1. Toyotas drivlinjer
 2. Brintbil

Derfor skal du vælge en brintbil

Tankes på få minutter

Brint-teknologi producerer elektricitet gennem en kemisk reaktion mellem brint og ilt i en brændselscelletank. Tankning af bilen fra en pumpe tager mindre end fem minutter, så du kan komme hurtigt tilbage på vejen og nyde en problemfri rejse.

Imponerende rækkevidde

Toyotas brintbiler er fulde af nye innovationer, der er designet til at maksimere din køreoplevelse. Toyota Mirai kan køre hundredvis af kilometer på en brinttank og op til 650 km** mellem opladningsstederne.

Sådan virker en brintbil

Brintkraft er en spændende teknologi. I det sidste årti er brint blevet et troværdigt og almindeligt middel til at drive køretøjer. Nedenstående animationer viser, hvordan brændselscelleelektrisk teknologi fungerer.
 • Tankning

  Det er nemt at tanke op. Du skal blot fylde tanken med brint på en dedikeret brinttankstation ligesom du fylder benzin/diesel på en konventionel bil.

 • Brint

  Et brændselscellekøretøj er et elektrisk køretøj drevet af en elmotor. Elektriciteten til elmotoren produceres på stedet i bilens brændselscellestak. Brintbiler udleder ingen skadelige gasser eller forurenende stoffer under kørslen – kun vand. Brændselscellen producerer elektricitet ved at forbinde brint fra tankene med ilt fra luften udenfor. Elektriciteten driver elmotoren og oplader batteriet.

 • Regenerativ bremsning

  Når bremserne aktiveres, omdirigeres den energi, der ellers ville være spildt, til batteriet for at fylde det op med strøm.

Se vores elektrificerede biler

Fakta om brintbiler

Brint er det mest almindelige stof i universet, og det findes overalt. Faktisk består mere end 70% af universet af brint. Det eksisterer naturligt som molekyle i næsten alle levende ting og er en farveløs, lugtfri og giftfri gas, der kan lagres over lang tid.Brint findes typisk i vand og biomasse og kan udvindes via elektrolyse ved hjælp af vedvarende energi som f.eks. vind- og solenergi samt vandkraft, så energikilderne er både fremtidssikre og mangeartede.

Motoren i en brintbil er en elektrisk motor, der får sin strøm fra en brændselscelle, der ligger indbygget i bilen.

 

I brændselscellen sker en kemisk reaktion mellem brint fra tankene og luften udenfor, der skaber elektricitet, som brintbilens elmotor kan køre på.

 

Elektriciteten fra brændselscellen overføres direkte til elmotoren og lagres på bilens indbyggede batteri.

Rækkevidden i en brintbil afhænger af modellen, din kørsel, udstyr, vejrforhold og oppakning.

 

I Toyota Mirai er rækkevidden mere end 650 km på en fuld tank brint. Og når tanken er tom, kan du fylde den igen på under 5 minutter.

En brintbil skal ikke oplades som en almindelig elbil, men skal tankes med brint på en brinttankstation. I Danmark har vi allerede brinttankstationer i en række danske byer, og flere er på vej.

 

Optankningen foregår nemt og hurtigt, som du kender det fra en almindelig benzinbil, og du kan fylde bilens hydrogentank på kun 5 minutter. 

Prisen på en brintbil afhænger af den specifikke model

 

Brintbilen Toyota Mirai kommer altid med en række eksklusivt ekstraudstyr, som blandt andet LED Highlygter, JBL lydanlæg, bak-kamera, navigation med 12,3” skærm, nøglefri adgang og meget mere. Du får derfor innovativ teknologi fra motor til udstyr, når du vælger en Toyota Mirai.***

 

I dag er brintbiler endnu ikke så udbredte, og teknologien er ny og avanceret. Derfor kan du fortsat få benzinbiler og hybridbiler, som er billigere end brintbiler. 

Med en Toyota Mirai vil omkostninger til brændstof være på niveau med en konventionel bil med forbrændingsmotor. Men der er en række afgiftsmæssige fordele ved at eje en brintbil fremfor en benzinbil, da en brintbil er klassificeret som et nul-emissionskøretøj.

 

Samtidig vil en brintbil også have lavere omkostninger til service, da der ikke er en masse komponenter, som skal serviceres hvert år. En brintbil fra Toyota vil derfor ikke være dyrere at eje end en bil med forbrændingsmotor - tværtimod vil den formentlig være billigere.

Brændselscellen i en Toyota Brintbil er udviklet til at holde lige så længe som bilen.

 

Toyota Mirais brændselscellekomponenter er dækket af en garanti på 5 år/150.000 km.

 

Hos Toyota sikrer vi samtidig, at hydrogenbrændselscellen genanvendes sikkert og ansvarligt, når bilen har kørt sine sidste kilometer.

Brintbiler er meget sikre. Brint er faktisk mere sikkert at håndtere end benzin eller diesel, så du har intet at bekymre dig om, når du skal tanke eller køre en brintbil.

 

Hos Toyota har vi gennemtestet sikkerheden i alle vores biler – også i vores brintbiler. Toyota har endda testet at skyde med patroner på brinttanke på tæt hold uden at det påvirkede sikkerheden.

Få endnu mere ud af din Toyota

Det har aldrig været lettere, at køre Toyota. Blandt andet takket være MyToyota Connected Services.

 • MyToyota Connected Services

  MyToyota-appen omfatter en række onlinetjenester til din Toyota Hybrid, som vil gøre livet lettere for dig.

  Gennem MyToyota-appen kan du drage fordel af en række tilknyttede tjenester, der er designet til at gøre kørslen sikrere og sjovere.

  Hybrid Coaching giver dig fx kontekstualiseret coaching på din hybridkørsel, så du kan få mest muligt ud af EV-tilstanden for at sænke dit brændstofforbrug og din miljøpåvirkning.

* Emissioner kan være forbundet med andre aspekter af bilens livscyklus (herunder bilens fremstilling), fra produktionen af brintbrændstof og fra den daglige brug, f.eks. fra dæk og bremser.

** WLTP-cyklus. Rækkevidden afhænger af modelvariant, udstyr, drivlinjer, lokale kørsels- og vejrforhold.

*** Tilgængelighed af produkterne kan variere fra land til land, og lokale tilbud kan være forskellige på hvert marked. Kontakt gerne din lokale Toyota-forhandler, hvis du har spørgsmål.