Toyota scorer hattrick på Le Mans

I særdeles overbevisende stil sikrede Toyotas motorsportsteam, TOYOTA GAZOO Racing, sig søndag sin tredje sejr i træk i 24-timers løbet på Le Mans i Frankrig. Triumfen blev grundlagt i den sidste halvdel af racet, hvor Toyotas hybridracerbil med nummer 8 overtog føringen fra Toyotas anden bil med nummer 7 og udbyggede føringen time efter time, inden den kunne køre først over målstregen med den japanske kører Kazuki Nakajima bag rattet.

Mandag den 21. september 2020

Toyotas motorsportsteam, TOYOTA GAZOO Racing, tog for tredje år i træk stikket hjem og sikrede sig endnu en triumf, da Toyotas hybridracerbil med nummer 8 kørte først over målstregen i 24-timers løbet på Le Mans i Frankrig. Med sejren gentog bil nummer 8 med Sébastien Buemi, Brendon Hartley og Kazuki Nakajima bag rattet de foregående to års imponerende bedrift.

Det var ellers Toyotas anden hybridracerbil med nummer 7, der startede forrest, da starten gik på den 88. udgave af det legendariske racerløb på Le Mans – for første gang nogensinde helt uden overværelse af tilskuere grundet covid-19 situationen. Men godt halvvejs i løbet fik Toyota med nummer 7 problemer med turboen, hvilket gjorde, at den måtte en længere tur i pit.

Fra da af så Toyotas vindende bil med nummer 8 sig ikke tilbage, og føringen til konkurrenterne fra Rebellion Racing blev langsomt øget, som racet skrev frem. Efter 24 timers race og hele 386 omgange på den over 13 km lange og legendariske bane kunne de tre Toyota-kørere lade sig hylde som vindere for tredje år i træk og dermed score et vaskeægte hattrick i Le Mans-regi.

Kontrolleret præstation

Årets 24-timers race på Le Mans bød udover turbo-problemerne for bil nummer 7 ikke på den store dramatik for Toyota, og der var således tale om en bundsolid, udholdende og helt igennem kontrolleret præstation. Selv Toyotas bil nummer 7 lykkedes at komme tilbage i løbet og med godt en time tilbage indhente og overhale den ene Rebellion Racing konkurrent, så det altså endte med to podiepladser til TOYOTA GAZOO Racing med førstepladsen og tredjepladsen i den specielle 2020-udgave af Le Mans.

Med sejren på Le Mans kan Toyota desuden kalde sig verdensmester i World Endurance Championship – også kaldet Le Mans-serien både for teams og individuelt. Teamet har nu samlet 202 points på førstepladsen mod Rebellion Racings 145 på andenpladsen, og med blot et enkelt race tilbage i Bahrain i sæsonen, kan Toyota altså ikke hentes i den samlede stilling om verdensmesterskabet.

Vinderbilen fra Toyota med nummer 8 nåede at køre 386 omgange svarende til 5.259 km eller afstanden fra København til Sydspanien og retur til København igen på blot 24 timer.

/

De seneste nyheder fra Toyota

Toyota varmer op til Yaris Cross med ny variant Toyota varmer op til Yaris Cross med ny variant Den nye, kompakte SUV, Yaris Cross er en skarptsleben model, der er længere, bredere og højere end søstermodellen Yaris. Nu løfter Toyota sløret for en kommende udstyrsvariant med navnet Adventure samt introduktionsudgaven Premiere Edition. Hospital tester verdens første brintdrevne mobile lægeklinik Hospital tester verdens første brintdrevne mobile lægeklinik Toyota bygger nu verdens første brintdrevne mobile lægeklinik for det Japanske Røde Kors Kumamoto Hospital, der allerede inden sommer tager den forureningsfrie klinik i brug. Verdenspremiere på helt ny Toyota GR 86 Verdenspremiere på helt ny Toyota GR 86 Den nye GR 86 fortsætter, hvor GT86 startede for snart ni år siden, og strutter af køreglæde med lav vægt, lavt tyngdepunkt, en ny og kraftigere, firecylindrede 2.4-liters motor og imponerende køreegenskaber. Toyota afslører mikrobilsvisionen Aygo X prologue Toyota afslører mikrobilsvisionen Aygo X prologue Toyotas europæiske designcenter, ED2, giver nu sit bud på en konceptudgave af en ny Aygo med et endnu dristigere design, der skal tilføre endnu mere krydderi til bilkøbere i klassen.