Toyota teaser for ny fuldt elektrisk SUV

Toyota vil inden længe give et første indblik i koncernens kommende fuldt elektriske SUV i mellemklassen. Det bekræfter den japanske mobilitetsgigant og oplyser, at afsløringen finder sted ved det forestående Shanghai Motorshow i april.

Mandag den 15. marts 2021

Toyota løftede i december sløret for en skitse af en kommende fuldt elektrisk SUV i mellemklassen. Den vil blive bygget på Toyotas helt nye modulære platform til elektriske biler, e-TNGA, som er særdeles fleksibel og let af tilpasse til en lang række af forskellige biltyper og bilstørrelser.

Platformsarkitekturen til e-TNGA bygger på nogle grundlæggende principper, der handler om, at visse hovedelementer forbliver de samme, mens andre kan variere. Det gør det muligt at variere bilmodellernes bredde, længde, akselafstand og højde.

Samtidig vil man også let kunne variere, om en model – bygget på Toyotas nye platform til fuldt elektriske biler – skal have forhjulstræk, baghjulstræk eller firehjulstræk, ligesom flere andre forskellige løsninger i relation til størrelse på batteri og elmotor også kan tilpasses kundernes behov.

Fleksibiliteten af e-TNGA gør det i det hele taget muligt for Toyota at designe og bygge biler, som ikke kun udmærker sig ved at være fuldt elektriske, men som også er både spændende at køre og smukke at se på.

Afsløringen af Toyotas nye, fuldt elektriske SUV i mellemklassen finder sted ved Shanghai Motorshow, der efter planen åbner 21. april.

De seneste nyheder fra Toyota

Aygo X prologue - en mikrobil med store visioner Aygo X prologue - en mikrobil med store visioner Toyota Aygo X prologue kombinerer friheden og morskaben fra Aygo med en markant dosis attitude, hvilket frembringer en stærk personlighed og et design, der adskiller sig fra andre kompakte bybiler. Toyota bekræfter produktionen af ny mikrobil Toyota bekræfter produktionen af ny mikrobil Toyota har i dag bekræftet, at man i fremtiden fortsat vil udvikle og bygge en bil i det såkaldte A-segment. Den nye model vil blive bygget på den succesfulde GA-B platform ligesom den nye Yaris. Toyota Yaris kåret som Årets Bil i Europa 2021 Toyota Yaris kåret som Årets Bil i Europa 2021 Den helt nye Toyota Yaris er netop kåret som Årets Bil i Europa 2021. Det skete i en livestreamet udsendelse på YouTube, hvor pointene fra 59 jurymedlemmer fra 23 lande – heriblandt danske Søren W. Rasmussen fra FDM Motor – blev offentliggjort. Toyota Yaris mest populær i Europa i januar Toyota Yaris mest populær i Europa i januar Med et salg på lidt over 18.000 biler blev den nye Toyota Yaris den mest populære bilmodel i Europa i januar. Det viser helt friske tal fra organisationen JATO.