Skovbadeskov

Danmarks første dedikerede skovbadeskov, Søbakke Skovbadeskov, ligger i Tilst kun 8 km fra centrum i Aarhus, og er blevet til i samarbejde mellem Aarhus Kommune, Growing Trees Network Global og Toyota Danmark.

Toyota badeskov

Shinrin-yoku betyder skovbad på japansk og er en ny form for naturterapi. Det skal ikke forstås som, at man tager et bad i skoven, men derimod at man bader i skovens atmosfære, og at skoven optages gennem sanserne. Det handler altså om at være mentalt tilstede i naturen og bruge sine sanser. Lægge mærke til lydene, lyset, dufte og mærke omgivelserne.

Den gavnlige virkning af shinrin-yoku er videnskabeligt bevist. Selv korte ophold i naturen har vist sig at påvirke helbredet positivt. At opleve naturen med alle sanserne gør, at man er til stede i nuet - hvilket er afstressende og afslappende.

Toyota skovbad

Manden bag shirin-yoku er den japanske universitetslektor dr. Qing Li, der siden 1980’erne har forsket i, hvordan det at opholde sig blandt de japanske skoves flere end tusind år gamle træer kan nedsænke niveauet af stresshormonet kortisol og påvirke det parasympatiske nervesystem, der er det, der får os til at slappe af.

Qing Li bor i verdens mest befolkede by, Tokyo, der i bykernen huser 14.390 mennesker per kvadratkilometer. Befolkningstætheden her er dermed over dobbelt så stor som i København, og derfor er det netop i byer som Tokyo, at shirin-yoku kan have helt afgørende betydning.

Toyota skovbad

Siden dr. Qing Li i 80’erne begyndte at beskrive fordelene ved at bruge tid i naturen, er kunsten at dyrke skovterapi da også blevet en hel grundlæggende del af landets forebyggende sundhed. Ja, faktisk kan man i Japan i dag få det ordineret af sin læge.

Skovbadning, eller shinrin-yoku, vinder også kraftigt frem i Danmark. Ordet ”shinrin-yoku” blev optaget i den danske ordbog ved årsskiftet til 2021, og flere og flere danskere praktiserer skovbadning for på den måde at skabe modvægt til en travl og stresset hverdag.

Læs også om Toyota Folkeskov her toyota.dk/toyotafolkeskov.

De seneste nyheder fra Toyota

Brintteknologi lyser grønt på Eiffeltårnet i Paris Brintteknologi lyser grønt på Eiffeltårnet i Paris Eiffeltårnet i Paris var den 25. maj badet i grønt lys, som symboliserede den forureningsfrie energikilde, brint, som blev benyttet til at drive Toyota-brintteknologien i generatoren, der producerede strømmen til lyset. Toyotas kundeservice bedst for 19. år i træk Toyotas kundeservice bedst for 19. år i træk Toyotas kundeservice er bedst - og for 19. år i træk indtager Toyota førstepladsen, når det handler om kundernes tilfredshed med forhandlerne og værkstederne. Besparelser på 20.000 kr. til Toyota Markedsdage Besparelser på 20.000 kr. til Toyota Markedsdage Toyotas forhandlere har igen slået dørene op for kunder efter længere tids nedlukning og inviterer nu til Toyota Markedsdage fra 3. til 23. maj 2021. Stor hæder til nordvestjysk Toyota-forhandler Stor hæder til nordvestjysk Toyota-forhandler Den nordvestjyske bilforhandler, MTH Biler A/S, i Løgstør er for første gang nogensinde blevet tildelt den fineste hæder fra Toyota som årets Ichiban-forhandler i Danmark.