1. Biltyper
  2. Stationcar

Stationcars fra Toyota

Med en Toyota stationcar finder du den gyldne mellemvej mellem hverdagen og stilrent bildesign

Corolla Touring Sports

Gør forventning til virkelighed med den rummelige og stilsikre stationcar, Corolla Touring Sports (TS). Her er en MPV med virkelig god plads til alt og alle. Fås også med Toyotas banebrydende hybridteknologi.

Alt om Corolla » Kontakt forhandler »

Stationcar eller?

Meningerne er delte. Fordelene? De er nemme at gennemskue.

En stationcar kan få det hele til at gå op i en højere enhed

Når vi skal vælge bil, så er det sjældent tilfældet, at ét parameter styrer hele beslutningen. Pris, familie, fritidsaktiviteter, parkering og design betyder alt sammen noget i langt de flestes overvejelser, når vi danskere skal vælge den rigtige bil.

En stationcar kan være en familiebil, en firmabil, en taxa og et kompromis mellem brug for baggagerum og et ønske om en stilet bil. Det kan være bilen, hvis brændstofeffektivitet gør forskellen for pendleren, den ivrige familieferie bilist eller bilen til dig, der ærligt talt ikke synes, at en SUV eller MPV ligner en rigtig bil.

Stationcar eller sedan?

En stationcar er en videreudvikling af en sedan. Derfor finder du også mange bilmodeller, der både kan fås som sedan og stationcar. En stationcar blev i sin tid udviklet til at kunne transportere flere mennesker eller mere bagagerum fra togstationen til landejendommen. Derfra kommer også navnet stationcar eller station wagon og estate car, som en stationcar også kaldes på engelsk.

I dag kører stationcars på alle verdens veje – men det er stadig dens originale tanke, der definerer dens fordel. En stationcar vil have samme motor og specifikationer som en sedan-version af samme model. Samtidig har den mere plads til bagage og vil derfor også føles mere rummelig i hverdagen. Så hvorfor overhovedet vælge en sedan? Her kan grundene være alt fra udseende til modelspecifikke prisforskelle og udvalg på brugtbilsmarkedet.

Stationcar eller MPV?

Hvis du slet ikke hælder i retning af sedanen, men måske i stedet er tvivl, om du skal gå planken ud med en stor MPV, så er overvejelserne straks nogle andre. Eller hvad?

MPVen har udviklet sig meget det seneste årti, og i virkeligheden er definitionen noget vagere end eksempelvis ’sedan’ og ’stationcar’. En MPV er blot en ”multi purpose vehicle” eller en mellemting mellem en minibus og en stationcar. 

En stor MPV har plads til flere passagerer eller mere bagage end en stationcar. Den vil typisk have mere plads i højden, da den låner kvaliteter fra en minibus. Det er et smagsspørgsmål, om hvad du foretrækker under kørslen, men den ekstra højde kan betyde noget ift. at have plads til eksempelvis sportsudstyr i bagagerummet. Så hvorfor vælge en stationcar?

En stationcar ligner mere en normal bil eller sedan, og den er – afhængigt af modellen - typisk mere brændstofsvenlig. I mange markeder har MPV overtaget stationcarens rolle som en foretrukken familiebil pga. sin størrelse, men hvis du foretrækker det mere klassisk bildesign, så er stationcaren at foretrække.

Der er jo også en SUV

SUVen som familiebil er måske noget, vi danskere før i tiden har associeret med amerikanerne. Det kan være en stor firhjulstrækker til den store familie med plads til masser af dagligvarer og sportsudstyr i bagagerummet. I dagens Danmark er SUVen et reelt bud på en familiebil.

Så hvordan skal du forholde dig til at vælge mellem stationcaren og SUVen, når du er på markedet efter din næste familie flytter? Først og fremmest er der tale om to markant forskellige visuelle udtryk – og ikke mindst to markant forskellige benzinforbrug.

Hvor SUVen typisk er noget af en benzinsluger og også er dyrere i indkøb – hverken gælder dog ikke for vores RAV4 SUV – kan stationcars være nogle af de mest familievenlige biler. Valget mellem en SUV og en stationcar er dog svært at gøre sig klog på.

Tilhængeren af SUVen foretrækker dens høje undervogn og bombastiske fremtoning. Tilhængeren af stationcaren foretrækker det klassiske og mere stilrene design eller fornemmelsen af at være tættere på vejen under kørslen. En stationcar giver dig typisk mere for pengene, hvilket SUV-tilhængeren må indstille sig på. Hvis du dog stadig er tilhænger af SUVen som familiebil, men samtidig gerne vil have praktisk bil – så skal du give vores modelsider for RAV4 og RAV4 Plug-in et besøg.

Hvad er stationcarens fordele?

  • Mere plads til fritid, bagage og familie end sedanen (eller bybilen for den sags skyld)
  • Det klassiske bildesign er for nogle at foretrække frem for designet hos en MPV eller SUV
  • Mere brændstofseffektiv end SUVen eller MPVen, og du er tættere på vejen, når du kører (ift. biler med højere undervogn)

Finansiering og privatleasing af stationcar

Vi tilbyder forskellige billån og finansieringsmuligheder hos Toyota. Vil du for eksempel gerne køre i en splinterny stationcar, men mangler pengene til udbetalingen, tilbyder vi også et lån uden udbetaling, hvor du blot betaler en lidt højere rente end på vores øvrige lån.

Læs om vores låntyper, vilkår og hvad det betyder for dig. Hvis du ønsker mere frihed og ikke vil binde dig gennem et lån, kan du med fordel vælge privatleasing af din stationcar. Har du yderligere spørgsmål til lån og finansiering af din kommende stationcar, er du altid velkommen til at kontakte din nærmeste Toyota-forhandler.

Udforsk andre biltyper