1. Toyotas drivlinjer

Hvilken drivlinje skal du vælge?

 • Selvopladelig hybrid

  Hybrid kombinerer elmotor med en benzinmotor, og en hybridbil er utrolig nem at køre, da den ikke skal lades op. Batteriet oplades automatisk under kørslen - primært, når du bremser. 
   
  På lange distancer, eller når du ikke har strøm nok, slår bilen selv over på benzin. Du skal stadig tanke din bil med benzin, men bare ikke så ofte, som hvis du kører i en almindelig benzinbil.
 • Plug-in Hybrid

  Plug-in hybridbiler fungerer som en elbil og hybridbil i én, da den både har en elmotor og en hybrid-/benzinmotor.

  Ønsker du at køre på ren el, kan du lade plug-in hybridbilen op som en almindelig elbil. Bilen slår selv over på hybrid/-benzinsystemet, hvis du løber tør for strøm. Vælger du til gengæld at køre bilen uden el, skal du tanke den op som en almindelig hybrid.
 • Elektrisk

  En elbil kører kun på el og skal lades op, før den kan køre. Biltypen producerer ingen emissioner under kørslen**. Bilen har en elektrisk drivlinje, som består af en elmotor og et højvoltsbatteri.

  Der findes forskellige lademetoder til en elbil fx hjemmelader eller offentlig ladestander. Fælles for elbiler er, at de bruger vekselstrøm, som er den samme strøm, der er i vores almindelige elnet.
 • Brint 

  Brintbiler er dybest set en ny generation af elektriske biler, da biltypen er drevet af en elmotor.
   
  Dog skal en brintbil lades op med brint for at kunne køre.

  Den banebrydende teknologi virker ved en kemisk reaktion i brændselscellerne fremfor forbrænding af fossile brændstoffer, og en brintbil udleder kun vand under kørslen***. 

Sikker på vejen

 • Rækkevidde 

  Rækkevidden er en vigtig faktor, når man skal vælge en elektrificeret* bil, især en batteridrevet elbil. En elbils rækkevidde afhænger af batteriets størrelse, bilens effektivitet og en række eksterne faktorer****, herunder kørestil, hastighed, vejrforhold og køretøjets belastning. Jo større en batterielektrisk bils rækkevidde er, jo længere kan du køre mellem opladningerne.

 • Opladning

  Både batteridrevne elbiler og plug-in hybridbiler kan oplades, enten derhjemme eller på farten ved offentlige ladestationer. Brintbiler skaber deres egen elektricitet fra brint, så de behøver ikke opladning fra en elstander, i stedet skal brintbilen tankes på en brinttankstation. Hybridbiler skal tankes med benzin på normal vis, og skifter selv kørslen på el- eller benzinmotoren.

Fordelene ved de forskellige drivlinjer

Lavere udstødningsemissioner under kørsel

Elbiler, brintbiler, hybridbiler og plug-in-hybridbiler bruger alle elektrisk teknologi som kan være med til at reducere udstødningsemissioner under kørslen**. Elbiler og plug-in-hybridbiler, der udelukkende kører på el, producerer ingen udstødningsemissioner under kørslen. Det samme gælder brintbiler, der kun udleder vand.

Vælg opladningstidspunkt

Du kan oplade en elbil og plug-in hybridbil, når og hvor det passer dig. Oplader du bilen hjemme er det bedst og oftest mest økonomisk om natten, men du sover, ligesom din mobiltelefon.

Fordele ved skatte- og afgiftsfritagelse

I mange lande er der skattelettelser, der gør det mere fordelagtigt at skifte til en elektrificeret* bil, især for firmabilister. Nogle elektrificerede* biler er også fritaget for vejafgifter og afgifter, når de kører ind i trængselszoner og lavemissionszoner, hvilket sparer dig penge. I Danmark har nulemissionsbiler som elbiler og brintbiler de største afgiftsmæssige fordele.

