Information om behandling af persondata i Toyota Financial Services

1. Generel oplysningspligt

Inden Toyota Financial Services agerer som dataansvarlig, skal du efter Databeskyttelsesforordningen have oplyst hvordan og hvornår, Toyota Financial Services indhenter, behandler og/eller videregiver dine personoplysninger.

2. Dataansvarlig

Dataansvarlig er:

Toyota Financial Services Danmark A/S
Dynamovej 10
2860 Søborg
CVR nr. 26241960

3. Formål og retsgrundlag

Formålet med behandling af dine data er, at foretage kreditvurdering, bevilling, etablering og administration af en eller flere finansieringer, som du har ansøgt Toyota Financial Services om. Hertil kommer løbende korrespondance med dig, kundepleje, intern risikostyring, markedsføring og opfyldelse af forpligtelser i henhold til lovgivningen.

Retsgrundlaget for behandlingen er den finansielle lovgivning, herunder Hvidvaskloven, Skattekontrolloven, Bogføringsloven, Kreditaftaleloven, Forbrugslånsloven, Betalingsloven og Databeskyttelsesloven.

Herudover er behandling af dine oplysninger nødvendig for at indgå en kontrakt eller til gennemførelse af foranstaltninger til indgåelse af en kontrakt.

4. Modtagere af oplysningerne

I det omfang det er nødvendigt for at opfylde aftaler med dig og formålene for vores behandling, videregiver vi i visse tilfælde oplysningerne.

Videregivelse sker til myndighederne i det omfang vi er forpligtet til det, eller det er nødvendigt for at opfylde aftalen. Herunder kan videregivelse ske til Hvidvasksekretariatet hos SØIK og SKAT.

Desuden videregiver vi oplysninger internt i koncernen og til eksterne samarbejdspartnere, herunder forsikringsselskaber, energiselskaber, leverandører, bilimportører, værksteder og afleveringssteder mv. i det omfang det er aftalt, nødvendigt for at vi kan opfylde aftalen, eller vi er forpligtede til det i henhold til lovgivningen.

Hvis du misligholder dine forpligtelser overfor os, kan vi indberette dig til kreditoplysningsbureauer eller advarselsregistre efter gældende regler.

5. Kategorier af oplysninger

De berørte kategorier af oplysninger vi behandler er:

  • Navn, adresse, e-mail og telefonnummer
  • CPR/CVR nummer
  • Økonomiske og skattemæssige forhold
  • Oplysninger fra CPR og andre offentligt tilgængelige registre og kilder
  • Vi undersøger om du er registreret i kreditoplysningsbureauer og advarselsregistre. Vi opdaterer oplysningerne løbende
  • Oplysninger om finansieringsobjektet, herunder oplysninger om reg.nr og stelnr.

Vi indsamler og behandler som udgangspunkt ikke følsomme oplysninger om dig. Men hvis du selv giver os følsomme oplysninger, fx om helbredsforhold, betragter vi det som din accept af, at vi kan gemme oplysningerne. Vi anvender dem dog ikke i andre sammenhænge.

Der findes særlige regler vedrørende sletning af personoplysninger for visse typer af sager. Det medfører, at visse personoplysninger opbevares længere. Det gælder særligt sager, hvor et kundeforhold har medført et tab for Toyota Finansiel Services, men hvor kunden har fået saldokvittering efter opfyldt akkord eller gældssanering. Oplysninger om disse kunder slettes først efter 10 år. Oplysninger om kunder, der har begået bedrageri mod Toyota Finansiel Services mv., som er dokumenteret ved dom, slettes først efter op til 50 år.

6. Overførsel til tredjelande

I forbindelse med it-udvikling, hosting og support overføres personoplysninger i visse tilfælde til databehandlere. Vi bruger standardkontrakter godkendt af EU-Kommissionen eller Datatilsynet, til at sikre, at dine rettigheder og beskyttelsesniveauet følger med dine data.

7. Tidsrum for opbevaring

Vi opbevarer kun dine data så længe der er grund til det, eller vi har pligt til det i henhold til lovgivningen.

Hvis der er indgået en aftale og gennemført en transaktion, er vi i henhold til hvidvaskloven og bogføringsloven forpligtet til at opbevare dine oplysninger i 5 år efter kundeforholdets ophør.

8. Dine rettigheder

Du kan få indsigt i, hvilke oplysninger vi registrerer på dig, hvor de stammer fra, og hvad vi anvender dem til. Du kan også få oplyst, hvor længe vi opbevarer dine oplysninger, og hvortil vi videregiver oplysninger om dig.

Adgangen kan dog være begrænset af lovgivningen eller hensynet til andre personers privatlivsbeskyttelse og til vores forretningsgrundlag og forretningspraksis.

Hvis der er fejl i oplysningerne, har du ret til at få dem berigtiget. Du har ret til at få udleveret oplysninger du selv har givet os udleveret i et elektronisk format.

9. Klage over behandling af oplysninger

Hvis du er utilfreds med vores behandling af dine personoplysninger, kan du klage til os.

Du kan desuden klage til:

Datatilsynet
Borgergade 28, 5.
1300 København K
eller dt@datatilsynet.dk

10. Pligt til at meddele oplysninger

Du er ikke forpligtet til at give os dine oplysninger. Men det er en forudsætning for, at vi kan indgå en aftale med dig. Hvis ikke du giver os de nødvendige oplysninger, vil din ansøgning om finansiering blive afvist.

11. Profilering og automatiske afgørelser

Vi anvender ikke automatiske afgørelser i Persondataforordningens forstand. Vores indledende kreditbehandling er delvist automatiseret, men et afslag vil altid være behandlet af en medarbejder inden der træffes afgørelse.

Sidst opdateret tirsdag den 15. maj 2018

De seneste nyheder fra Toyota

Første dansker får ny Toyota GR Supra Første dansker får ny Toyota GR Supra Den 31-årige midtsjællandske bilentusiast, Chris Breum tager skridtet fuldt ud og har, som den første dansker, netop fået sin helt nye Toyota GR Supra. Brintbus med teknologi fra Toyota klar til test i Europa Brintbus med teknologi fra Toyota klar til test i Europa En helt ny forureningsfri brintbus fra den portugisiske busproducent CaetanoBus har netop haft verdenspremiere på Busworld 2019 i Bruxelles. Toyota leverer brintteknologi til bussen, der kan køre 400 km på en optankning og tankes på blot ni minutter. Toyota lancerer billån med fast rente på 0% Toyota lancerer billån med fast rente på 0% Ved Toyota Markedsdage den 21. oktober til 10. november 2019 introducerer Toyota, som det første bilmærke nogensinde, finansiering af en bred vifte af mærkets fabriksnye hybridbiler med 0% i fast rente. Verdenspremiere på ny generation Toyota Yaris Verdenspremiere på ny generation Toyota Yaris Toyota afslører nu en helt ny og fjerde generation Yaris, der har fået et gennemgribende nyt design, er blevet lavere og bredere, og som med en helt nyudviklet tre-cylindret hybridmotor aldrig før har været mere økonomisk.
Dine cookie-indstillinger

Toyota bruger cookies for at kunne tilbyde dig en bedre oplevelse på hjemmesiden. Ved at gå videre på siden accepterer du disse cookie-indstillinger. Du kan også finde og ændre dine indstillinger her.

OK