Miljøudfordring 1

Nul CO2-udslip for nye biler

Den første af Toyotas miljøudfordringer omhandler nul CO2-udslip for vores nyproducerede biler. Dertil er målet, at Toyota i 2050 skal reducere CO2-udslippet med 90 procent, sammenlignet med miljøstrategien fra 2010. Dette skal opnås ved at gøre de konventionelle drevne Toyota-modeller mere brændstofeffektive, samt fremme udviklingen af nye modeltyper, herunder hybrid, plugin hybrid, el og brint. Disse modeltyper sigter mod et meget lavt eller nul CO2-udslip.

Den globale udfordring for 2050

Vores mål for 2050 er, sammenlignet med 2010, at skabe en reduktion af den gennemsnitlige CO2-udledning på nye biler med 90 %.

/
/
2030 - De globale delmål

I 2030 vil vi sælge 5,5 millioner elektrificerede køretøjer globalt om året, herunder 1 million nul-emissions køretøjer som brintbiler og elbiler

CO2-udledningen af vores biler skal være reduceret med 35 % eller mere end den globalt estimerede gennemsnitlige reduktion af gram CO2 pr. km.

Toyotas globale resultater indtil videre
Toyota miljøudfordring 2015
... elektrificerede køretøjer solgt globalt i 2018 repræsenterer mere end 16 % af salget på globalt plan.
Toyota hybridudfordring 2050
... er tilgængelige på globalt plan
Toyota hybridudfordring 2050
... færre CO2-emissioner siden 1997, takket være det verdensomspændende salg af hybridbiler
Nogle af resultaterne fra Toyota Europa indtil videre
Toyota hybridudfordring 2050
... solgt af Toyota Motor Europe i 2018, svarende til 46 % af det totale salg hos Toyota i Europa
/
... tilgængelige i Europa
/
... var den gennemsnitlige CO2-emission på nye biler i Europa i 2017
Det har vi allerede nået
  • Vi har allerede reduceret CO2 emissionerne en del siden 2010. Faktisk har vi reduceret de globale gennemsnitlige CO2 emissioner fra biler under kørsel med 13,7 procent, hvilket svarer til over 100 millioner tons mindre CO2 ud i atmosfæren. Det svarer til hele Danmarks befolknings samlede CO2-udledning i over 2 år.
  • Vi er også nået i mål med salget for 2020’s næste generation af køretøjer, hvor målet var 1.5 millioner hybridbiler årligt. Dette nåede vi ved at forbedre miljøpræstationen og udvide sortimentet af specielt hybridbiler.
  • Vi solgte i 2017 på verdensplan 50.000 Prius Plug-in hybridbiler, som bidrager til et mere miljørigtigt samfund og udleder langt mindre CO2 end konventionelle benzinbiler.
Miljøudfordring 1 er i gang
Vores ambitiøse elektrificeringsstrategi for de kommende år

Kernen i vores elektrificeringsstrategi indebærer at bevæge sig væk fra koventionelle strømforsyninger og udvikle på planerne for hybrid (HEV), plug-in hybrid (PHEV), batteri (BEV) og brændselscelledrevne køretøjer (FCEV)

Det betyder, at Toyota i 2030 vil have et salg på mere end 5,5 millioner elektrificerende køretøjer globalt om året, herunder 1 million nul-emissions køretøjer som brintbiler og elbiler. Desuden vil hver model under Toyota og Lexus-serien i 2025 være tilgængelig med en elektrificeret modelvariant eller muligheden for dette.

/

• BEV : I 2020 vil vi starte en masseproduktion af BEV'er til det kinesiske marked, og efterfølgende vil vi komme ind på de andre markeder med vores modeller fra Toyota og Lexus.

• FCEV : Vi vil udvide vores FCEV program til både passager og erhvervskøretøjer.

Læs mere her

• HEV: Programmet for HEV vil også vokse, takket være videreudviklingen af Toyota Hybrid System ll - herunder introduktion af mere kraftfulde modeller og et mere simpelt hybridsystem i udvalgte modeller. 

• PHEV: Sidst, men ikke mindst - vores program for PHEV udvides også fra 2020..

Brint-taxier på gaderne i Paris

Et etableret partnerskab, der involverer Toyota, sætter en milepæl for et brintbaseret samfund i Frankrig og udviklingen af Hype, der er verdens første flåde bestående af taxier med nul-emissioner. Hype blev lanceret i 2015 under COP21, og er tilstede i området Île-de-France og Paris.

Partnerskabet, med navnet HysetCo, er et samarbejde mellem Air Liquide, Idex, Société du Taxi Électrique Parisien (STEP) og Toyota. Det er det første sammensatte partnerskab, der er gået sammen om udviklingen af brintmobilitet i området ved Paris.

/

HysetCo vil skabe bedre rammer for brintkøretøjer og skabe en bedre infrastruktur for genopladning i Île-de-France området. Ud af de 600 nye taxier, der skal på gaden inden udgangen af 2020, vil Toyota levere intet mindre en 500 Mirai biler.

I dette projekt forstærker alle parter deres engagement i ren mobilitet og en forbedring af luftkvaliteten. Dette illustrerer også, at brintmobilitet er en egnet løsning til passagertransport. Organisationens formål er at fremme målet om "nul-emissioner for taxier ved de olympiske lege i 2024".

Læs den fulde historie her

/
Mirai hjælper Met Police med at skabe et renere London

London Metropolitan Police Service har indgået et samarbejde med Toyota Mirai, for at skabe verdens største flåde af politikøretøjer med nul-emissioner.

