1. Om Toyota
 2. Mere om Toyota
 3. Toyota i verden

Toyota i verden

Nøgleinformationer om vores globale virksomhed
Historien om vores virksomhed begynder i 1937 med grundlæggelsen af Toyota Motor Co. Ltd. Men vidste du, at den oprindelige Toyoda-virksomhed (nej, det er ikke stavet forkert - det hed Toyoda med "d") producerede vævemaskiner i slutningen af 1800-tallet?

Vores udgangspunkt

Sakichi Toyodas succes med automatiske vævemaskiner gav sønnen Kiichiro økonomisk mulighed for at forfølge sin drøm om at lave biler baseret på de nye masseproduktionsmetoder, han så i Europa og USA.

I dag er vi vokset til at blive en af verdens største og bedst kendte mobilitetsvirksomheder. Vi beskæftiger mere end 360.000 mennesker og producerer biler og tilbyder services på alle kontinenter. Vores biler, busser og lastbiler sælges i mere end 170 lande.

 

 • I hele vores vækst har vi været tro mod den filosofi, som er kernen i vores virksomhedskultur. Vores mål er at være med til at opbygge et velstående samfund med en virksomhed, som værdsætter respekt og retfærdighed, og som udvikler sig i harmoni med det globale samfund.
 • Vi stræber efter at forbedre folks livskvalitet ved at bruge vores ekspertise og teknologier til at skabe nye produkter og services.

Mød vores præsident

Akio Toyoda blev præsident og øverste chef for Toyota i 2009. Han er barnebarn af Kiichiro Toyoda og repræsenterer således en ny generation af familien, der grundlagde Toyota Motor Corporation.

Han begyndte i Toyota i 1984 som almindelig medarbejder med en uddannelse som jurist i Japan og master i business administration i USA. Han har international erfaring med hvert led af vores bilindustri. Han har siddet i Toyotas bestyrelse siden 2000 og blev daglig leder på seniorniveau i 2003.

 • Som bestyrelsesformand skabte og ledede Akio Toyoda gazoo.com og etablerede nye onlinekanaler til markedsføring af varer og services. 

  Senere blev han vicepræsident og administrerende direktør med ansvar for bl.a. IT (herunder udvikling af e-Toyota business stream), integrerede transportsystemer, kvalitet og produktionsstyring. 

 • Akio Toyoda har også spillet en afgørende rolle i udviklingen af vores aktiviteter i Kina som øverste chef for Toyota China Operations Center og senere China Operations Group.

  Hans lederskab afspejler en stor passion for biler og glæden ved at køre. Både på almindelig vej og på racerbanen. Han er en entusiastisk og erfaren racerkører og en stor inspiration i Toyotas arbejde med at udvikle stadig bedre biler.

Mere end biler

Vi er verdenskendte for at producere biler. Men vidste du, at Toyota har mange andre produktions- og forretningsaktiviteter?

Disse omfatter fremstilling og salg af både og bådmotorer samt gaffeltrucks og andet industrielt udstyr. Vi har bygget huse siden 1975, udvikler nye byggeteknikker og udvikler ejendomme og udlejningsprojekter. Toyota Housing Corporation blev oprettet i 2004 som et særskilt selskab.

 • Vi udfører banebrydende arbejde inden for bioteknologi og landbrug, herunder udvikling af plantebaserede produkter, der kan bruges i vores produktionsprocesser som et alternativ til konventionel plast.
 • Skovplantningsordninger i Kina, der forhindrer land i at blive til ørken, er et af vores projekter med henblik på miljøbeskyttelse og ansvarlig virksomhedsdrift.
  Skovplantningsordninger i Kina, der forhindrer land i at blive til ørken, er et af vores projekter med henblik på miljøbeskyttelse og ansvarlig virksomhedsdrift.
 • Toyota Financial Services tilbyder finansielle produkter til millioner af kunder verden over, så de kan købe eller lease deres køretøj. I Japan omfatter dette forretningsområde også boliglån og kreditkort.