1. Modelhistorie
 2. Yaris modelhistorie

Hvilken Yaris passer dig bedst?

Det er nemt at vælge en Yaris, men det kan være svært at vælge variant.

Unikke egenskaber

Den første generation er kompakt og økonomisk. Sidenhen bliver de mere rummelige, og i takt med tiden bliver teknologien mere og mere avanceret.

Nedenfor finder du en guide, der kan hjælpe dig med kende forskellene på de forskellige Yaris-årgange. De unikke egenskaber, facelift-detaljer, motoropdateringer osv.

Ens for alle Yaris
Yaris har altid været en bil, du kan stole på. God økonomi og køreglæde er standard. Den er kompakt men fornuftig, og designet holder år efter år. Det gør teknikken også.

Hver generation af Yaris har forskellige styrker, så det er vigtigt, at du vælger den specifikke model/årgang og det udstyrsniveau, der passer dig og din økonomi bedst.

Uanset om du vælger en ældre generation eller en mere moderne, vil Toyota Yaris altid være et pålideligt og økonomisk fornuftigt valg i kompaktklassen.

Toyota Yaris modelhistorie

 • 1999 > 2005

  Den rummelige bybil

  Da Yaris kom, betød det, at nu kunne man vælge kvalitet i kompaktklassen. Forbruget var helt i bund i forhold til konkurrenterne og det gjorde den hurtigt til en favorit blandt byboere og folk, der pendlede over kortere distancer. Den er praktisk indrettet, så selvom den er lille, så føles den ikke lille indvendigt.

  I 2003 kom et lille facelift af front, lygter og interiør.

  Du skal være opmærksom på, at den første generations motorer er meget økonomiske, men heller ikke så kraftige. Så prøv en tur og find ud af, om den er kvik nok til dit kørselsbehov. Der er ikke markante kendte fejl og mangler, men der er selvfølgelig sliddele som bremser og lignende, som du skal holde øje med, når du køber en ca. 20 år gammel bil.

 • 2005 > 2013

  Samme størrelse, mere klasse

  I 2005 kom 2. generation med forbedret interiør, plads og forbrug. Kvaliteten er ligesom første generation ligeså høj som større og dyrere Toyota'er.

  Udseendet er lidt anonymt, men fra 2009 er der et lille facelift af fronten og lygterne, der giver den mere karakter. Design er jo en smagssag, men sammenligner du med datidens konkurrenter, så er det helt sikkert et design, der har holdt lige så godt som bilen.

  Den kører laaaangt på literen, og det gør den både til en god bybil og til en endnu bedre pendlerbil.

  Der er ikke mange svagheder ved 2. generation Yaris, men går du mere op i acceleration end forbrug, så skal du kigge på modeller efter 2013.

 • 2011 > 2020

  Klassens mest avancerede?

  Da den 3. generation Yaris kom, kom den i et design, der skilte sig ud. Men den kom også med hybrid-teknologien, der gjorde den til en endnu bedre bybil, for beboerne og for miljøet.

  Motorerne er generelt lidt mindre, men de har ikke færre kræfter, til gengæld var de igen nogle af klassens bedste, når det handlede om økonomi og lave driftsomkostninger.

  Anmelderne kaldte den "et kvantespring" og vores venner på BBC TopGear kaldte det "brilliant engineering". Så leder du efter en genial bybil, så er det Yaris, du leder efter. 2014 bød på et facelift af lygter, front og skærme.

  Ligesom helt nye biler har den alt fra touchscreen til Bluetooth, så indvendigt føles den ikke som en ældre model.

 • 2020 >

  Vildere design, endnu mere fornuftige motorer

  Den nyeste generation har et markant design og avanceret hybrid-teknologi kendt fra blandt andet Prius. Designet matcher godt til dens dynamiske køreegenskaber. Infotainment-systemet har fået voice-control og touchskærmen byder på mere end det, du kan forvente af en bil i kompaktklassen.

  Vælger du 1,5 liters varianten, kan du vælge mellem manuelt- eller automat-gear af CVT-typen.

  Sikkerheden er på samme niveau som Toyotas topmodeller med automatisk nødbremse, vognbaneassistent og adaptiv-cruise control.

  Køber du en brugt Yaris fra 2020 eller senere, kan du forvente alt det, du kan forvente fra en ny Toyota. Kvalitet, teknik og køreglæde i top.

Brochure-arkiv på Yaris

Interesseret i en Yaris?

Leder du efter en brugt eller en ny yaris? Find, hvad du leder efter herunder.
Find en brugt Yaris Find en ny Yaris