Skovbadeskov

Danmarks første dedikerede skovbadeskov, Søbakke Skovbadeskov, ligger i Tilst kun 8 km fra centrum i Aarhus, og er blevet til i samarbejde mellem Aarhus Kommune, Growing Trees Network Global og Toyota Danmark.

Toyota badeskov

Shinrin-yoku betyder skovbad på japansk og er en ny form for naturterapi. Det skal ikke forstås som, at man tager et bad i skoven, men derimod at man bader i skovens atmosfære, og at skoven optages gennem sanserne. Det handler altså om at være mentalt tilstede i naturen og bruge sine sanser. Lægge mærke til lydene, lyset, dufte og mærke omgivelserne.

Den gavnlige virkning af shinrin-yoku er videnskabeligt bevist. Selv korte ophold i naturen har vist sig at påvirke helbredet positivt. At opleve naturen med alle sanserne gør, at man er til stede i nuet - hvilket er afstressende og afslappende.

Toyota skovbad

Manden bag shirin-yoku er den japanske universitetslektor dr. Qing Li, der siden 1980’erne har forsket i, hvordan det at opholde sig blandt de japanske skoves flere end tusind år gamle træer kan nedsænke niveauet af stresshormonet kortisol og påvirke det parasympatiske nervesystem, der er det, der får os til at slappe af.

Qing Li bor i verdens mest befolkede by, Tokyo, der i bykernen huser 14.390 mennesker per kvadratkilometer. Befolkningstætheden her er dermed over dobbelt så stor som i København, og derfor er det netop i byer som Tokyo, at shirin-yoku kan have helt afgørende betydning.

Toyota skovbad

Siden dr. Qing Li i 80’erne begyndte at beskrive fordelene ved at bruge tid i naturen, er kunsten at dyrke skovterapi da også blevet en hel grundlæggende del af landets forebyggende sundhed. Ja, faktisk kan man i Japan i dag få det ordineret af sin læge.

Skovbadning, eller shinrin-yoku, vinder også kraftigt frem i Danmark. Ordet ”shinrin-yoku” blev optaget i den danske ordbog ved årsskiftet til 2021, og flere og flere danskere praktiserer skovbadning for på den måde at skabe modvægt til en travl og stresset hverdag.

Læs også om Toyota Folkeskov her toyota.dk/toyotafolkeskov.

De seneste nyheder fra Toyota

Køb en Toyota uden at lægge en krone Køb en Toyota uden at lægge en krone Toyota åbner Toyota Markedsdage fra 1. til 23. januar med flere attraktive pakketilbud, hvor man bl.a. kan købe ny bil uden at lægge en krone i udbetaling, få ekstraudstyr til en værdi af op til 18.000 kr. med helt gratis og meget mere. Danske eliteatleter nomineret til umulig sportspris Danske eliteatleter nomineret til umulig sportspris Det bliver enten en bordtennisspiller, en håndboldspiller eller et helt landshold i fodbold, der løber med sportsprisen, Intet er umuligt-prisen, når den uddeles ved den årlige sportsgalla, ”Sport 2021”, som DR1 sender direkte fra Boxen i Herning 8. januar 2022. Toyota afslører fuldt modelprogram af elbiler Toyota afslører fuldt modelprogram af elbiler Toyota lancerer 30 nye elbiler frem mod 2030 og forventer at sælge 3,5 mio. elbiler om året samme år, hvilket er helt i tråd med Toyota-koncernens mål om 100 procents CO2-reduktion fra nye biler i Vesteuropa i 2035. Toyota viser brintdrevet GR Yaris Toyota viser brintdrevet GR Yaris Toyota introducerer den roste og prisvindende miniracer, GR Yaris, som en brintdrevet udgave, der kører stort set emissionsfrit ved hjælp af en modificeret forbrændingsmotor.