1. Hybrid & el
 2. Forskellen på Hybrid og el

EL, HYBRID ELLER BENZIN?

Der kommer flere og flere elbiler og hybridbiler på de danske veje. Men hvad er egentlig forskellen på en elbil, en hybridbil, en plug-in hybridbil og en benzinbil?
 • Elbil

  En elbil kører kun på el og skal lades op, før den kan køre.

  Den har en elektrisk drivlinje, som består af en elmotor og et højvoltsbatteri.

  Der findes forskellige lademetoder: Den almindelige stikkontakt med 230V eller en ladeboks med enten 230V eller 400V. Fælles for alle elbiler er, at de bruger vekselstrøm, som er den samme strøm, der er i vores almindelige elnet.

  Mild hybrid

  En mild hybrid bruger kun sin elektriske motor til at hjælpe benzinmotoren.

  Det betyder, at en mild hybridbil aldrig bruger elmotoren alene til selve fremdriften, men derimod til at drive det elektroniske udstyr. Det er derfor ikke muligt at køre på ren el i en mild hybrid.

  Elmotoren hjælper i stedet på at forbedre rækkevidden for benzinmotoren.

  Batteriet i en mild hybrid oplades, ligesom ved en almindelig hybrid, mens du kører, og skal derfor ikke tilsluttes en strømkilde.

 • Hybridbil

  En hybridbil har både en elmotor og en benzinmotor. Batteriet oplades automatisk under kørsel – primært når du bremser.

  Du kan køre helt op til 50 % på el uden nogensinde at skulle lade op. Og på de lange distancer, eller når du ikke har strøm nok, slår bilen selv over på benzin.

  Du skal altså stadig tanke benzin, men bare ikke så ofte, som hvis du kørte i en almindelig benzinbil.

  Plug-in hybridbil

  En plug-in hybrid fungerer som en elbil og en hybridbil i én.

  Du kan køre op til 100 % på el, hvis du oplader bilen med ladestikket, og bilen slår selv over på benzin, hvis du løber tør for strøm på de lange strækninger.

  Du kan også vælge at køre bilen som en almindelig hybridbil, uden at lade den op med ledning. Så får du stadig elkørsel op til 50 % af tiden.

  Plug-in hybridbilen er nem at oplade, og du kan både oplade den hjemme eller på en offentlig ladestander.

 • Skal du vælge el, hybrid eller benzin?


  Dit valg af biltype afhænger blandt andet af hvordan, hvor meget og hvor, du kører bil til daglig.

  En almindelig hybrid og en plug-in hybridbil er begge brændstofeffektive biltyper i forhold til benzinbilen. Du kan dermed reducere dit benzinforbrug ved at køre helt- eller delvist på el i en hybridmodel.

  Modsat en ren elbil er du i en Toyota Hybrid aldrig afhængig af opladninger, og du er derfor aldrig begrænset på rækkevidde – uanset om du kører hybrid eller plug-in hybrid.

 • By-, land- og motorvejskørsel


  Ved bykørsel og på de korte ture er hybrid- og plug-in hybridbiler meget velegnede, da de tilbyder et lavere brændstofforbrug og ingen støj i kabinen.

  På de lidt længere strækninger på landevejene, slår din hybridbil over på benzin – ligesom plug-in hybridbilen gør det, hvis den ikke har været opladet i stik.

  På motorvejen og ved de høje hastigheder kører både hybridbilen og plug-in hybridbilen typisk på benzin.

  Plug-in hybridbilen kører længere tid på el på motorvejen og bruger kun benzin, når du accelererer.

 • Skal bilen oplades?


  En Toyota hybridbil oplader automatisk, mens du kører, og når du bremser. Du skal aldrig bekymre dig om opladning, eller om du har strøm nok på dit batteri. Du har ingen begrænsninger i rækkevidde, så længe der er benzin på tanken.

  Elbilen skal oplades og har derfor naturligt en kortere rækkevidde end fx hybridbilen og plug-in hybridbilen, ligesom du skal tænke på ladestik til din bil.

  Plug-in hybridbilen giver dig flere kilometer på el end den rene hybridbil. Samtidig har du alle fordelene ved en hybridbil i forhold til rækkevidde, da den automatisk slår over på benzin, hvis du løber tør for strøm.

 • Pris og service


  En Toyota hybrid- og plug-in hybridbil koster som udgangspunkt mere end almindelige benzinbiler i samme klasse. Du får ganske enkelt et stykke mere avanceret teknologi. Til gengæld sparer du på benzin, vedligeholdelse og ejerafgifter.

  Et Toyota Hybrid-batteri holder hele bilens levetid.

  Ønsker du yderligere dækning, kan du få et Hybrid Helbredstjek helt uden beregning. Du får også en 5 års- og 100.000 km-garanti på bilens hybridkomponenter.

 • Med eller uden krog?


  Et anhængertræk kræver en stor motor, og derfor kan du ikke få anhængertræk til mange el- og hybridbiler.

  Hos Toyota kan du dog få anhængertræk til Toyota C-HR HybridRAV4 Hybrid og Corolla Hybrid Touring Sports.

  Hør mere om mulighederne hos din lokale Toyota-forhandler.

NYE TOYOTA HYBRIDMODELLER