Åbent for nomineringer til umulig sportspris

En af de nyere sportspriser, den såkaldte Intet er umuligt-prisen, er de seneste to år blevet uddelt ved den årlige danske sportsgalla i Herning, der sendes direkte på DR1.

Torsdag den 22. oktober 2020


Nu er der igen åbnet for, at danske eliteatleter – både dem med og dem uden handikap – kan blive nomineret til den prestigefyldte pris. Prisen hædrer opnåelsen af det umulige og bliver uddelt af Toyota Danmark, Danmarks Idrætsforbund (DIF) og Team Danmark.

Meget få store begivenheder er som de plejer at være, efter covid-19 har gjort sit indtog. Dette gælder også for den årlige sportsgalla, Sport 2020, der normalt finder sted i Boxen i Herning og sendes direkte på DR1 i starten af det nye år. Det store gallashow i Boxen er nemlig aflyst og rykker i stedet for ind i mere ydmyge og sikre rammer i et studie i DR Byen. Så på trods af et noget amputeret sportsår vil de mange ærefulde priser altså fortsat blive uddelt.

Det gælder også for en af de nyere sportspriser, den såkaldte Intet er umuligt-prisen, der blev lanceret for første gang ved gallashowet for knap to år siden. Prisen gives til en eliteatlet – med eller uden handikap – som har trodset alle odds, gjort det umulige og kæmpet ekstraordinært hårdt og vedholdende for at nå store resultater i årets løb.

Senest gik prisen til den i dag 25-årige bryder, Rajbek Bisultanov, der sammen med sin familie kom til Danmark som politisk flygtning i 2009 fra Tjetjenien. Uden kendskab til det danske sprog og den danske kultur begyndte han til brydning og gennemgik via sporten en sportslig og menneskelig udvikling, der kulminerede, da han i fjor blev den første danske europamester i brydning i 93 år. I sandhed indbegrebet af at have opnået det umulige trods ekstra svære kår.

Nominer på Facebook

Det er nu muligt at nominere kandidater til den prestigefyldte pris, som Toyota i Danmark, Danmarks Idrætsforbund og Team Danmark står bag. Så kender man en eliteatlet, der har trodset alle odds og kæmpet ekstraordinært hårdt for at nå et stort resultat, kan man nominere vedkommende på Toyota Danmarks Facebook-profil ved at skrive i kommentarfeltet, hvem der skal indstilles og hvorfor. Fristen for nominering af sin favorit er 12. november 2020.

Den første modtager af Intet er umuligt-prisen for knap to år siden var ishockeyspilleren Lars Eller. Han havde i året op til prisoverrækkelsen med sin klub, Washington Capitals, vundet verdens største ishockeyturnering, den amerikanske NHL, og endda sat den afgørende scoring ind i sidste finalekamp, så han kunne løfte et af de mest prestigefyldte trofæer i verden, Stanley Cup-trofæet. En bedrift, som langt de fleste så som noget helt umuligt, og som også skal ses i lyset af, hvor få ishockeyspillere der findes i Danmark.

Det er ikke usædvanligt, at organisationer som Danmarks Idrætsforbund og Team Danmark figurerer som afsender på en sportspris. Men at mobilitetskoncernen Toyota også står bag den umulige sportspris, er nok mere overraskende. Det skal dog ses i lyset af, at Toyota er global olympisk og paralympisk toppartner og i Danmark bl.a. har dannet et såkaldt Team Toyota bestående af danske eliteatleter, der hver især jagter deres umulige.

"Vi har samlet syv danske elitesportsfolk på Team Toyota. De jagter alle deres eget umulige, som kan være at kvalificere sig til OL eller de Paralympiske Lege eller måske endda at vinde medalje til Danmark. På samme vis er vi nu på udkig efter eliteatleter, der allerede har trodset alle odds og opnået det, der måske ellers synede umuligt – til stor inspiration for os alle,” siger pressechef Anders Tystrup hos Toyota Danmark.

Ingen skal begrænses i mobilitet

Toyota vil med den nye sportspris sætte endnu mere fokus på dét at forfølge sit umulige og forfølger allerede nu sit eget umulige, hvilket er at sikre, at ingen mennesker i fremtiden skal være begrænset i deres mobilitet.

For at kunne nå det ambitiøse mål, vil Toyota i årene frem sørge for at udvikle bæredygtige mobilitetsprodukter og -serviceydelser, som gør det muligt for enhver – uanset om man er ung eller gammel, med eller uden handikap – at bevæge sig frit omkring.

Vinderen af Intet er umuligt-prisen modtager 75.000 kroner af Toyota ved den tv-transmiterede Sport 2020 galla på DR1.

(Billede fra Sport 2019 galla. Foto: Lars Møller.)

/

De seneste nyheder fra Toyota

Toyota sætter ny pris på RAV4 Plug-in Hybrid Toyota sætter ny pris på RAV4 Plug-in Hybrid I fjor introducerede Toyota den populære SUV, Toyota RAV4, i en helt ny plug-in hybridudgave, RAV4 Plug-in Hybrid. Bilen blev udsolgt på få måneder, hvorefter usikkerheden om de nye bilafgifter satte salget midlertidigt på pause. Men nu er Toyota klar med nye priser på RAV4 Plug-in Hybrid. Toyota runder 17 millioner hybridbiler Toyota runder 17 millioner hybridbiler Da Toyota introducerede verdens første masseproducerede hybridbil, Prius, i 1997, var skeptikerne mange. I dag, små 23 år senere, har Toyota netop rundet 17 millioner solgte hybridbiler, og teknologien er populær som aldrig før. Toyotas mobilitetsselskab KINTO kører med coronavacciner Toyotas mobilitetsselskab KINTO kører med coronavacciner I landets befolkningsmæssige største region, Region Hovedstaden, har man valgt at benytte Toyotas mobilitetsselskab, KINTO, til at løse opgaven med at transportere coronavacciner rundt i regionen. Toyota præsenterer ny Le Mans Hypercar hybridracerbil Toyota præsenterer ny Le Mans Hypercar hybridracerbil De regerende verdensmestre og tredobbelte vindere af 24-timers løbet på Le Mans, TOYOTA GAZOO Racing, har netop løftet sløret for deres helt nye GR010 HYBRID Le Mans Hypercar racerbil.