Det eneste udledning, der kommer fra udstødningen af en Mirai er vand - et biprodukt, der kommer fra brændselcelleprocessen og omdanner hydrogen til el. Mirai kan dermed hjælpe Met Police i sine bestræbelser på at støtte borgmesters ønske om renere luft i Londons gader.

Met Police er glade for leveringen af de 11 biler til Londons politi, der er Mets første svar på køretøjer med nul-emissioner.

Mirai vil have adgang til fem brintstationer i hovedstaden - et tal, der vil stige i de kommende år.

/
Otte gode råd til CO2-reducering i din hverdag

1. Sorter dit affald

Hvis du sorterer dit affald, vil du være med til at spare på ressourcerne samtidig med, at du undgår at sprede skadelige kemikalier i miljøet.

Faktisk kan meget af dit affald genanvendes, og hvis alle danskere vælger at sortere alt husholdningsaffald frem for at sende det til forbrænding, vil miljøet kunne skånes for ca. 589.000 tons CO2 om året.


2. Spis mindre rødt kød

Ved at spise mindre rødt kød kan du reducere udledningen af CO2. Et kilo oksekød udleder i gennemsnit 19,4 kg CO2-ækvivalenter. Opdræt af køer udleder betragtelig større mængder af drivhusgasser end fra andre dyr.

Et kilo oksekød udleder fem gange større mængder af drivhusgasser end en tilsvarende mængde af svinekød og over seks gange større mængder end et kilo kyllingekød.


3. Vælg grøn energi

Meget af den el og varme, som produceres resulterer i udledning af store mængder kulstof. Derfor vil det være godt for miljøet at skifte til energi, som produceres af genanvendelige ressourcer, herunder sol, vand eller vind.

Indtil al energi produceres fra genanvendelige ressourcer, er den mest effektive måde, du kan reducere CO2-udledningen på, ved at reducere dit personlige forbrug. Herunder ved at skrue ned for varmen, vaske dit tøj ved lavere temperatur eller slukke for dine el-apparater og ikke blot sætte dem på standby.


4. Genbrug din pose

Genbrug mindsker forbruget og dermed produktionen. Det danske forbrug af plastikposer er på mere end 450 millioner om året. Ligegyldig hvilken slags pose, du bruger, så er det bedst for miljøet, hvis du genbruger den så mange gange som muligt. Det mindsker miljøbelastningen og CO2-udslippet.

En af Toyotas seks miljøudfordringer for 2050 er netop vores ønske om etablering af genbrugsbaserede samfund og systemer.

5. Sig nej tak til reklamer

Sig nej tak til reklamer. Modtager du reklamer får du årligt op mod 60 kilo papir i din postkasse. Produktionen af tryksager kræver energi og papir, som sjældent stammer fra bæredygtige materialer.

Ønsker du at sige nej tak til reklamer, kan du afmelde dig her eller tilvælge de reklamer, som ønsker at modtage på minetilbud.dk. Husk, at du altid kan læse et bredt udvalg af tilbudsaviser online på fx på eTilbudsavisen.dk.


6. Undgå unødvendig plastikemballage

Plastikemballagens funktion er at sørge for, at vores fødevarer holder længere. Derved minimeres vores madspild. En gennemsnitlig dansker bruger omkring 160 kg emballage om året, hvilket samlet set svarer til 890.000 tons emballage pr. år.

Emballage udgør en tredjedel af en almindelig husstands affald, men faktisk er meget emballage unødvendigt. Undgå for eksempel unødvendig emballage ved at købe frugt og grønt i løsvægt.


7. Køb lokale madvarer og efter sæson

Lokale råvarer, der ikke er produceret i drivhus, udleder generelt mindre CO2 end de varer, som er produceret i udlandet og transporteret til Danmark. Det er derfor en fordel for miljøet, hvis du spiser efter sæson og køber lokalt. Eksempelvis jordbær om sommeren og æbler i efteråret eller lokalt fangede fisk.


8. Plant træer

Har du en have, kan du med fordel plante træer, da de hjælper med at absorbere CO2’en i luften. Et træ absorberer i gennemsnitlig 12 kg CO2 om året. Hvis du ikke ejer en grund eller har plads til at plante træer i haven, kan du støtte private skovrejsningsprojekter som fx climateneutralgroup.com eller growingtrees.dk.

De seneste nyheder fra Toyota

Køb en Toyota uden at lægge en krone Køb en Toyota uden at lægge en krone Toyota åbner Toyota Markedsdage fra 1. til 23. januar med flere attraktive pakketilbud, hvor man bl.a. kan købe ny bil uden at lægge en krone i udbetaling, få ekstraudstyr til en værdi af op til 18.000 kr. med helt gratis og meget mere. Danske eliteatleter nomineret til umulig sportspris Danske eliteatleter nomineret til umulig sportspris Det bliver enten en bordtennisspiller, en håndboldspiller eller et helt landshold i fodbold, der løber med sportsprisen, Intet er umuligt-prisen, når den uddeles ved den årlige sportsgalla, ”Sport 2021”, som DR1 sender direkte fra Boxen i Herning 8. januar 2022. Toyota afslører fuldt modelprogram af elbiler Toyota afslører fuldt modelprogram af elbiler Toyota lancerer 30 nye elbiler frem mod 2030 og forventer at sælge 3,5 mio. elbiler om året samme år, hvilket er helt i tråd med Toyota-koncernens mål om 100 procents CO2-reduktion fra nye biler i Vesteuropa i 2035. Toyota viser brintdrevet GR Yaris Toyota viser brintdrevet GR Yaris Toyota introducerer den roste og prisvindende miniracer, GR Yaris, som en brintdrevet udgave, der kører stort set emissionsfrit ved hjælp af en modificeret forbrændingsmotor.