricitet for at optimere effektiviteten og levere en jævn køreoplevelse. En hybridbil kører ligesom en konventionel bil, men du kan køre en stor del af tiden på el og dermed spare på benzinen.

Selvopladelig

En Toyota hybridbil oplader batteriet under bremsning. Sammen med bilens indbyggede forbrændingsmotor betyder det, at du ikke behøver at bekymre dig om elektrisk rækkevidde eller opladning.

Hvordan fungerer en hybridbil?

Toyotas hybridbiler kombinerer en forbrændingsmotor og elektrisk motor. Et batteri og en eller flere elektriske motorer øger ydeevnen, mens de også arbejder som en generator for at omdanne overskydende energi til elektrisk ladning, hvilket reducerer brændstofforbruget. Resultatet er en jævn, effektiv og behagelig køreoplevelse. Vil du vide mere, så klik på animationerne for at se, hvordan vores hybridbiler fungerer.
 • Tankning af bilen

  Fyld tanken på bilen op med benzin som normalt.

 • Elektrisk kørsel

  Batteriet driver en eller flere elektriske motorer som drejer hjulene og hjælper køretøjet fremad.

 • Konventionel kørsel

  Forbrændingsmotoren øger kraften og rækkevidden over lange afstande, samtidig med at batteriet oplades.

 • Regenerativ bremsning

  Når du bremser, og køretøjet decelererer, bruges den energi, der normalt ville gå tabt under denne proces, til at fylde batteriet op.

Se vores elektrificerede biler

Fakta om hybrid

En hybridbil er en bil, der både kan køre på el og på benzin.

Det betyder, at du kan køre mere brændstoføkonomisk uden at gå på kompromis med komfort og trygheden i at vide, at du aldrig løber tør for strøm. For hybridbilen oplader nemlig automatisk, mens den kører.

Hos Toyota har vi brugt de sidste 25 år på at udvikle hybridbiler, og derfor kan du vælge de fleste Toyota bilmodeller som hybrid.

Og har du lyst til at køre endnu længere på el, kan du vælge en Toyota Plug-In Hybrid, fx en RAV4 Plug-in Hybrid, der både kan oplade automatisk, men også kan oplades med ledning. Gør du sidstnævnte, får du ekstra lang rækkevidde på el.

En Toyota hybridbil har en el- og benzinmotor i én. Og hybridbilen selv, hvornår den kører på el, og hvornår den slår over på benzin.
 

Hybridbilen oplader automatisk, når den kører, og du kan køre helt op til 50 % af tiden på el, afhængig af hvordan du kører bilen*.
 

*Andre faktorer, som kan have indflydelse på kørslen er modelvariant, ekstraudstyr og monteret tilbehør, kørestil, hastighed, vejforhold, trafik, køretøjets tilstand, dæktype (sommer/vinter) og tryk, køretøjets belastning, antal passagerer, udvendig temperatur, batteritemperatur osv. 

Toyota Hybrid er ledningsfri. Du kan køre, som du plejer uden at bekymre dig om opladning og ladestander.

 

En Toyota hybridbil veksler selv mellem el og benzin, men den løber aldrig tør for strøm. Du skal til gengæld sørge for, at din hybridbil har benzin på tanken, ligesom en konventionel bil.

En hybridbil er en driftssikker bil. Bilens hybridbatteri holder hele bilens levetid, og med et Hybrid Helbredstjek er du yderligere dækket. Derudover er der 5 års/100.000 km garanti på bilens øvrige hybrid-komponenter.

Hybrid Helbredstjek foretages uden beregning og gennemføres af dit autoriserede Toyota-serviceværksted i forbindelse med serviceeftersyn på bilen.

Der er tre typer hybrid; Mild-hybrid, hybrid og plug-in hybrid.

 

En mild hybrid bruger kun sin elektriske motor til at hjælpe benzinmotoren. Det betyder, at en mild hybridbil aldrig bruger elmotoren alene til selve fremdriften, men derimod til at drive det elektroniske udstyr. Det er derfor ikke muligt at køre på ren el i en mild hybrid. Elmotoren hjælper i stedet på at forbedre rækkevidden for benzinmotoren. Batteriet i en mild hybrid oplades, ligesom ved en almindelig hybrid, mens du kører, og skal derfor ikke tilsluttes en strømkilde.

 

En hybridbil har både en elmotor og en benzinmotor. Batteriet oplades automatisk under kørsel – primært når du bremser. Og på de lange distancer, eller når du ikke har strøm nok, slår bilen selv over på benzin. Du skal altså stadig tanke benzin, men bare ikke så ofte, som hvis du kørte i en almindelig benzinbil.

 

En plug-in hybrid fungerer som en elbil og en hybridbil i én. Du kan køre op til 100 % på el, hvis du oplader bilen med ladestikket, og bilen slår selv over på benzin, hvis du løber tør for strøm på de lange strækninger. Du kan også vælge at køre bilen som en almindelig hybridbil, uden at lade den op med ledning. Plug-in hybridbilen er nem at oplade, og du kan både oplade den hjemme eller på en offentlig ladestander.

Toyota Hybrid kommer altid med automatgear. Det betyder, at du slipper for at skifte gear, når bilen standser i et lyskryds og skal køre videre igen, eller når du sidder i kø. Et automatgear kan give en mere behagelig og sikker kørsel. 

Et anhængertræk kræver en stor motor, og derfor er det ikke altid sikkert, at man kan få anhængertræk til sin hybridbil.

Hos Toyota kan man dog få anhængertræk til YarisYaris Cross, Toyota C-HR HybridRAV4 HybridToyota RAV4 Plug-in og Corolla Hybrid Touring Sports.

Hør mere om mulighederne hos din lokale Toyota-forhandler.

Der gælder de samme regler for parkering af hybridbil som for alle andre helt almindelige biler. Har du derimod en plug-in hybrid, er det i nogle byer som fx København tilladt at holde på de særskilte parkeringspladser til elbiler.

Du skal stadig betale parkeringsafgift i henhold til de regler, der er for den pågældende parkeringsplads. Tjek de til enhver tid gældende regler i din kommune.

Nogle forsikringsselskaber tilbyder en billigere forsikring til hybridbiler, da de antager at hybridbilejere kører mere sikkert.

Tjek dit forsikringsselskab og indhent forskellige tilbud, inden du tegner en forsikring til din hybridbil. Du er også velkommen til at kontakte Toyota Bilforsikring, hvis du har spørgsmål eller ønsker en pris.

Sammenlignet med andre biler, holder Toyota hybridbiler en generel høj gensalgsværdi. Det skyldes både den gode kvalitet og at hybridbiler kommer med høj komfort og meget udstyr. Leder du efter en brugt hybridbil, kan du kigge her »

Få endnu mere ud af din Toyota

Det har aldrig været lettere, at køre Toyota. Blandt andet takket være MyToyota Connected Services.

 • MyToyota Connected Services

  MyToyota-appen omfatter en række onlinetjenester til din Toyota Hybrid, som vil gøre livet lettere for dig.

  Gennem MyToyota-appen kan du drage fordel af en række tilknyttede tjenester, der er designet til at gøre kørslen sikrere og sjovere.

  Hybrid Coaching giver dig fx kontekstualiseret coaching på din hybridkørsel, så du kan få mest muligt ud af EV-tilstanden for at sænke dit brændstofforbrug og din miljøpåvirkning.