1. Toyota-ejere
  2. Din Toyota
  3. Sikkerhedskampagner
  4. Tidligere kampagner

Forebyggende sikkerhedskampagner

Sikkerhed er altid i fokus hos Toyota

Som led i forebyggende sikkerhedskampagner har Toyota igangsat tilbagekaldelser af nogle Toyota- og Lexus-modeller

24/6-2020

Som led i en forebyggende sikkerhedskampagne har Toyota valgt at udvide tilbagekaldelsen af et mindre antal biler i Danmark.

De omfattede biler i Danmark er:
Auris Hybrid, produceret fra juni 2015 til marts 2017.
Prius, produceret fra december 2014 til februar 2015.

Hvad skal der ske?
De omfattede biler skal have opdateret softwaren til hybridsystemet. Under helt særlige omstændigheder, hvis en hybridkomponent er gået i stykker, og der samtidig accelereres kraftigt lige efter, er der risiko for, at hybridsystemet kan lukke ned i stedet for at gå i fejlsikret tilstand, som det burde. Bilen vil i dette tilfælde ikke kunne fortsætte kørslen.

Der er ikke registeret uheld som følge af ovenstående, og det er sikkert at køre videre i sin bil, selv om den er omfattet af kampagnen.

28/8-2019

Som led i en forebyggende sikkerhedskampagne for Takata-airbags har Toyota valgt at udvide omfanget af kampagnen.

De omfattede biler i Danmark er af følgende modeller:

  • Corolla, produceret fra oktober 2001 til januar 2007 (op til 18 år gamle biler).
  • Avensis, produceret fra juli 2003 til oktober 2008 (op til 16 år gamle biler).
  • Sportsvan, produceret fra maj 2001 til juli 2005 (op til 18 år gamle biler).
  • Yaris, produceret fra maj 2002 til november 2009 (op til 17 år gamle biler).
  • Lexus SC430, produceret fra juni 2001 til juni 2006 (op til 18 år gamle biler).


Hvad skal der ske?

De omfattede biler, har tidligere fået udskiftet inflatoren i passagerairbaggen under en tidligere Takata-airbagkampagne. Inflatoren, som blev monteret under kampagnen dengang, var identisk med inflatoren, som allerede sad i bilen, og løste derfor kun problemet på kort sigt. Derfor skal alle bilerne have udskiftet den nuværende inflator til en ny type inflator, som holder i hele bilens levetid.

Inflatoren, som sidder i bilen, kan over tid optage fugt, som gør, at drivmidlet kan blive nedbrudt. Hvis det sker, kan der være risiko for, at passagerairbaggen ikke udløses efter hensigten.

Udskiftningen af inflatoren sker uden omkostninger for bilejerne.


26/06-2019

Som led i en forebyggende sikkerhedskampagne er Toyota i gang med at forberede en tilbagekaldelse af et mindre antal biler i Danmark.

De omfattede biler i Danmark er alle af modellen Yaris, produceret fra februar 2018 til oktober 2018

Hvad skal der ske
De omfattede biler skal have kontrolleret og eventuelt udskiftet konverteren. Der er risiko for, at printpladen i konverteren, der reducerer spændingen mellem hybridbatteriet og bilens startbatteri, i særlige tilfælde kan overophede som følge af forkert udført lodning under produktionen. Skulle det ske, vil advarselslampen lyse i instrumentbordet, og konverteren vil ikke længere oplade startbatteriet. Kører man for længe i denne tilstand, kan hybridsystemet lukke ned, og man mister derved fremdrift.


16/01-2019

Som led i en forebyggende sikkerhedskampagne for Takata-airbags har Toyota valgt at udvide omfanget af kampagnen med et større antal biler på verdensplan, herunder også i Danmark.

Det drejer sig om modellerne Yaris, Auris, Hilux og Lexus IS produceret fra januar 2011 til juli 2017.

Over tid er der risiko for, at passagerairbaggen kan have optaget fugt, hvilket kan påvirke airbaggen, så den i værste fald ikke udløses efter hensigten i tilfælde af uheld.

Hvad skal der ske
Udbedringen vil være, at de omfattede biler skal have udskiftet inflatoren i passagerairbaggen og/eller airbaggen i førersiden.

Det skal understreges, at der ikke er registeret uheld som følge af ovenstående, og at det er sikkert at køre videre i sin bil, selv om den er omfattet af kampagnen.

Det skal understreges, at der ikke er registeret uheld som følge af ovenstående, og at det er sikkert at køre videre i sin bil, selv om den er omfattet af kampagnen.

Alle berørte bilejere modtager brev via SKAT (Motorstyrelsen) snarest mulig.

Hvis man modtager brevet, skal man kontakte et autoriseret Toyota-værksted for at aftale en tid til opdatering af hybridsystemet. Opdateringen vil blive udført gratis.

Vi forventer at påbegynde kampagnen snarest og vil gøre alt, hvad vi kan, for at gennemføre den så hurtigt og effektivt som overhovedet muligt og til mindst mulig gene.

Toyota har meget høje kvalitetskrav og igangsætter denne forebyggende sikkerhedskampagne for at sikre, at alle Toyota-bilejere fortsat kan føle sig helt trygge bag rattet i deres biler. Det sker ved at tage ansvar for produktet og reagere, så snart en mulig fejl bliver identificeret – uanset om der er tale om nyere eller ældre biler.

Tjek om din bil er omfattet
Du kan via formularen på denne side indtaste stelnummeret på din bil og med det samme se, om din bil er omfattet af den forebyggende sikkerhedskampagne. Er din bil berørt af sikkerhedskampagnen, skal du dog alligevel først foretage dig noget, når du har modtaget brev via SKAT (Centralregisteret for Motorkøretøjer). 

Har du spørgsmål til kampagnen, er du velkommen til at kontakte nærmeste autoriserede Toyota-forhandler eller -reparatør eller skrive til toyota@toyota.dk. Nærmeste autoriserede Toyota-forhandler eller -reparatør finder du via linket nedenfor.

Venlig hilsen

Toyota Danmark A/S