Spar på brændstoffet

Opladning af en el- eller plug-in hybridbil kan være mere økonomivenlig end tankning af en benzin- eller dieselbil - afhængig af el- og oliepriserne. Opladning hjemme natten over kan også være mere praktisk end at skulle finde en lade-/tankstation.

Spørgsmål og svar

En elektrificeret bil er et køretøj, der på den ene eller anden måde drives af en eller flere elektriske motorer. Nogle er helt elektriske. Andre, herunder hybrider og plug-in hybrider, har også en benzinmotor. Toyotas hybrid- og plug-in-hybrider har en EV-tilstand, så du kan køre alene ved hjælp af elektrisk strøm. I hvilket omfang du kan gøre dette varierer, men generelt har plug-in hybrider større batterier end hybrider og kan bruge mere tid og dække større afstande i EV-tilstand.

En elbil kører kun på el og skal lades op, før den kan køre. Den har en elektrisk drivlinje, som består af en elmotor og et højvoltsbatteri.

Der findes forskellige lademetoder: Den almindelige stikkontakt med 230V eller en ladeboks med enten 230V eller 400V. Fælles for alle elbiler er, at de bruger vekselstrøm, som er den samme strøm, der er i vores almindelige elnet.

Når et elektrisk køretøj kun kører på batteristrøm, bruger det ikke noget brændstof og producerer heller ingen udledning. Et elektrisk køretøj er nemt at oplade, raffineret og spændende at køre i, blandt andet takket være det øjeblikkelige drejningsmoment fra elmotoren. 

En hybridbil har både en elmotor og en benzinmotor. Batteriet oplades automatisk under kørsel – primært når du bremser.

Du kan køre langt på el uden nogensinde at skulle lade op. Og på de lange distancer, eller når du ikke har strøm nok, slår bilen selv over på benzin.

Du skal altså stadig tanke benzin, men bare ikke så ofte, som hvis du kørte i en almindelig benzinbil.

Hybrider skifter problemfrit mellem to energikilder, benzin og et elektrisk batteri. Og elektriske biler kører kun på batteristrøm.

Hybrider er selvopladende - så du behøver aldrig at lade dem op. Mens en elektrisk bil har brug for en opladning ved en privat eller offentlig ladestander.

En plug-in hybrid fungerer som en elbil og en hybridbil i én.

Du kan køre op til 100 % på el, hvis du oplader bilen med ladestikket, og bilen slår selv over på benzin, hvis du løber tør for strøm på de lange strækninger.

Du kan også vælge at køre bilen som en almindelig hybridbil, uden at lade den op med ledning. Så får du stadig elkørsel op til 50 % af tiden.

Plug-in hybridbilen er nem at oplade, og du kan både oplade den hjemme eller på en offentlig ladestander.

Et brændselscellekøretøj er et elektrisk køretøj drevet af en elmotor. Elektriciteten til elmotoren produceres på stedet i bilens brændselscellestak.

Brintbiler er bedre for miljøet, da de ikke udleder nogen skadelige gasser eller forurenende stoffer under kørslen – kun vand***. 

Brændselscellen producerer elektricitet ved at forbinde brint fra tankene med ilt fra luften udenfor. Elektriciteten driver elmotoren og oplader batteriet.

* En elektrificeret bil er et køretøj, hvor en elektrisk motor helt eller delvist driver bilen.

** Emissioner kan være forbundet med andre aspekter af bilens livscyklus (herunder dens fremstilling), fra elproduktion og fra daglig brug, f.eks. fra dæk og bremser. 

*** Emissioner kan være forbundet med andre aspekter af bilens livscyklus (herunder dens fremstilling), fra produktionen af brintbrændstof og fra den daglige brug, f.eks. fra dæk og bremser.

**** Sådanne faktorer omfatter: valgt kvalitet af bil, ekstraudstyr og monteret tilbehør, kørestil, hastighed, vejforhold, trafik, køretøjets tilstand, dæktype (sommer/vinter) og tryk, køretøjets belastning, antal passagerer, udvendig temperatur, batteritemperatur osv. For mere info om WLTP, kontakt din lokale Toyota-forhandler.