1. Biltyper
  2. Brintbil

Toyota Brintbil - Støjsvag kørsel, helt enkelt

Velkommen til fremtidens bil – Toyotas innovative brintbil kører emissionsfrit i op til 650 km på en enkelt tank.

Toyota Mirai

Nu er vi klar med en ny og forbedret udgave af den banebrydende brintbil, der byder på forførende design, skarpe køregenskaber samt en mere kompakt og effektiv brændselscellestak, der giver dig en rækkevidde på hele 650 km.

Alt om Mirai » Kontakt forhandler »

Hvorfor skal du vælge en brintbil?

Brintdrevne biler er fremtiden. Brintbiler er biler, der hverken udleder skadelige gasser eller forurenende stoffer under kørslen. Det eneste der kommer ud af en brintbil, er vand.

Markedet for brintdrevne biler er stadig nyt, og vi er gået forrest i kampen for den nye generation af elektriske biler.

Hos Toyota forpligter vi os til at beskytte miljøet for nuværende og fremtidige generationer – uden at det skal koste alverden.

I 2015 lancerede Toyota verdens første dedikerede brintbil – Toyota Mirai.

Hvad er en brintbil?

En brintbil er en form for elbil, der kører på brint. Brint fungerer som bilens brændstof. Brintbilens eneste udledning er vand. Ingen CO2-udledning.

Brint (hydrogen) er det hyppigst forekommende stof i universet. Det er samtidig en energibærer og ikke en kilde i sig selv. Brintbilen udleder derfor ingen CO2 og forbrænder ingen fossile brændstoffer – den bruger udelukkende vedvarende energikilder.


Brintbilens hjerte er brændselscellen. Her foregår der en kemisk reaktion, hvor brændselscellen forbinder brint fra tankene med ilt fra luften udenfor. Denne reaktion producerer elektricitet til brintbilens elmotor, der driver brintbilen og samtidig oplader batteriet.

Brintbilens tank skal optankes med brint, præcis som en benzinbil skal optankes med benzin. Optankningen af brint går lynhurtigt – inden for fem minutter er du igen klar med en fuld tank og kan udnytte brintbilens store rækkevidde. Med Toyota Mirai får du en rækkevidde på op til 650 km på en tank.

Danmark har et af de største netværk af brintstationer. Det er landsdækkende og giver en fremragende forudsætning for at gå forrest i kampen om en bedre fremtidig mobilitet.

Et blik ind i fremtiden

Mirai betyder fremtid på japansk. Og det er netop ambitionen hos Toyota at give bilister mulighed for at køre mere miljøbevidst – nu og i fremtiden.

Mange års udvikling af hybrid- og batteriteknologien har ledt frem til en bilmodel med de mest innovative teknologier inden for mobilitet - brintbilen. Toyota Mirai har ingen forbrændingsmotor, men drives af en brændselscellestak, et batteri og en elmotor.

Det er reaktionen mellem hydrogen og ilt, der giver den elektriske motor fremdrift, så du kan nyde en næsten støjfri og komfortabel kørsel. Det tager kun tre til fem minutter at tanke bilen fuldt op og Toyota Mirai udleder udelukkende rent vand under kørslen, der er så rent, at det praktisk talt kan drikkes. Ingen skadelige emissioner. Intet CO2-udslip. Kun ren køreglæde.

 

Finansiering af Mirai brintbil

Vi tilbyder forskellige billån og finansieringsmuligheder hos Toyota. Vil du for eksempel gerne køre i en splinterny Toyota, men mangler pengene til udbetalingen, tilbyder vi også et lån uden udbetaling, hvor du blot betaler en lidt højere rente end på vores øvrige lån.

Læs om vores låntyper, vilkår og hvad det betyder for dig

Har du yderligere spørgsmål til lån og finansiering af din kommende Toyota, er du altid velkommen til at kontakte din nærmeste Toyota-forhandler.

Udforsk andre biltyper