1. Om Toyota
 2. Fokus på miljøet
 3. Økokørsel

Økonomikørsel

Langt på literen og på pengepungen
Brændstof er dyrt og det kan mærkes på pengepungen. Her er tips og råd til dig, så du kan bruge mindre brændstof og skære ned for omkostningerne, uanset om du kører i en hybrid eller en konventionel bil. Det er selvfølgelig altid vigtigt, at din bil har det korrekte dæktryk, og at bilen bliver serviceret som anbefalet. 

8 TIPS TIL, HVORDAN DU SPARER PENGE PÅ BRÆNDSTOF

 • 1. Kend til bilens informationsdisplay

  På displayet kan du se, hvor meget energi din bil bruger, mens du kører, og hvor langt du kører på literen.

 • 2. Løft foden fra speederen

  Flyt foden fra speederpedalen i samme øjeblik, du ikke har behov for yderligere acceleration, eller ikke længere har behov for at opretholde bilens hastighed. Når du slipper foden fra speederen, lukkes for benzintilførslen, og du hvis du kører i en hybrid-bil regenererer samtidigt strøm til hybridbatteriet, hvilket giver dig mulighed for at køre endnu længere på ren el.

 • 3. Spar penge på brændstof - anskaf et benzinkort med rabat

  Der findes forskellige benzinkortsordninger som giver rabat på benzin og diesel. Blandt andet har Toyotas mobilitetsservice, KINTO, lavet et samarbejde med Q8 som giver kortholderne mange for dele. Det kalder de KINTO Club. Som Toyota-kunde, kan du også anmode om et KINTO kort

 • 4. Overhold fartgrænserne

  Selv en lille forøgelse af din hastighed påvirker dit brændstofforbrug negativt. Så overhold fartgrænsen, hvis du vil køre længere på literen.

 • 5. Hold afstand

  Når du holder god afstand til den forankørende, er det DIG, der tilrettelægger din kørsel. Ligger du for tæt på den forankørende, er det den forankørende, der bestemmer, hvornår du skal bremse og accelerere, og det koster brændstof. 

 • 6. Brug aircondition mindst muligt

  Brugen af aircondition/klimaanlæg forøger typisk bilens brændstofforbrug med 5-10%. Men åben ikke vinduet som alternativ til aircondition/klimaanlæg. Bruger du recirkulering i stedet, reducerer du typisk energiforbruget i forhold til, hvis luften hentes udefra.

 • 7. Undgå unødigt udstyr og vægt 

  Tagboks eller bagage på taget øger vindmodstanden betragteligt og øger dermed også dit brændstofforbrug. Unødig bagage inde i bilen er med til at gøre bilen tungere og dermed øge dit brændstofforbrug. Du vil derfor opleve at køre længere på literen, hvis du ikke har læsset bilen tungt og med unødvendigt udstyr.

 • 8. Mere luft i dækkene giver mindre brændstofsforbrug 

  Hvis dit dæktryk f.eks. er bare 0,5 bar for lavt, vil det øge dit brændstofforbrug med omkring 2-3%, viser tal fra FDM. Er dit dæktryk mere end 0,5 bar for lavt, kan det sætte dit brændstofforbrug op med hele 13%.