1. Om Toyota
 2. Nyheder fra Toyota
 3. Toyota åbner for salget af elbilen bZ4X

Toyota åbner for salget af elbilen bZ4X

Ventetiden er endegyldigt ovre, og Toyota åbner nu for salget i Danmark af den helt nye og mærkets første dedikerede elbil, bZ4X. Dermed sætter Toyota også for første gang prisskilt på bZ4X, der vil kunne fås fra 387.990 kr. Samtidig er bZ4X også blevet homologeret, hvilket betyder, at Toyota kan offentliggøre den officielle elektriske rækkevidde, der bliver op til 513 km. Med 10 år eller op til 1 mio. km batteritryghed for 70 procents kapacitet stempler Toyota altså for alvor ind på elbilsmarkedet.

Onsdag den 30. marts 2022

Salget af den helt nye og Toyotas første dedikerede elbil, bZ4X, er netop sat i gang i Danmark. Det sker til priser fra 387.990 kr. For den pris får man en moderne og særdeles rummelig SUV med et skarpt og kraftfuldt design, store hjul trukket helt ude i hjørnerne på bilen, nogle fyldige sideskørter og klasseledende offroad-egenskaber.

Udgaven til 387.990 kr. har udstyrsnavnet Essential og er særdeles veludstyret med bl.a. 18” alufælge, 8” multimedieskærm, nøglefri betjening, fjernstyret klimaanlæg, adaptiv fartpilot med køfunktion, bakkamera, LED-lygter for og bag, varme i sæder og i læderrattet, tagræling, Toyota Smart Connect med cloud-navigation og over-the-air opdateringer, trådløs Apple CarPlay og Android Auto samt Toyotas seneste generation af sikkerhedspakken Toyota Safety Sense med automatisk nødbremse, vejkrydsassistent, vognbaneassistent med aktiv styring og en hel masse mere.

Derudover får man også automatisk tre år eller 45.000 km service- og reparationsaftale med uden meromkostninger sammen med fem år eller 100.000 km fabriksgaranti på bilen og mulighed for op til 10 år eller 160.000 km serviceaktiveret garanti med Toyota Relax samt hele 10 år og op til 1 mio. km batteritryghed for 70 procents kapacitet.

 • Tre udstyrsniveauer
  Toyota introducerer i alt tre udstyrsniveauer og forskellige tilkøbspakker. Mellemste udstyrsniveau har navnet Active og her byder den endnu mere omfattende udstyrsliste på bl.a. intelligente Matrix-forlygter, 12,3” multimedieskærm, varme i forruden, tonede ruder, el-justerbart førersæde med lændestøtte, trådløs oplader til smartphone, Blind Spot Monitor og 360 graders panoramavisning. Active-udgaven koster 409.990 kr.

  Det er muligt at tilkøbe en Design-pakke til Active-udgaven. Design-pakken rummer både 20” alufælge, metallak med bitone sort lakeret tag samt panoramaglastag for blot 16.000 kr., mens en Premium-pakke koster 23.000 kr. og byder på samme lækre udstyrsdetaljer som Design-pakken og derudover også et lækkert JBL-lydanlæg.

  Topudstyrsudgaven af bZ4X har navnet Executive og her er der sat krydser ved stort set alt, hvad man kan forestille sig af lækkert komfortudstyr og styling. 20” alufælge er også standard i Executive-udgaven sammen med det øvrige udstyr fra premium-pakken sammen. Dertil får man en frontgrill og sidelister i krom, kunstlæderindtræk, ventilerede forsæder, varme i bagsæderne og en intelligent fjernstyret parkeringsassistent, så man kan parkere sin bil ved hjælp af en app uden at sidde fysisk bag rattet.
 • Rækkevidde på op til 513 km
  Rækkevidden er et vigtigt parameter for elbilskunder, og bZ4X er netop blevet homologeret, hvilket betyder, at Toyota nu også kan offentliggøre den officielle rækkevidde. Det 71,4 kWh store lithium-ion batteri giver en rækkevidde på op til 513 km ifølge WLTP-målemetoden i Essential-udgaven med 18” alufælge og forhjulstræk, mens rækkevidden spænder over 416 km til 504 km i de øvrige udstyrsudgaver med og uden firehjulstræk.

  Batteriet i bZ4X er vandkølet og kan ved hjælp af en 150 kW lynoplader oplades fra 0 til 80 procent på blot 30 minutter, hvis man ikke lige har tid til at benytte sig af den indbyggede, tre-fasede, 11 kW oplader.

  Mens den primære opladning af bZ4X naturligvis foregår med ladestik, er det også muligt at vælge bZ4X med et indbygget solcelletag, der bidrager til opladningen af bilen både under kørslen, og når den holder parkeret. Solcelletaget kan samlet set give op til 1.800 km ekstra kørsel på ren el om året og kan tilkøbes topudgaven for 12.000 kr.
For- eller firehjulstræk
bZ4X kan fås med enten forhjulstræk eller firehjulstræk. Den elektriske drivlinje byder i den forhjulstrukne udgave på en 150 kW elmotor, der yder 204 hestekræfter med et drejningsmoment på 265 Nm. Det accellerer den store SUV fra 0 til 100 km/t. på 7,5 sekunder.

Den firehjulstrukne udgave af bZ4X med to separate 80 kW elmotorer på for- og bagakslen har en samlet systemydelse på 218 hestekræfter og et drejningsmoment på 336 Nm, hvilket giver en acceleration fra 0 til 100 km/t. på 6,9 sekunder. Firehjulstrækket koster 20.000 kr. ekstra og kan vælges til mellem- og top-udgaven.

Hvis man er mere interesseret i at privatlease fremfor købe den nye bZ4X, er det også muligt. Toyota løfter nu for første gang sløret for privatleasingpriserne, der starter fra 4.595 kr. pr. måned med 24.995 kr. i førstegangsydelse. Det er for Essential udgaven med forhjulstræk. Den forventede mest populære udstyrsudgave, Active, vil kunne privatleases for 4.750 kr. pr. måned med 24.995 kr. i førstegangsydelse. Ønsker man Design-pakken oveni koster det kun 200 kr. ekstra om måneden, mens Premium-pakken med JBL-lydanlægget fås for yderligere 45 kr. mere pr. måned.

Toyotas nye dedikerede elbil, bZ4X, får dansk premiere til juni, hvor den står klar hos Toyota-forhandlere over hele landet. Det er dog allerede nu muligt at bestille bZ4X online HER