Ny Toyota Yaris scorer topkarakter i sikkerhedstest

Den helt nye Toyota Yaris scorer maksimale 5 stjerner i Euro NCAP’s nyeste sikkerhedstest i 2020, hvor kravene til en topkarakter er blevet strengere end nogensinde før.

Baggrunden for det flotte resultat i sikkerhedstesten skal findes i Toyotas nye platform baseret på Toyota New Global Architecture filosofien, en ekstra airbag mellem forsæderne samt i den seneste generation af Toyotas sikkerhedspakke Toyota Safety Sense 2.5, der er standard i alle udgaver.

Onsdag den 16. september 2020

Sikkerheden er i top i den helt nye Toyota Yaris, der har Danmarkspremiere over hele landet i disse dage. Det fastslår organisationen Euro NCAP, der sikkerhedstester stort set alle nye biler og netop også har haft den nye Yaris gennem de strenge test. Med topkarakteren fem stjerner ud af fem mulige udmærker den nye og fjerde generation af Toyotas mest populære bilmodel i Danmark, Yaris, sig i sikkerhedstesten og sætter helt nye standarder for sikkerheden i biler i den såkaldte miniklasse.

Euro NCAP strammer hvert år kravene til at opnå de maksimale fem stjerner, og det har derfor her i 2020 aldrig været sværere at score fem stjerner. Alligevel lykkedes det i overbevisende stil af den nye Yaris.

Der er flere årsager til Yaris’ flotte resultat i sikkerhedstesten. Først og fremmest er Yaris bygget på en helt nyudviklet platform, hvor det har været muligt at tilpasse platformsstrukturen på en måde, der har gjort karosseriet stivere. Det er med til at reducere den potentielle skade på og deformation af selve kabinen i tilfælde af en kollision. Samtidig er lastdelen på den nye Yaris designet til at kunne absorbere endnu mere energi. Alt sammen medvirker til en øget sikkerhed for både fører og passagerer.

Unik airbag mellem forsæderne

Men sikkerhedsforbedringerne stopper ikke her. For en ottende og ekstra airbag placeret mellem forsæderne forhindrer nemlig yderligere, at fører og forsædepassager støder hovederne sammen i tilfælde af en sidekollision, mens også et par særligt designede gardinairbags ved bagsædet tager ekstra hensyn til eventuelle børn.

En helt ny og for klassen unik sikkerhedsfeature i den nye Yaris er en særlig vejkrydsassistent, der er i stand til at advare og automatisk nødbremse bilen, hvis man i et vejkryds overser en fodgænger ved et højresving eller en fodgænger eller modkørende bil ved et venstresving.

Vejkrydsassistenten er en del af den omfattende, seneste generation af sikkerhedspakken Toyota Safety Sense 2.5, der er standard i alle udgaver af den nye Yaris. 
Sikkerhedspakken rummer udover den unikke vejkrydsassistent også bl.a. en automatisk nødbremse, der automatisk nødbremser for biler, fodgængere og cyklister og virker op til bilens tophastighed; en aktiv vognbaneassistent, som hjælper med at holde bilen inden for stregerne på vejen; en vejskilteassistent, der ved hjælp af et kamera i forruden aflæser vejskilte på ruten og viser dem i et farvedisplay foran føreren, samt en adaptiv fartpilot, der sørger for at holde afstand til den forankørende, og som også fungerer ved køkørsel.

All-in med sikkerheden

En del af det omfattende sikkerhedsudstyr i den nye Yaris er normalt kun udstyr, man ser i større og markant dyrere biler. Men Toyota har altså valgt at gå all-in med sikkerheden i den nye Yaris, hvilket Euro NCAP nu belønner med fem stjerner.

Den nye Yaris er den første og foreløbig eneste bil, der har været igennem Euro NCAP’s strengere sikkerhedstest her i 2020, og scorer 86 procent i voksensikkerhed, 81 procent i børnesikkerhed, 78 procent i fodgængersikkerhed og 85 procent i sikkerhedssystemer. Euro NCAP fremhæver især Yaris’ flotte resultater i sidekollissionstesten og pæletesten samt den gode beskyttelse imod piskesmæld ved påkørsel bagfra. Den høje sikkerhed for børn i bilen understreges i selve crashtesten, hvor Yaris scorer 23 af i alt 24 point.

Euro NCAP bemærker på positiv vis også den nye og ottende airbag mellem forsæderne i testrapporten, ligesom nødbremsen får store roser med på vejen.

”Toyota har fra starten udviklet den nye Yaris til at skille sig ud som en af de sikreste biler – hvis ikke dén sikreste – i miniklassen. Derfor glæder det os meget at se, at Euro NCAP i sin test bekræfter dette,” siger pressechef Anders Tystrup hos Toyota Danmark.

De seneste nyheder fra Toyota

 Toyota starter produktionen af Yaris Cross Toyota starter produktionen af Yaris Cross Produktionen af den helt nye, skarpt designede, kompakte SUV, Toyota Yaris Cross, er netop sat i gang. Tag på camping med Toyotas delebilskoncept KINTO Share Tag på camping med Toyotas delebilskoncept KINTO Share Har man endnu ikke lagt planer for sin sommerferie i år, står Toyotas delebilskoncept, KINTO Share, klar med et godt tilbud. Toyota Yaris mest solgte bil i juni Toyota Yaris mest solgte bil i juni Den nye Toyota Yaris satte alle andre bilmodeller til vægs i juni og blev den mest solgte bil i Danmark. Helt ny Toyota Yaris Cross fra 224.990 kr Helt ny Toyota Yaris Cross fra 224.990 kr Når Toyota til oktober introducerer den nye, skarpt designede, kompakte SUV, Yaris Cross, bliver det til en attraktiv pris fra blot 224.990 kr.