Toyota Yaris i finalen til Årets Bil i Europa

Den nye Toyota Yaris er en af Europas bedste nye biler – måske endda den bedste. Sådan lyder konklusionen fra de 60 jurymedlemmer fra i alt 23 lande – heriblandt danske Søren W. Rasmussen fra FDM Motor – der har stemt Yaris i finalen til kåringen af Årets Bil i Europa 2021. Dermed er det store kandidatfelt skåret ned fra 29 til kun syv. Vinderen kåres til marts.

Onsdag den 13. januar 2021

Efter en flot tredjeplads ved kåringen af Årets Bil i Danmark 2021 for et par måneder siden har den helt nye Toyota Yaris nu også kvalificeret sig til finalen i den endnu større kåring af Car of the Year 2021 – eller på dansk: Årets Bil i Europa 2021. Dermed kandiderer en af de mest populære bilmodeller i Danmark og Europa altså til at blive kåret som den bedste nye bil i Europa her 21 år efter, at første generation af modellen vandt samme kåring.

I alt 60 motorjournalister fra 23 lande i Europa – heriblandt FDM Motors biltekniske redaktør Søren W. Rasmussen – har udvalgt syv blandt hele 29 kandidater til den store finale. Og et af valgene faldt altså på Toyotas populære Yaris, der blev introduceret i september, og som siden har taget danskerne med storm. I skrivende stund har over 4.000 danskere bestilt en ny Yaris.

Nogle af de styrker, der er blevet fremhævet ved den nye Yaris, er bl.a. bilens gode køreegenskaber udtrykt gennem et lavere tyngdepunkt, en fastere affjedring og en mere præcis styring. Derudover fremhæver flere motorjournalister også den nyeste og fjerde generation hybridteknologi, der i den nye Yaris byder på en trecylindret 1.5-liters hybridmotor med 116 hestekræfter, som gennemsnitligt kører på el i over halvdelen af tiden og også har mulighed for at køre på ren el op til 135 km/t.

Effektiv hybridmotor

Den effektive hybridmotor gør desuden, at hybridudgaven af Yaris gennemsnitligt kører op til 26,3 km/l ved blandet kørsel – og endnu længere på literen ved bykørsel.

Den høje sikkerhed i den nye Yaris er også blevet positivt bemærket. Alle udgaver kommer som standard altid med et af klassens højeste sikkerhedsniveauer takket være den innovative sikkerhedspakke med navnet Toyota Safety Sense generation 2.5.

Sikkerhedspakken rummer altid både automatisk nødbremse for biler, cyklister og fodgængere samt adaptiv fartpilot med køfunktion, så bilen sørger for at holde afstand til den forankørende – selv ved køkørsel.

Derudover er en ottende og ekstra airbag placeret mellem forsæderne til at beskytte fører og forsædepassager ved en eventuel sidekollission, ligesom en helt ny vejkrydsassistent sørger for, at bilen bremser, hvis man overser en fodgænger ved et højresving eller en modkørende bil ved et venstresving. Det høje sikkerhedsniveau gjorde, at Yaris scorede maksimale fem stjerner ud af fem mulige fra organisationen Euro NCAP, der sikkerhedstester stort set alle nye biler.

Stærkere end nogensinde

Det er ikke kun i Danmark, at den nye Yaris er populær. Yaris blev således den næstmest solgte bilmodel i Europa i november 2020 med et salg på 19.397 biler og syner med finalepladsen til Årets Bil i Europa 2021 stærkere end nogensinde. Det eneste danske jurymedlem, Søren W. Rasmussen, stemte da også på den nye Yaris til finalen, hvor den får følgeskab af Citroën C4, Cupra Formentor, Fiat 500 Electric, Land Rover Defender, Skoda Octavia og VW ID.3.

Den 60 mand store jury har frem til og med februar til at afgøre, hvem der skal løbe med titlen som Årets Bil i Europa 2021. Vinderen offentliggøres nemlig først i starten af marts.

Toyota har vundet Årets Bil i Europa to gange tidligere. Det skete med første generation af Yaris ved kåringen af Årets Bil i Europa 2000 og med hybridbilen Toyota Prius ved kåringen af Årets Bil i Europa 2005.

(Foto: Lars Krogsgaard)

De seneste nyheder fra Toyota

 Toyota starter produktionen af Yaris Cross Toyota starter produktionen af Yaris Cross Produktionen af den helt nye, skarpt designede, kompakte SUV, Toyota Yaris Cross, er netop sat i gang. Tag på camping med Toyotas delebilskoncept KINTO Share Tag på camping med Toyotas delebilskoncept KINTO Share Har man endnu ikke lagt planer for sin sommerferie i år, står Toyotas delebilskoncept, KINTO Share, klar med et godt tilbud. Toyota Yaris mest solgte bil i juni Toyota Yaris mest solgte bil i juni Den nye Toyota Yaris satte alle andre bilmodeller til vægs i juni og blev den mest solgte bil i Danmark. Helt ny Toyota Yaris Cross fra 224.990 kr Helt ny Toyota Yaris Cross fra 224.990 kr Når Toyota til oktober introducerer den nye, skarpt designede, kompakte SUV, Yaris Cross, bliver det til en attraktiv pris fra blot 224.990 kr.