1. Om Toyota
 2. Fokus på miljøet
 3. Toyotas miljøudfordring
 4. Toyota miljøudfordring nr. 5

Miljøudfordring 5

En udfordring om mere genbrug

2050 - Den globale udfordring

For at bidrage til at skabe et ideelt samfund med fokus på genbrug, arbejder vi på fire nøgleområder: Gør brug af mere godkendte materialer, design og udvikling af mere holdbare dele, udvikling af endnu bedre teknologier samt genbrug af reservedele.

Vores mål er at skabe en global udnyttelse af reservedele fra udtjente biler. Dette kræver nye teknologisystemer, hvor genanvendelsen af brugte dele fra bilen skal indtænkes.

Vores mål for 2030

Inden 2030 er vores mål at færdiggøre etableringen for indsamling af udtjente batterier til genanvendelse, samt oprette 30 faciliteter til behandling af udtjente biler med fokus på genbrug.

Nogle af Toyotas globale resultater

 • ...i brug af sjældne jordarters neodym, i hver hybrid-motor

Nogle af resultaterne fra Toyota Europa indtil videre

 • I vores test om genanvendelse af materialer til en Prius Plug-in hybrid var der et genbrug på 96,9% af bilen.

 • ...på bilen

Miljøudfordring 5 er i gang

 • Reduktion på affald gennemført med succes, i Europa

  Mindre brug er mindre spild. Det er vores mål at hjælpe med at skabe den ultimative bil. For at skabe mindre spild, følger vi to hovedområder: ingen affald til deponering og ingen affald til forbrænding.

  Alle vores fabrikker i Europa har gjort en stor indsats for at reducere niveauet af affald, der sendes til deponering eller forbrænding. Toyota Motor Manufacturing France (TMMF) har eksempelvis altid været en fabrik med ingen deponering af affald.

 • Siden 2001 er affald blevet genbrugt. Industrille olier og malinger er blevet indsamlet til genanvendelse. 

  Stål og aluminium er indtænkt til nye dele, og træ, pap og plast genbruges. Den lille mængde affald, der er tilbage, bruges som brændstofkilde.

  Vi er stolte af, at der siden 2018, ikke har været affald til deponering eller forbrænding på vores fabrikker, i Europa.