Toyota Aygo mest solgte bil i november

Mikrobilen Toyota Aygo satte alle andre bilmodeller til vægs i november og blev den mest solgte bil i Danmark. Det viser helt friske tal fra De Danske Bilimportører. Dermed gør Aygo et overraskende comeback til den absolutte top på salgslisten.

Onsdag den 2. december 2020

Den tidligere generation af Aygo blev kåret som Danmarks mest solgte bil i både 2008 og 2010. Andenpladsen i november blev indtaget af en anden Toyota – nemlig den helt nye Yaris, der blev introduceret i september og lynhurtigt har taget danskerne med storm.

Med 759 nyregistrerede biler blev Toyota Aygo Danmarks mest solgte personbil i november. Dermed markerer den rappe mikrobil sig i den grad fortsat som en af de mest populære bilmodeller i Danmark.

Mikroklassen, som Aygo ligger i, har ellers haft det svært i konkurrencen med andre og noget større bilklasser. Men i november var mikroklassen tilbage som den næstmest populære bilklasse i Danmark – godt hjulpet på vej af det overbevisende Aygo-salg. Der blev således indregistreret over 70 procent flere Aygoer i november i år sammenlignet med samme måned året før.

De mange nyregistrerede Aygoer i november skal ses i lyset af en støt stigende interesse for Toyotas trumfkort i mikroklassen, hvor man løbende har fristet med flere skarpe budskaber både på selve bilen og på finansieringen af bilen. Bl.a. blev Toyotas finansieringsprodukt i oktober for sjette gang i træk kåret som Danmarks bedste billån, og lige nu kan man få en højtudstyret Aygo x-press til 106.990 kr. eller en Aygo for 1.995 kr. om måneden med 0 kr. i førstegangsydelse. Den billigste Aygo koster fra 89.990 kr.

Har taget danskerne med storm

Den næstmest populære bil i Danmark i november er også en Toyota. Her er der tale om den helt nye Yaris, der blev introduceret i Danmark i midten af september, og som siden har taget danskerne fuldstændig med storm. Toyota melder om knap 4.000 underskrevne slutsedler på den nye Yaris, og i november fik 586 nye Yariser nummerplader på. Det er en stigning på 15 procent sammenlignet med samme måned året før.

Det er især hybridudgaven af den nye Yaris, som danskerne har taget til sig. I november havde 84 procent af de nyregistrerede Yariser hybridmotor. Med den nye, fjerde generation hybridteknologi har man mulighed for at køre på ren el gennemsnitligt over halvdelen af tiden og helt op til 135 km/t. Den effektive hybridmotor gør desuden, at hybridudgaven af Yaris gennemsnitligt kører op til 26,3 km/l ved blandet kørsel – og endnu længere på literen ved bykørsel.

Den nye Yaris har fået mange roser med på vejen af de danske motorjournalister. Udover hybridteknologien og nogle markant forbedrede køreegenskaber er sikkerheden også blevet fremhævet som en af de ekstra positive detaljer.

Den nye Yaris kommer nemlig altid som standard med et af klassens højeste sikkerhedsniveauer takket være sikkerhedspakken, Toyota Safety Sense, med bl.a. automatisk nødbremse, adaptiv fartpilot med køfunktion, så bilen sørger for at holde afstand til den forankørende bil selv ved køkørsel, samt en ottende og ekstra airbag placeret mellem forsæderne til at beskytte fører og forsædepassager ved en eventuel sidekollission.

Novembers mest populære bil, Toyota Aygo, indtager med i alt 4.141 biler nu femtepladsen på listen over de mest solgte biler i Danmark i de første 11 måneder af 2020, mens Toyota Yaris ligger lige i hælene på sjettepladsen med 4.068 biler.

/

De seneste nyheder fra Toyota

 Toyota starter produktionen af Yaris Cross Toyota starter produktionen af Yaris Cross Produktionen af den helt nye, skarpt designede, kompakte SUV, Toyota Yaris Cross, er netop sat i gang. Tag på camping med Toyotas delebilskoncept KINTO Share Tag på camping med Toyotas delebilskoncept KINTO Share Har man endnu ikke lagt planer for sin sommerferie i år, står Toyotas delebilskoncept, KINTO Share, klar med et godt tilbud. Toyota Yaris mest solgte bil i juni Toyota Yaris mest solgte bil i juni Den nye Toyota Yaris satte alle andre bilmodeller til vægs i juni og blev den mest solgte bil i Danmark. Helt ny Toyota Yaris Cross fra 224.990 kr Helt ny Toyota Yaris Cross fra 224.990 kr Når Toyota til oktober introducerer den nye, skarpt designede, kompakte SUV, Yaris Cross, bliver det til en attraktiv pris fra blot 224.990 kr.