Hybrid spørgsmål og svar

Få svar på de mest almindelige spørgsmål om hybrid


Der kan være mange hybridbil-fakta at holde styr på, og derfor har vi samlet en række svar på de mest almindelige spørgsmål om hybrid. Finder du ikke det svar, du leder efter, er du altid velkommen til at kontakte os her »

Hvad koster en hybridbil?


Prisen på en hybridbil afhænger af den model, du vælger samt hvilken udstyrspakke, du ønsker.

Når du køber en hybridbil får du en bil med mere avanceret teknologi, derfor er hybridbiler stadig lidt dyrere end benzinbiler.

Til gengæld er de billigere i drift, da du sparer på benzin, vedligeholdelse og ejerafgifter.

/
/

Skal bilen lades op?


Toyota Hybrid er altid ledningsfri. Du kan køre, som du plejer uden at bekymre dig om opladning og ladestander. Du kan køre op til 50% af tiden på el. En Toyota hybridbil veksler selv mellem el og benzin, men den løber aldrig tør for strøm.

En plug-in hybrid skal både lades op og tankes med benzin. Bilen kører op til 100% af tiden på el. Slipper strømmen op, vil en plug-in hybrid selv slå over på benzin-motoren.

Ligesom, at en benzinbil kun kører på benzin, kører en elbil kun på el og skal altid lades op, før den kan køre.

Skal hybrid-batteriet skiftes ud?


Toyota Hybrids batteri holder hele bilens levetid, og med et Hybrid Helbredstjek er du yderligere dækket. Derudover er der 5 års/100.000 km garanti på bilens øvrige hybrid-komponenter.

Hybrid Helbredstjek foretages uden beregning og gennemføres af dit autoriserede Toyota-serviceværksted i forbindelse med serviceeftersyn på bilen.

/
/

Automatgear eller manuelt gear?


Toyota Hybrid kommer altid med automatgear. Det betyder, at du slipper for at skifte gear, når bilen standser i et lyskryds og skal køre videre igen, eller når du sidder i kø.

Et automatgear kan give en mere behagelig og sikker kørsel.

Benzinbiler fra Toyota kan ofte fås med automatgear som tilkøb.

/

Er Toyota Hybrid et miljørigtigt valg?


Vi forsøger på alle måder at reducere vores negative påvirkning på miljøet - både via måden, hvorpå vi producerer biler og hvordan, bilerne skrottes.

Toyota Hybrid udleder 15-30 gange mindre NOx-emissioner end fx. dieselmotorer.

Derudover har Toyota Hybrid et lavere benzinforbrug, da den skifter mellem kørsel på ren el og benzin.

Hvor kan jeg parkere med min hybridbil?


Der gælder de samme regler for parkering af hybridbil som for alle andre helt almindelige biler.

Har du derimod en plug-in hybrid, er det i nogle byer som fx København tilladt at holde på de særskilte parkeringspladser til elbiler.

Du skal stadig betale parkeringsafgift i henhold til de regler, der er for den pågældende parkeringsplads. Tjek de til enhver tid gældende regler i din kommune.

/
/

Kræver en hybridbil en særlig forsikring?


Nogle forsikringsselskaber tilbyder en billigere forsikring til hybridbiler, da de antager at hybridbilejere kører mere sikkert.

Tjek dit forsikringsselskab og indhent forskellige tilbud, inden du tegner en forsikring til din hybridbil.

Du er også velkommen til at kontakte Toyota Bilforsikring, hvis du har spørgsmål eller ønsker en pris.

Hvad, hvis jeg vil sælge?


Sammenlignet med andre biler, holder Toyota hybridbiler en generel høj gensalgsværdi.

Det skyldes både den gode kvalitet og at hybridbiler kommer med høj komfort og meget udstyr.

/
Skal hybridbiler oplades?
Toyota hybridbiler
Hvor længe holder hybridbatterier?
Toyota hybridbiler
Er hybridbiler dyre?
Toyota hybridbiler
Er hybridbiler sjove at køre i?
Toyota hybridbiler

De seneste nyheder fra Toyota

Nominerede fundet til umulig sportspris Nominerede fundet til umulig sportspris En fodboldspiller, svømmer eller håndboldspiller løber med sportsprisen, Intet er umuligt-prisen, når den uddeles ved den årlige sportsgalla, ”Sport 2020”, som DR1 sender direkte fra DR Byen 2. januar. Toyota Aygo mest solgte bil i november Toyota Aygo mest solgte bil i november Mikrobilen Toyota Aygo satte alle andre bilmodeller til vægs i november og blev den mest solgte bil i Danmark, viser helt friske tal fra De Danske Bilimportører. På andenpladsen kom den nye Yaris. Toyota gør klar til sidste omgang med succesrig hybridracerbil Toyota gør klar til sidste omgang med succesrig hybridracerbil Når sæsonens sidste løb i World Endurance Championship sættes i gang i Bahrain, bliver det også sidste gang for Toyotas motorsportsteam, GAZOO Racings, succesrige TS050 hybridracerbil. Mere sport og dynamik i ny Toyota C-HR GR Sport Mere sport og dynamik i ny Toyota C-HR GR Sport Toyota løfter sløret for en ny udgave af C-HR med et mere dynamisk udtryk og med tilnavnet GR Sport, der trækker tydelige tråde fra motorsportsafdelingen, TOYOTA GAZOO Racing.