Din guide til køb af brugt bil

Overvejer du at købe en brugt bil?
Læs vores guide til, hvad du bør overveje og være opmærksom på, inden du køber en brugt bil.

1. Undersøg bilmarkedet

Det kan godt betale sig for dig, at begynde bilkøbet i ro og mag hjemme ved computeren. Her kan du få et overblik over, hvilke biler der er på markedet, hvad de forskellige biler og modeller koster, samt finde en bil, som passer til dit behov. Hjemmesider som Bilbasen.dk eller Toyota.dk er et godt sted at starte.

Vær opmærksom på, at der kan være forskel på bilens pris selvom bilmodellerne umiddelbart ligner hinanden. Det kan for eksempel være fordi, modellen har fået et facelift. Et facelift er en modelændring, som sker i løbet af bilens produktions årrække. Der kan være tale om ændringer i design, udstyr eller andre tekniske justeringer i f.eks. motoren.

Brugte biler »

/
/
2. Hvordan ser økonomien ud?

Det er vigtigt, at du overvejer din økonomiske ramme. En brugt bil giver dig ofte mulighed for at få en lidt større bil, end hvad du kunne købe en fabriksny bil for med de samme penge. Dog er det ikke sikkert, at der er fabriksgaranti på den brugte bil længere, og du bør derfor medregne udgifter til diverse reparationer.

Der kan være forskel på betingelserne for finansiering af en brugt bil frem for en ny, og garantiordningen kan også være en anden. En garantiordning dækker de fejl, som kan opstå efter købet og inden for den aftalte garantiperiode. Dette er dog kun noget, som du kan aftale med din forhandler, og det er derfor ikke muligt, hvis du køber fra en privat person.

Find forhandler »

3. Check bilens historie

Det anbefales, at du tjekker historien på den bil, du ønsker at købe. Det kan for eksempel være synsrapporter. Tjek også om bilen har haft skader, været til serviceeftersyn eller der har været større reparationer på bilen.

Det er også en god ide at undersøge om der er restgæld i bilen. Dette gælder specielt, hvis du handler privat. Hvis der er gæld i den bil, som du ønsker at købe, så skal du være opmærksom på, at du overtager den gæld, som der er i bilen. Det kan du tjekke på bilbogen.dk, som er gratis at benytte.

Tjek på Bilbogen.dk »

/
/
4. Få tjekket bilen hos en autoriseret forhandler

Køber du bilen hos en privat person, er det vigtigt at du tjekker bilen grundigt for eventuelle fejl og mangler. Når du handler privat, så køber du som beset, og selv en nysynet bil kan have fejl og mangler, som kræver udbedring.

Et syn er kun en garanti for at bilen er sikkerhedsmæssigt i orden. Derfor er det altid en god ide at få et autoriseret værksted til at gennemgå bilen, hvis du køber privat. Handler du hos en autoriseret forhandler, er du altid, som minimum, dækket af købelovens bestemmelser, og hos Toyota - ofte meget mere.

Spørg Toyota »

5. Prøvekør bilen

Det kan være en god ide at prøvekøre bilen, så du kan se om bilen er noget for dig og stemmer overens med dine forventninger.

Prøvekør bilen både i by og på motorvej for at få en fornemmelse af, hvordan bilen kører. Herefter er det nemmere for dig at fastslå, om du føler dig tilpas bag rettet, sidder godt i sæderne og om bilen er nem at parkere.

Prøv en ny Toyota »

/
/
6. Check din slutseddel – få det hele med

Når du finder den bil, som du ønsker at købe, skal der udarbejdes en slutseddel. Når du har underskrevet slutsedlen, er den bindende. Husk at få alt hvad der aftales med i slutsedlen, så der er orden i tingene for begge parter.

Når du handler privat, så vær særlig opmærksom på at bruge en slutseddel, der indeholder alle de relevante informationer. Sådan en finder du f.eks. hos FDM.

Se mere på FDM »

7. Omregistrering af bilen

Når du har fundet den brugte bil, som du ønsker at købe, så hav altid en klar aftale omkring omregistrering af bilen. Vær sikker på, at du får bilens originale registreringsattest med, når bilen er købt, da det ikke er muligt at ind- eller omregistrere bilen, hvis du ikke har registreringsattestens del 1 og 2 med dig.

Når du handler privat, bør du foretage omregistreringen med det samme. Du kan ordne den elektroniske omregistrering ved at logge på Skats Tast Selv-system og herefter klikke på “motorregister.” Husk, at du både du og sælger skal bruge jeres NemID til processen.

Skats Tast Selv »

/
/
8. Hvorfor vælge en brugt Toyota?

En Toyota holder til at blive brugt. Derfor er en brugt Toyota et trygt valg, ved køb af brugt bil.

Med en Toyota PLUS bil kan du få op til 3 års forlænget fabriksgaranti på din brugte bil - uden kilometerbegrænsning.

Toyota PLUS »

De seneste nyheder fra Toyota

 Toyota starter produktionen af Yaris Cross Toyota starter produktionen af Yaris Cross Produktionen af den helt nye, skarpt designede, kompakte SUV, Toyota Yaris Cross, er netop sat i gang. Tag på camping med Toyotas delebilskoncept KINTO Share Tag på camping med Toyotas delebilskoncept KINTO Share Har man endnu ikke lagt planer for sin sommerferie i år, står Toyotas delebilskoncept, KINTO Share, klar med et godt tilbud. Toyota Yaris mest solgte bil i juni Toyota Yaris mest solgte bil i juni Den nye Toyota Yaris satte alle andre bilmodeller til vægs i juni og blev den mest solgte bil i Danmark. Helt ny Toyota Yaris Cross fra 224.990 kr Helt ny Toyota Yaris Cross fra 224.990 kr Når Toyota til oktober introducerer den nye, skarpt designede, kompakte SUV, Yaris Cross, bliver det til en attraktiv pris fra blot 224.990 kr.
Tilmeld dig nyheder
fra Toyota »