Toyota FV2

Vores konceptbil med "humør-spejl"

Det skal være sjovt at køre. Så enkelt kan et af Toyotas vigtigste principper udtrykkes. FV2 er en konceptbil, hvor fører og køretøj er tæt forbundet – både fysisk og følelsesmæssigt.  
Og den vil passe perfekt ind i en fremtidsfilm fra Hollywood!

Fremtiden er sjov

Førerstillingen er det første, der springer i øjnene. Der er intet rat, for FV2 styres ved, at føreren flytter sin kropsvægt fremad eller bagud, til venstre eller højre.

Forbundet sikkerhed

Når du er tæt forbundet til et intelligent køretøj, giver det mulighed for at kombinere køreglæde med sikkerhed. En bred vifte af data opfanget fra den trafikale infrastruktur og andre køretøjer i nærheden hjælper FV2-føreren sikkert på vej – fx ved at give bedre overblik over kryds med dårligt udsyn.

Ved at indarbejde teknologi udviklet i forbindelse med Toyota Heart Project kan fører og FV2 vokse tæt sammen. Formålet med dette forskningsprogram er at styrke samspillet mellem menneskelig og kunstig intelligens, så det ikke blot er baseret på at tale og lytte, men også inddrager udtryk, fagter og erindringer.

Toyota konceptbil FV2
Toyota FV2 koncept

Geneva Motorshow 2014

Fysisk og følelsemæssigt forbundet

Ved hjælp af stemme- og billedgenkendelse kan FV2 bedømme førerens humør. På den baggrund samt den akkumulerede kørehistorik vil FV2 foreslå køreruter. Ydermere kan FV2 vurdere førerens kørefærdigheder og tilpasse, hvor meget assistancesystemerne skal hjælpe ham eller hende. Der udvikles således et bånd mellem fører og FV2, og dette bånd styrkes efterhånden, som tiden går.

/
Matcher dit humør

Som prikken over i’et kan FV2 skifte farve og udvendigt design afhængig af dit humør, så båndet mellem dig og dit køretøj bliver endnu stærkere.

Relateret indhold

Konceptbil arkiv Konceptbil arkiv Genopdag Toyotas konceptbiler.