Toyota bekræfter helt ny Aygo X

Toyota barsler med en helt ny bil i den mindste bilklasse, som skal afløse den populære Aygo. Afløseren for Aygo bliver en crossover og får navnet Aygo X, hvor X’et skal udtales som ”cross”. Det bekræfter den japanske mobilitetsgigant i dag.

Tirsdag den 5. oktober 2021

Der er skiftedag i den mindste bilklasse i Danmark. En af Danmarks mest populære bilmodeller gennem de seneste 16 år, Toyota Aygo, får nemlig en helt ny afløser i skikkelse af crossoveren med navnet Aygo X. X’et i navnet udtales ”cross” og understreger bilens transformation fra traditionel personbil til crossover med højere siddeposition, ligesom X’et samtidig viderefører Aygo-modellens signatur, der blev introduceret med anden generation Aygo i 2014.

Toyota Aygo har siden 2005 været Toyotas økonomisk mest tilgængelige bilmodel med sin ungdommelige og sjove karakter. Det skinner igennem på populariteten og i antallet af Aygoer på de danske veje. Med over 67.000 Aygoer på danske nummerplader udmærker modellen sig nemlig som den næstmest populære model af alle indregistrerede bilmodeller i Danmark.

Men nu bekræfter Toyota altså, at en afløser er på vej. Aygo X, som den nye crossover i mikrobilsklassen kommer til at hedde, er den første Toyota-model nogensinde, der er 100 procent udviklet, designet og produceret i Europa på Toyota Motor Europe’s udviklingscenter.

Den nyeste og mest kompakte bil i Toyotas modelprogram er bygget på den succesfulde GA-B-platform, som også både den nye Yaris, der blev kåret som Årets Bil i Europa 2021 tidligere i år, og den helt nye Yaris Cross, der introduceres i Danmark om få uger, er bygget på.

Aygo X er udviklet i Europa til europæerne, og udviklingsteamet for Aygo X har nærstuderet det nuværende og fremtidens liv i byer og forstæder rundt omkring i Europa – herunder også i Danmark – for at kunne levere en sikker, kompakt crossover, der er unik i mikrobilsklassen. Aygo X skal bygges samme sted som Aygo, nemlig på Toyotas bilfabrik i Kolin i Tjekkiet, og den endelige produktionsmodel vil blive afsløret for første gang i starten af november.

aygox


Få nyheder om den nye Aygo X

Skriv dig op herunder, og modtag de seneste nyheder fra ToyotaDe seneste nyheder fra Toyota

Tag på camping med Toyotas delebilskoncept KINTO Share Tag på camping med Toyotas delebilskoncept KINTO Share Har man endnu ikke lagt planer for sin sommerferie i år, står Toyotas delebilskoncept, KINTO Share, klar med et godt tilbud. Toyota Yaris mest solgte bil i juni Toyota Yaris mest solgte bil i juni Den nye Toyota Yaris satte alle andre bilmodeller til vægs i juni og blev den mest solgte bil i Danmark. Helt ny Toyota Yaris Cross fra 224.990 kr Helt ny Toyota Yaris Cross fra 224.990 kr Når Toyota til oktober introducerer den nye, skarpt designede, kompakte SUV, Yaris Cross, bliver det til en attraktiv pris fra blot 224.990 kr. Gjensidige og Toyota indgår aftale om salg af bilforsikring i Danmark Gjensidige og Toyota indgår aftale om salg af bilforsikring i Danmark Gjensidige indgår partnerskab med Toyota i Danmark om distribution af bilforsikringer til et af Danmarks største bilmærker.