1. Om Toyota
 2. Toyota i Europe
 3. Vores rejse i Europa
 4. 2010'erne

2010'erne

Begyndelsen på brintæraen med vores Mirai-brændselscellekøretøj
Det er ingen overraskelse, at vi i 2010'erne fortsatte med at forbedre og tilpasse vores elektrificerede teknologi for at komme tættere på vores mål om at skabe den ultimative miljøvenlige bil. Sig hej til Mirai.
 • Målsætning om nulemission

  Lanceringen af Mirai i Europa i 2015, Toyotas første masseproducerede brændselscellebil, markerede endnu et vigtigt skridt på denne rejse. Drevet af vores engagement i miljøet undersøgte vi, hvordan vi kunne udvikle en nulemissionsbil allerede i 1990'erne. Med fordelen ved vores succes med hybrid var vi i stand til at bruge principperne i denne teknologi til at åbne potentialet for brint.

 • Udvikling af brintinfrastrukturen

  En betingelse for at køre Mirai eller andre brændselscellekøretøjer er adgang til bekvemmelige steder at tanke op. Det betyder, at der skal etableres en ny infrastruktur til distribution og salg af brintbrændstof. Derfor introducerede vi Mirai først på europæiske markeder, hvor der investeres i at udvikle og levere denne form for netværk. Vores oprindelige mål omfattede Storbritannien, Tyskland, Belgien, Danmark, Holland, Norge og Sverige, før vi gradvist lancerede bilen i resten af Europa.

 • Stort brintpotentiale

  Mirai tiltrak sig stor opmærksomhed, ikke mindst fra førende europæiske politikere, der troede på dens potentiale til at åbne op for en ny tidsalder med bæredygtig nulemissionsmobilitet. Stadigvæk i dag anser vi brint for at give endnu større muligheder ud over transport. Det har potentiale til at give samfundet en levedygtig, renere og bæredygtig fremtidig energikilde.

Toyota i Europa gennem årtierne