Brintteknologi lyser grønt på Eiffeltårnet i Paris

Folk, der gik forbi Eiffeltårnet i Paris i aftes, har med stor sandsynlighed set det ikoniske landemærke i den franske hovedstad fuldt oplyst i grønt. Det skete som led i et event med fokus på brintteknologi.

Det grønne lys symboliserede den forureningsfrie energikilde, brint, som blev benyttet til at drive Toyota-brintteknologien i generatoren, der producerede strømmen til lyset.

Onsdag den 26. maj 2021

En del folk spærrede formentlig øjnene op om aftenen den 25. maj i den franske hovedstad Paris, da det ikoniske Eiffeltårn præcis kl. 22.30 pludselig blev oplyst af helt grønt lys. Både helt bogstaveligt lys i en grøn farve, men også i overført betydning rent klimamæssigt grønt lys. Strømmen til lyset blev nemlig genereret af en opstillet generator med den nyeste brintteknologi fra Toyota og drevet udelukkende af certificeret, forureningsfrit brint.

Generatoren med Toyotas brintteknologi er udviklet af virksomheden Energy Observer Developments (EODev), hvis grundlæggende mission er at fremskynde omstillingen af energi til bæredygtige, pålidelige, effektive og økonomisk overkommelige løsninger. Derfor er brint et af virksomhedens store fokusområder.

Det blev der sat en tyk streg under tirsdag aften lige efter pinse, hvor virksomheden i forbindelse med eventet ”Det brintbaserede Paris” havde opstillet en mikro-udgave af en brintbaseret by for foden af Eiffeltårnet for at give befolkningen indblik i de vide muligheder for brint som energibærer. Kulminationen på eventet skete, da den opstillede GEH2 generator, som har leveret strømmen til mikrobyen under eventet, pludselig også leverede strømmen, der lyser Eiffeltårnet op.

"Vores løsning fører belysningen af Eiffeltårnet ind i en helt ny, teknologisk og bæredygtig æra. Vi tror på, at mange andre vil sprede dette initiativ og sikre, at fremtidige events bliver gennemført udelukkende ved brug af forureningsfri energi. Vi forventer, at de smukkeste monumenter i Frankrig og andre steder i verden fremover også vil blive oplyst af forureningsfri energi," siger adm. direktør Jérémie Lagarrigue hos EODev.

Den forureningsfrie generator er langt fra det eneste brintdrevne produkt, der er blevet vist frem i mikro-byen for foden af Eiffeltårnet de seneste dage. Flere virksomheder, der udvikler produkter med brintteknologi, præsenterer således også deres bidrag til fremtidens bæredygtige og innovative by.

Brintteknologi fra Toyota

Flere af de udstillede produkter benytter brintteknologi fra Toyota – heriblandt både den helt nye forureningsfrie brintbil Mirai, der betyder fremtid på japansk, den brintdrevne bus fra det portugisiske busselskab CaetanoBus samt REXH2-enheden, der er udviklet til at kunne drive et skib under de til tilder særligt udfordrende, maritime forhold.

Fælles for alle de udstillede brintdrevne produkter er, at de er på markedet i dag og allerede kan fungere i hverdagen helt uden udledning af CO2, kvælstoffer og partikler.

"Brintteknologi spiller en nøglerolle for, at Toyota kan nå sit mål inden 2050 om slet ikke at udlede CO2. Det var et løfte, vi gav allerede i 2015, da vi annoncerede Toyotas Miljøudfordring 2050 og lancerede Mirai - verdens første masseproducerede, dedikerede brintbil," påpeger Matt Harrison, der er øverste chef for Toyota i Europa.

"Vi tror også på, at brintteknologi vil spille en vigtig rolle for helt at fjerne CO2-udledningen på tværs af det globale transportøkosystem – ikke kun i bilbranchen, men også på tværs af bus-, lastbil-, jernbane-, luftfarts-, sø- og energibranchen," lyder det fra Matt Harrison.

Toyota introducerede anden generation af den forureningsfrie brintbil Mirai i Danmark for blot to måneder siden og forventer at kunne sende et trecifret antal brintbiler ud på de danske veje i løbet af det næste år.

De seneste nyheder fra Toyota

Køb en Toyota uden at lægge en krone Køb en Toyota uden at lægge en krone Toyota åbner Toyota Markedsdage fra 1. til 23. januar med flere attraktive pakketilbud, hvor man bl.a. kan købe ny bil uden at lægge en krone i udbetaling, få ekstraudstyr til en værdi af op til 18.000 kr. med helt gratis og meget mere. Danske eliteatleter nomineret til umulig sportspris Danske eliteatleter nomineret til umulig sportspris Det bliver enten en bordtennisspiller, en håndboldspiller eller et helt landshold i fodbold, der løber med sportsprisen, Intet er umuligt-prisen, når den uddeles ved den årlige sportsgalla, ”Sport 2021”, som DR1 sender direkte fra Boxen i Herning 8. januar 2022. Toyota afslører fuldt modelprogram af elbiler Toyota afslører fuldt modelprogram af elbiler Toyota lancerer 30 nye elbiler frem mod 2030 og forventer at sælge 3,5 mio. elbiler om året samme år, hvilket er helt i tråd med Toyota-koncernens mål om 100 procents CO2-reduktion fra nye biler i Vesteuropa i 2035. Toyota viser brintdrevet GR Yaris Toyota viser brintdrevet GR Yaris Toyota introducerer den roste og prisvindende miniracer, GR Yaris, som en brintdrevet udgave, der kører stort set emissionsfrit ved hjælp af en modificeret forbrændingsmotor.