Toyota ME.WE

En konceptbil der er fire biler i én

Toyota ME.WE. Navnet afspejler en visionær bil med to målsætninger: Styrkelse af den individuelle frihed (ME.) og ansvar over for vores fælles samfund (WE.).

Et frugtbart samarbejde

Den innovative ME.WE konceptbil er resultatet af et partnerskab mellem Toyota European Design & Development (ED2) og Jean-Marie Massaud – en anerkendt industriel designer, som også har stået for visionære projekter inden for design og arkitektur.

Hans ambition med ME.WE var at skabe en realistisk "anti-krise-bil” som svar på verdens menneskelige, økonomiske og miljømæssige udfordringer.

Toyota koceptbil ME.WE
Et projekt med tre primære temaer

Det unikke samarbejde førte til en vision for projektet, der repræsenterer et paradigmeskift i bilindustriens tankesæt. En vision med tre primære temaer:

  • Relevans
    En lidenskabelig – men velovervejet – bil, der er en oplevelse for alle sanser. En bil, der er relevant og kan tilpasses til en bred vifte af forskellige behov med et højt niveau for kvalitet og innovation.

  • Syntese
    En udfordring til bilindustriens traditioner ved at fokusere på det essentielle og fjerne det overskydende. Et koncept der er økonomisk overkommeligt og samtidig giver mulighed for at ændre bilens arkitektur alt efter behov.

  • Modernitet
    En iøjnefaldende bil med intelligente løsninger til en aktiv og varieret livsstil. Bilen skal i højere grad afspejle moderne mennesker værdier end deres sociale status.
En ny definition

Samarbejdet mellem Massaud og designerne på ED2 har resulteret i en bil som ingen anden. Den redefinerer vores forestillinger om små og økonomiske biler. 

ME.WE  er bygget op omkring en struktur af aluminiumsrør med udskiftelige paneler af polypropylenplast. Døre, skærme, motorhjelm og kofangere er fremstillet af dette materiale, som er 100% genanvendeligt og kombinerer stor styrke med meget lav vægt.

Toyota koceptbil ME.WE
Fire biler i én

Det geniale ved ME.WE er, at den er fire biler i én. De udskiftelige letvægtpaneler kan omkonfigureres, så bilen passer til forskellige behov: Pick-up, cabriolet, off-roader eller lille bybil.

Bagsædet er monteret på skinner i gulvet og kan foldes sammen og opbevares under forsædet. På den måde udvides bagagepladsen betragteligt, og ME.WE er forvandlet til en pick-up med et flot bambusgulv, der er nemt at rengøre.

På en varm sommerdag kan du køre alle ruderne – også forruden – ned, så du kan mærke friheden og vinden i håret. Hvis den står på frokost i det fri, kan bagsædet tages ud af bilen og bruges som sommerbænk.

Toyota koceptbil ME.WE
To- og firehjulstræk

ME.WE er tænkt og udviklet som en elbil med fire elmotorer integreret i hver sit hjul ligesom Toyota i-ROAD. ME.WE kan derfor skifte mellem to- og firehjulstræk afhængigt af terræn og vejforhold.

Det indre af ME.WE er designet med fokus på passagerernes komfort og velbefindende. Bilens batterier, som ofte reducerer kabineplads og/eller bagageplads, er placeret under gulvet. Bagage transporteres på taget i en neoprenboks, der rulles op fra forkanten af taget.

Personligt førermiljø

Enkelhed er den altdominerende oplevelse bag rattet af ME.WE. En skærm over rattet viser hastighed, batteriopladning samt rejse- og navigationsinfo sendt via smartphone. Du kan også indstille dit personlige førermiljø – lige fra kabinetemperatur til kommunikation, musik og apps – ved hjælp af din smartphone.

ME.WE er et unikt køretøj, der er designet til at skabe glæde og samvær. Fornøjelsen ved at eje og køre ME.WE udspringer af basale kvaliteter som brugervenlighed, nem parkering, omstillingsevne – og masser af sjov!

Toyota ME.WE

Anti-krise-bilen