Toyota scorer hattrick på Le Mans

I særdeles overbevisende stil sikrede Toyotas motorsportsteam, TOYOTA GAZOO Racing, sig søndag sin tredje sejr i træk i 24-timers løbet på Le Mans i Frankrig. Triumfen blev grundlagt i den sidste halvdel af racet, hvor Toyotas hybridracerbil med nummer 8 overtog føringen fra Toyotas anden bil med nummer 7 og udbyggede føringen time efter time, inden den kunne køre først over målstregen med den japanske kører Kazuki Nakajima bag rattet.

Mandag den 21. september 2020

Toyotas motorsportsteam, TOYOTA GAZOO Racing, tog for tredje år i træk stikket hjem og sikrede sig endnu en triumf, da Toyotas hybridracerbil med nummer 8 kørte først over målstregen i 24-timers løbet på Le Mans i Frankrig. Med sejren gentog bil nummer 8 med Sébastien Buemi, Brendon Hartley og Kazuki Nakajima bag rattet de foregående to års imponerende bedrift.

Det var ellers Toyotas anden hybridracerbil med nummer 7, der startede forrest, da starten gik på den 88. udgave af det legendariske racerløb på Le Mans – for første gang nogensinde helt uden overværelse af tilskuere grundet covid-19 situationen. Men godt halvvejs i løbet fik Toyota med nummer 7 problemer med turboen, hvilket gjorde, at den måtte en længere tur i pit.

Fra da af så Toyotas vindende bil med nummer 8 sig ikke tilbage, og føringen til konkurrenterne fra Rebellion Racing blev langsomt øget, som racet skrev frem. Efter 24 timers race og hele 386 omgange på den over 13 km lange og legendariske bane kunne de tre Toyota-kørere lade sig hylde som vindere for tredje år i træk og dermed score et vaskeægte hattrick i Le Mans-regi.

Kontrolleret præstation

Årets 24-timers race på Le Mans bød udover turbo-problemerne for bil nummer 7 ikke på den store dramatik for Toyota, og der var således tale om en bundsolid, udholdende og helt igennem kontrolleret præstation. Selv Toyotas bil nummer 7 lykkedes at komme tilbage i løbet og med godt en time tilbage indhente og overhale den ene Rebellion Racing konkurrent, så det altså endte med to podiepladser til TOYOTA GAZOO Racing med førstepladsen og tredjepladsen i den specielle 2020-udgave af Le Mans.

Med sejren på Le Mans kan Toyota desuden kalde sig verdensmester i World Endurance Championship – også kaldet Le Mans-serien både for teams og individuelt. Teamet har nu samlet 202 points på førstepladsen mod Rebellion Racings 145 på andenpladsen, og med blot et enkelt race tilbage i Bahrain i sæsonen, kan Toyota altså ikke hentes i den samlede stilling om verdensmesterskabet.

Vinderbilen fra Toyota med nummer 8 nåede at køre 386 omgange svarende til 5.259 km eller afstanden fra København til Sydspanien og retur til København igen på blot 24 timer.

/

De seneste nyheder fra Toyota

Nominerede fundet til umulig sportspris Nominerede fundet til umulig sportspris En fodboldspiller, svømmer eller håndboldspiller løber med sportsprisen, Intet er umuligt-prisen, når den uddeles ved den årlige sportsgalla, ”Sport 2020”, som DR1 sender direkte fra DR Byen 2. januar. Toyota Aygo mest solgte bil i november Toyota Aygo mest solgte bil i november Mikrobilen Toyota Aygo satte alle andre bilmodeller til vægs i november og blev den mest solgte bil i Danmark, viser helt friske tal fra De Danske Bilimportører. På andenpladsen kom den nye Yaris. Toyota gør klar til sidste omgang med succesrig hybridracerbil Toyota gør klar til sidste omgang med succesrig hybridracerbil Når sæsonens sidste løb i World Endurance Championship sættes i gang i Bahrain, bliver det også sidste gang for Toyotas motorsportsteam, GAZOO Racings, succesrige TS050 hybridracerbil. Mere sport og dynamik i ny Toyota C-HR GR Sport Mere sport og dynamik i ny Toyota C-HR GR Sport Toyota løfter sløret for en ny udgave af C-HR med et mere dynamisk udtryk og med tilnavnet GR Sport, der trækker tydelige tråde fra motorsportsafdelingen, TOYOTA GAZOO Racing.