Toyotas elektriske køretøjer med hydrogenbrændselsceller

Efterlad intet andet end vand

Vores banebrydende elektriske køretøjer med hydrogenbrændselsceller er nemme at tanke op, har en rækkevidde på mere end 500 km og udleder kun vand. Og så har de potentiale til at revolutionere den måde, vi kører på. Efter at have været førende i verden med verdens første seriefremstillede brintdrevne bil i 2014, tager vi den nul-emissions brændselscelleteknologi til nye højder med en ny generation: Mirai, en vision om ren mobilitet, der er på farten i dag.

Det næste skridt i nul-emissionskørsel
/

I stedet for at blive drevet af elektricitet lagret i et batteri producerer elektriske køretøjer med hydrogenbrændselsceller deres elektricitet ved hjælp af en kemisk reaktion mellem brint og ilt i en brændselscelle.

Optankning sker via en brinttankstation og tager mindre end fem minutter.

Når du er på farten, kan du emissionsfrit køre lige så sikre, bekvemme og behagelige som i et konventionelt køretøj.

Læs om brintbilen Mirai

Ren, sikker energi

Hydrogen er rent, sikkert og overalt omkring os. Det er så almindeligt, at det udgør 70% af stof i universet. Dette gør det muligt at købe brint lokalt, og hvis det fremstilles med vedvarende energi, kan det være helt kulstoffrit. Der er et fælleseuropæisk initiativ til oprettelse af et brintpåfyldningsnetværk i gang, hvor ca. 200 stationer allerede er åbne og flere planlægges hvert år.

/
Brintsamfundet
/

Elektriske køretøjer med hydrogenbrændelsceller, såsom Mirai, er blot starten på udnyttelsen af brintenergien. Som et realistisk alternativ til fossile brændstoffer har brint ikke kun potentialet til at reducere de globale udledninger inden for offentlig og kommerciel transport, det formår også at føre os i retning af et samfund, der er helt hydrogenbaseret. Lige fra gaffeltrucks og tunge lastbiler til Energy Observer-skibe og busser fra CaetanoBus - Toyotas brændselscelleteknologi gør allerede en forskel både på land og til søs. Og fra næste år vil det drive et helt samfund. Toyotas Woven City, en prototype-by ved foden af Mount Fuji, vil tilbyde et fuldt tilsluttet økosystem drevet udelukkende af brintbrændselsceller.

Læs mere om Toyotas elektriske køretøjer

Her er Danmarks mest elektrificerede bilmærke Her er Danmarks mest elektrificerede bilmærke Toyota er det bilmærke i Danmark, der solgte flest elektrificerede biler i 2021 med i alt 9.941 personbiler svarende til godt 13 procent af markedet. Det viser tal fra De Danske Bilimportører. Køb en Toyota uden at lægge en krone Køb en Toyota uden at lægge en krone Toyota åbner Toyota Markedsdage fra 1. til 23. januar med flere attraktive pakketilbud, hvor man bl.a. kan købe ny bil uden at lægge en krone i udbetaling, få ekstraudstyr til en værdi af op til 18.000 kr. med helt gratis og meget mere. Danske eliteatleter nomineret til umulig sportspris Danske eliteatleter nomineret til umulig sportspris Det bliver enten en bordtennisspiller, en håndboldspiller eller et helt landshold i fodbold, der løber med sportsprisen, Intet er umuligt-prisen, når den uddeles ved den årlige sportsgalla, ”Sport 2021”, som DR1 sender direkte fra Boxen i Herning 8. januar 2022. Toyota afslører fuldt modelprogram af elbiler Toyota afslører fuldt modelprogram af elbiler Toyota lancerer 30 nye elbiler frem mod 2030 og forventer at sælge 3,5 mio. elbiler om året samme år, hvilket er helt i tråd med Toyota-koncernens mål om 100 procents CO2-reduktion fra nye biler i Vesteuropa i 2035.