Toyota Safety Sense

Øger sikkerheden for dig og dine medtrafikanter

Toyota Safety Sense er en nyudviklet kombination af aktive sikkerhedsteknologier. Målet er at reducere risikoen for at blive involveret i en trafikulykke og øge den generelle sikkerhed for alle trafikanter.

Toyota Safety Sense-teknologien hjælper dig med at undgå potentielt farlige situationer.

Pre-Collision System benytter radar og kamera til at scanne for biler og genstande på vejen foran dig. Lane Departure Alert advarer dig, hvis bilen utilsigtet forlader sin vejbane. Automatic High Beam skifter automatisk mellem kort og langt lys for sikker kørsel i mørket. Road Sign Assist gengiver vigtige trafikskilte på den nye TFT-skærm. Adaptiv fartpilot hjælper føreren med at holde en sikker minimumsafstand til den forankørende bil.

Alt i alt reducerer Toyota Safety Sense risikoen for trafikulykker og øger den generelle sikkerhed for alle trafikanter. Det er ikke alle sikkerhedsteknologier under Toyota Safety Sense, der er med som standard. Find din ønskede modelvariants specifikationer og se, hvilke Safety Sense teknologier, der er standard.

Pre-Collision System

PCS-systemet benytter radar og kamera til at scanne for biler og genstande på vejen foran dig. Hvis systemet registrerer en potentiel kollision, advares føreren med både lyd- og lyssignal. Ved overhængende risiko aktiveres bremserne for at undgå kollision og afbøde evt. skadevirkning, hvis uheldet er uundgåeligt.

Teknisk navn: Pre-Crash Safety System

Lane Departure Alert

Kameraer øverst i forruden følger vognbanemarkeringerne under kørslen. Lane Departure Alert advarer med både lyd- og lyssignal, hvis bilen begynder at forlade sin bane, og blinklyset ikke er aktiveret. På den måde mindes føreren om at korrigere bilens retning.

Automatic High Beam

Automatic High Beam giver bedre udsyn og bedre synlighed i forhold til medtrafikanter. Et kamera registrerer lyset fra modkørende biler og baglygterne fra forankørende biler samt vejbelysningens styrke. Automatic High Beam skifter automatisk mellem kort og langt lys, så andre bilister ikke blændes, og nattekørsel bliver mere sikker.

Road Sign Assist

Road Sign Assist registrerer trafikskilte som fx hastighedsbegrænsning og overhaling forbudt. Skiltene gengives tydeligt i førerens synsfelt på den nye TFT-farveskærm. Systemet advarer med både lyd- og lyssignal, hvis skiltningen ikke efterkommes.

Pre-Collision System (inkl. fodgængergenkendelse)

PCS-systemet med fodgængergenkendelse benytter kamera og radar til at registrere fare for sammenstød med fodgængere. Når systemet opdager fare for sammenstød med en fodgænger, advares føreren med lyd og visuelle advarsler og nødbremsen aktiveres. Hvis føreren ikke bremser i tide, hjælper nødbremsen med at undgå et sammenstød.

Adaptiv fartpilot

Adaptiv fartpilot hjælper føreren med at holde en sikker minimumsafstand til den forankørende bil. Hvis du overskrider denne minimumsafstand, nedsætter systemet din hastighed, bremserne kan blive anvendt og bremselys aktiveres. Når afstanden til den forankørende bil igen øges, vil du gradvist vende tilbage til din ønskede hastighed.

Toyota Motor Europe ("TME") giver oplysninger om ”Toyota Safety Sense” (hjemmesiden) efter bedste evne og på grundlag af de tilgængelige versioner. TME indestår ikke for hjemmesidens indhold eller nøjagtigheden af oplysninger og relateret grafik (herunder farver på de viste biler). Spørgsmål eller tvister, som måtte opstå grundet sådanne unøjagtigheder eller fejl, afvises så vidt muligt i forhold til gældende lovgivning.

Nye aktive sikkerhedssystemer som Toyota Saftey Sense er designet til at hjælpe føreren; de er ikke designet til at være en erstatning for føreren. Føreren skal altid have kontrol over sit køretøj. Toyota Saftey Sense-funktionen kan påvirkes eller forhindes af eksterne faktorer, og Toyota er ikke ansvarlig for eventuelle konsekvenser ved brugen af systemet.

Bemærk, at tilgængeligheden af Toyota Safety Sense varierer alt efter model og udstyrsniveau samt købsland. De viste biler kan indeholde udstyr, der ikke er standardudstyr. Se specifikationer og udstyrsliste for nærmere information eller kontakt din autoriserede Toyota-forhandler.

Relateret indhold

Toyota Kortopdateringer Kortopdateringer Med de nyeste Toyota Navigation System opdateringer kan du også nyde godt af andre nye funktioner såsom en forbedret visning af vejkryds og mere præcise ankomsttider. Bilpleje til indvendig brug Bilpleje til indvendig brug Toyota Bilpleje til indvendig brug er en serie produkter til at rengøre og beskytte bilens interiør, så den bevarer sin oprindelige friskhed. Toyota stickerfix™ Toyota stickerfix™ Nu kan du nemt og hurtigt reparere små lakskader som fx ridser eller stenslag med Toyota stickerfix™. Bilpleje til lakreparation Bilpleje til lakreparation Stenslag og ridser ser måske ikke ud af så meget. Men en lille lakskade kan udvikle sig til et større problem, hvis den ikke bliver behandlet.