Hybrid spørgsmål og svar

Få svar på de mest almindelige spørgsmål om hybrid


Der kan være mange hybridbil-fakta at holde styr på, og derfor har vi samlet en række svar på de mest almindelige spørgsmål om hybrid. Finder du ikke det svar, du leder efter, er du altid velkommen til at kontakte os her »

Hvad koster en hybridbil?


Prisen på en hybridbil afhænger af den model, du vælger samt hvilken udstyrspakke, du ønsker.

Når du køber en hybridbil får du en bil med mere avanceret teknologi, derfor er hybridbiler stadig lidt dyrere end benzinbiler.

Til gengæld er de billigere i drift, da du sparer på benzin, vedligeholdelse og ejerafgifter.

/
/

Skal bilen lades op?


Toyota Hybrid er altid ledningsfri. Du kan køre, som du plejer uden at bekymre dig om opladning og ladestander. Du kan køre op til 50% af tiden på el. En Toyota hybridbil veksler selv mellem el og benzin, men den løber aldrig tør for strøm.

En plug-in hybrid skal både lades op og tankes med benzin. Bilen kører op til 100% af tiden på el. Slipper strømmen op, vil en plug-in hybrid selv slå over på benzin-motoren.

Ligesom, at en benzinbil kun kører på benzin, kører en elbil kun på el og skal altid lades op, før den kan køre.

Skal hybrid-batteriet skiftes ud?


Toyota Hybrids batteri holder hele bilens levetid, og med et Hybrid Helbredstjek er du yderligere dækket. Derudover er der 5 års/100.000 km garanti på bilens øvrige hybrid-komponenter.

Hybrid Helbredstjek foretages uden beregning og gennemføres af dit autoriserede Toyota-serviceværksted i forbindelse med serviceeftersyn på bilen.

/
/

Automatgear eller manuelt gear?


Toyota Hybrid kommer altid med automatgear. Det betyder, at du slipper for at skifte gear, når bilen standser i et lyskryds og skal køre videre igen, eller når du sidder i kø.

Et automatgear kan give en mere behagelig og sikker kørsel.

Benzinbiler fra Toyota kan ofte fås med automatgear som tilkøb.

/

Er Toyota Hybrid et miljørigtigt valg?


Vi forsøger på alle måder at reducere vores negative påvirkning på miljøet - både via måden, hvorpå vi producerer biler og hvordan, bilerne skrottes.

Toyota Hybrid udleder 15-30 gange mindre NOx-emissioner end fx. dieselmotorer.

Derudover har Toyota Hybrid et lavere benzinforbrug, da den skifter mellem kørsel på ren el og benzin.

Hvor kan jeg parkere med min hybridbil?


Der gælder de samme regler for parkering af hybridbil som for alle andre helt almindelige biler.

Har du derimod en plug-in hybrid, er det i nogle byer som fx København tilladt at holde på de særskilte parkeringspladser til elbiler.

Du skal stadig betale parkeringsafgift i henhold til de regler, der er for den pågældende parkeringsplads. Tjek de til enhver tid gældende regler i din kommune.

/
/

Kræver en hybridbil en særlig forsikring?


Nogle forsikringsselskaber tilbyder en billigere forsikring til hybridbiler, da de antager at hybridbilejere kører mere sikkert.

Tjek dit forsikringsselskab og indhent forskellige tilbud, inden du tegner en forsikring til din hybridbil.

Du er også velkommen til at kontakte Toyota Bilforsikring, hvis du har spørgsmål eller ønsker en pris.

Hvad, hvis jeg vil sælge?


Sammenlignet med andre biler, holder Toyota hybridbiler en generel høj gensalgsværdi.

Det skyldes både den gode kvalitet og at hybridbiler kommer med høj komfort og meget udstyr.

/
Skal hybridbiler oplades?
Toyota hybridbiler
Hvor længe holder hybridbatterier?
Toyota hybridbiler
Er hybridbiler dyre?
Toyota hybridbiler
Er hybridbiler sjove at køre i?
Toyota hybridbiler

De seneste nyheder fra Toyota

 Toyota starter produktionen af Yaris Cross Toyota starter produktionen af Yaris Cross Produktionen af den helt nye, skarpt designede, kompakte SUV, Toyota Yaris Cross, er netop sat i gang. Tag på camping med Toyotas delebilskoncept KINTO Share Tag på camping med Toyotas delebilskoncept KINTO Share Har man endnu ikke lagt planer for sin sommerferie i år, står Toyotas delebilskoncept, KINTO Share, klar med et godt tilbud. Toyota Yaris mest solgte bil i juni Toyota Yaris mest solgte bil i juni Den nye Toyota Yaris satte alle andre bilmodeller til vægs i juni og blev den mest solgte bil i Danmark. Helt ny Toyota Yaris Cross fra 224.990 kr Helt ny Toyota Yaris Cross fra 224.990 kr Når Toyota til oktober introducerer den nye, skarpt designede, kompakte SUV, Yaris Cross, bliver det til en attraktiv pris fra blot 224.990 kr.