Gå glad i skovbad med Toyota

En ny folkeskov med over 30.000 træer og lysåben natur ved Tilst kun få kilometer fra centrum i Aarhus ser snart dagens lys. Skovbadning, eller shinrin-yoku, som det japanske skovkoncept oprindeligt kaldes, bliver det gennemgående tema for den nye skov, som Toyota, Aarhus Kommune og Growing Trees Network Global står bag.

Fredag den 28. august 2020

Solen kiggede symbolsk frem fra ellers regntunge skyer i Rådhusparken torsdag eftermiddag, da Alar Metsson, adm. direktør hos Toyota Danmark, Bünyamin Simsek, rådmand for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune, samt Lars Heiselberg Vang Jensen, formand for Growing Trees Network Global, mødtes for at underskrive en aftale om at rejse en ny folkeskov i Tilst få kilometer fra centrum i Aarhus.

Skoven bliver placeret nord for Tilst og får navnet Søbakke Skovbadeskov, som både refererer til placeringen tæt ved højen Søbakke og skovens tema, skovbadning. Konceptet stammer, ligesom Toyota, fra Japan og lægger op til at bruge skoven til terapi og mindfulness.

Fremtidssamfund i harmoni med naturen

Toyota lancerede en storstilet miljøstrategi tilbage i 2015 kaldet Toyota Miljøudfordring 2050 med ambitiøse målsætninger inden for seks forskellige områder som fx nul CO2-udslip fra nye biler og fra fabrikker og etablering af et fremtidssamfund i harmoni med naturen. Sidstnævnte danner grundlag for Toyotas engagement i rejsningen af den nye folkeskov i Tilst.

”Toyota driver små og store projekter rundt om i verden for at skabe et bedre samfund. Vi var på udkig efter et egnet område til rejsning af ny skov i Danmark og faldt øjeblikkeligt for det charmerende, bakkede naturområde ved Tilst. Det har en helt unik beliggenhed tæt på bymidten af Danmarks næststørste by, hvilket gør, at endnu flere potentielt kan få glæde af skoven,” siger adm. direktør hos Toyota Danmark, Alar Metsson.

For Toyota har det været vigtigt, at projektet både kunne bidrage positivt til klimaet og miljøet og også til danskernes mentale velvære. Derfor passer det japanske shinrin-yoku (skovbadning) tema helt perfekt til den kommende folkeskov.

Et helt nyt skovkoncept

Søbakke Skovbadeskov bliver den første af sin slags i Danmark. Growing Trees Network Global, som står for koordineringen af Toyota Danmark bidrag til plantning af træer, glæder sig til at introducere danskerne for det helt nye skovkoncept, der vil byde på anderledes og spændende oplevelser.

”Vi er enormt taknemmelige for at Toyota og Aarhus Kommune visionært og sjovt greb ideen om at være med til at skabe et kæmpe skovvelvære fremmende rum, hvor træerne, naturen og vand kan styrke skovgæsternes mentale og fysiske velvære,” siger formand for Growing Trees Network Global, Lars Heiselberg Vang Larsen og tilføjer:

”Det geniale er, at vi mennesker kan skovbade og drage glæde af træernes enzymer og naturens positive effekt på os – alle steder, hvor der er træer.”

/
/
Et nyt træ pr. hybridbil

Der er plads til over 30.000 træer i den nye folkeskov, og første etape af træplantning sker til november, hvor 10.110 nye træer vil blive sat i jorden som et symbol på antallet af leverede hybridbiler fra Toyota til kunder i Danmark i 2019. Næste år vil der så blive plantet et antal træer, som svarer til antallet af leverede Toyota hybridbiler i Danmark i år.

Hos Aarhus Kommune, hvor man har et mål om at være CO2-neutral i 2030, glæder man sig over partnerskabet med Toyota.

”Via skovrejsninger som denne binder vi vores naturområder sammen og skaber endnu mere værdi og storslåede naturområder i Aarhus. Jeg er meget taknemmelig over, at Toyota Danmark bakker op om vores ambitioner og rejser en skov i netop vores kommune,” siger rådmand for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune, Bünyamin Simsek.

(Fotos: Aidin Esmaeli, Aarhus Kommune)

Fakta om Søbakke Skovbadeskov

Folkeskoven bliver rejst trinvist og vil efter tre år rumme ca. 33.000 træer.

Skoven ender med et samlet areal på 18 hektar.

Shinrin-Yoku eller skovbadning handler om at gå i skoven og opnå et bedre helbred – fysisk og mentalt. Historisk har Shinrin-Yoku i århundreder været en del af japansk kultur, men Dr. Qing Lis banebrydende forskning har solidt dokumenteret, at tid med træer (selv hvis du bare indretter dit hjem med planter) virker mod en lang række lidelser og sygdomme – ved at sænke blodtrykket, mindske stress samt øge din energi og forbedre dit immunforsvar.

Kilde: Ind i skoven af Dr. Qing Li.

De seneste nyheder fra Toyota

Toyota afslører ny Aygo X med stil Toyota afslører ny Aygo X med stil En af de mest populære bilmodeller i Danmark gennem de seneste to årtier, Toyota Aygo, skifter ham og vokser i størrelse. Afløseren til Aygo bliver en crossover og får navnet Aygo X, hvor X’et skal udtales som ”cross”. Nye faste delebilspladser indviet i København Nye faste delebilspladser indviet i København Nu indvies nogle af de første, nye, faste delebilspladser i København, som Toyotas delebilstjeneste, KINTO Share, har fået tildelt. Dermed mere end fordobler selskabet sit antal af delebiler på gaden. Verdenspremiere på den helt nye Toyota bZ4X Verdenspremiere på den helt nye Toyota bZ4X Toyota har løftet sløret for den endelige udgave af koncernens første dedikerede elbil, der får navnet Toyota bZ4X. Modellen er den første af flere fuldt elektriske biler under Toyotas helt nye elbilsmærke, bZ, der er en forkortelse af ”beyond Zero". Toyota bekræfter helt ny Aygo X Toyota bekræfter helt ny Aygo X Toyota barsler med en helt ny bil i den mindste bilklasse, som skal afløse den populære Aygo. Afløseren for Aygo bliver en crossover og får navnet Aygo X, hvor X’et skal udtales som ”cross”. Det bekræfter den japanske mobilitetsgigant i dag.