Toyota Folkeskov

I Tilst kun 8 km fra centrum i Aarhus ligger Søbakke. Her rejser Aarhus Kommune i samarbejde med Growing Trees Network Global og Toyota en helt ny skovbadeskov – en såkaldt shinrin-yoku folkeskov. Den temabaserede folkeskov er den første af sin slags i Danmark.

Toyota folkeskov

Toyota lancerede en storstilet miljøstrategi tilbage i 2015 kaldet Toyota Miljøudfordring 2050 med ambitiøse målsætninger inden for seks forskellige områder som fx nul CO2-udslip fra nye biler og fra fabrikker samt etablering af et fremtidssamfund i harmoni med naturen. Sidstnævnte danner grundlag for Toyotas engagement i rejsningen af den nye folkeskov i Tilst.

Toyota folkeskov

Toyota driver små og store projekter rundt om i verden for at skabe et bedre samfund. For Toyota har det været vigtigt, at projektet i Danmark både kunne bidrage positivt til klimaet og miljøet og også til danskernes mentale velvære. Derfor passer det japanske shinrin-yoku (skovbadning) tema helt perfekt til den kommende folkeskov.

Når Søbakke Skovbadeskov er tilplantet, vil 38.000 træer pryde halvdelen af det 18 hektar store areal. Resten overlades til naturlig tilgroning og lysåben natur. Den bynære skovbadeskov har biodiversitet og rekreative oplevelser som første prioriteter og beskyttelse af grundvandet og CO2-optag som positive sidegevinster.

Toyota Folkeskov

Toyota donerer et træ for hver købt elektrificeret bil (hybridbil, plug-in hybridbil, brintbil og elbil) fra Toyota i Danmark fra 2019 og frem. Hvert år bliver der så plantet det antal træer svarende til antallet af købte elektrificerede biler fra Toyota i det forgangne år.

Så har man fx købt en hybridbil fra Toyota i 2019 eller 2020, bidrager man altså til at sætte fart på tilplantningen af den nye skovbadeskov ved Tilst.

Men hvad er en skovbadeskov egentlig? Det kan du læse mere om på toyota.dk/skovbadning.

De seneste nyheder fra Toyota

Køb en Toyota uden at lægge en krone Køb en Toyota uden at lægge en krone Toyota åbner Toyota Markedsdage fra 1. til 23. januar med flere attraktive pakketilbud, hvor man bl.a. kan købe ny bil uden at lægge en krone i udbetaling, få ekstraudstyr til en værdi af op til 18.000 kr. med helt gratis og meget mere. Danske eliteatleter nomineret til umulig sportspris Danske eliteatleter nomineret til umulig sportspris Det bliver enten en bordtennisspiller, en håndboldspiller eller et helt landshold i fodbold, der løber med sportsprisen, Intet er umuligt-prisen, når den uddeles ved den årlige sportsgalla, ”Sport 2021”, som DR1 sender direkte fra Boxen i Herning 8. januar 2022. Toyota afslører fuldt modelprogram af elbiler Toyota afslører fuldt modelprogram af elbiler Toyota lancerer 30 nye elbiler frem mod 2030 og forventer at sælge 3,5 mio. elbiler om året samme år, hvilket er helt i tråd med Toyota-koncernens mål om 100 procents CO2-reduktion fra nye biler i Vesteuropa i 2035. Toyota viser brintdrevet GR Yaris Toyota viser brintdrevet GR Yaris Toyota introducerer den roste og prisvindende miniracer, GR Yaris, som en brintdrevet udgave, der kører stort set emissionsfrit ved hjælp af en modificeret forbrændingsmotor.