Teknologi og miljø

Toyota er en virksomhed med fokus på bæredygtighed og den nyeste teknologi inden for brintbiler og hybridbiler.

Toyota er i flere år kåret som en af de mest miljørigtige virksomheder i verden. Det er sket i undersøgelsen Best Global Green Brands fra den anerkendte internationale konsulentvirksomhed Interbrand.

Toyota helt i top – vores indsats inden for hybridbiler og brintbiler

Over 10.000 forbrugere rundt omkring i verden deltager i Best Global Green Brands-undersøgelsen, der blandt andet ser nærmere på, hvordan folk opfatter verdens virksomheders miljøindsats. Dette sammenholdes med virksomhedernes reelle indsats for miljøet – i Toyotas tilfælde blandt andet forskning og realisering inden for brintbiler og hybridbiler. Her ligger Toyota altså helt i top blandt verdens 100 største virksomheder.

Læs mere om undersøgelsen Best Global Green Brands, der udråber Toyota som en af de virksomheder i verden med mest fokus på miljø www.interbrand.com.

Toyota Prius teknologi


Investering i ægte innovative produkter

Toyota bliver ikke bare anerkendt for at være blandt de bedste til konstant at fokusere på at sikre et bæredygtigt miljø. Toyota henter også stor anerkendelse for sin investering i ægte innovative produkter som bl.a. verdens første hybridbil Toyota Prius, der kører på en kombination af el og benzin. Siden er også brintbilen Toyota Mirai kommet til som nyeste skud på stammen inden for bæredygtige biler.

Hybridbiler

Indtil batteriteknologien i elbiler er blevet yderligere udviklet, ser Toyota på hybrid som en mere miljøvenlig teknologi, der kan opfylde den brede befolknings behov til deres bil. Med hybrid kan man køre helt eller delvist på el på de korte ture. Det giver frihed til at bevæge sig, hvorhen man vil – når man vil. Og en hybridbil skal aldrig oplades.

Men det forhindrer naturligvis ikke Toyota i at være med helt fremme i forskning og udvikling af elbiler, og der kører således allerede flere Toyota elbiler rundt som forsøgsbiler i både Japan, USA og Europa.

Toyota Yaris teknologi

Et eksempel på Toyotas konstante miljøfokus er et projekt med delebiler i Grenoble i Frankrig. Toyota stiller her over 70 ultrakompakte elbiler – heriblandt den fikse Toyota i-ROAD – til rådighed for borgerne som et supplement til de offentlige transportmidler.

Borgerne kan så via et helt unikt samkørsels-system – udviklet af Toyota Motor Corporation i Japan – planlægge deres rejser, kontrollere om en elbil er ledig, og foretage reservationer – alt sammen via deres smartphone.

Foreløbig kører dette projekt udelukkende i Frankrig, men erfaringerne bliver løbende indsamlet og vil kunne blive benyttet, hvis man ønsker at gennemføre lignende projekter med elbiler andre steder i verden.

Toyota teknologi og miljø
Brintbiler

En af de mest lovende teknologier, som er udviklet til at anvende alternativ energi, er ”brændselsceller”. En brændselscelle fremstiller elektricitet til at drive en elektrisk motor ved hjælp af en kemisk reaktion mellem brint og ilt. Det betyder, at en brændselscelle i princippet ikke afgiver hverken CO2 eller andre skadelige emissioner – det eneste restprodukt er vand.

/


Vi har forsket i brændselsceller siden 1992, og i 2015 sendte vi den første serieproducerede brintbil på det danske marked – nemlig Toyota Mirai. Brintbiler har en rækkevidde som en traditionel benzin- eller dieselbil. Vi er overbeviste om, at brændselscelledrevne biler bliver en af de vigtigste energikilder for fremtidens mobilitet.

Selv om markedet for brintbiler vil være begrænset i nærmeste fremtid, er disse bilers potentiale ubestridt, og vi bør forvente at se mange flere brintbiler på markedet i fremtiden.