1. Toyota-ejere
 2. Servicekampagner
 3. Sæsonklar med Toyota
 4. Vinterklar

Toyota vinterhjul og vinterdæk

Hvorfor bruge vinterdæk?
 • Hvornår er det vinterdæktid?

  Selvom naboen her får blandet både vintertid og havemøbler ind i huskereglen, er det nu nemt nok: Når temperaturen når under 7 grader, er det tid til vinterdæk.

  Det er omkring det tidspunkt, de blødere sommerdæk stopper med at arbejde optimalt. Så er det på med vinterdækkene, som er designede til at give det bedst mulige vejgreb og kortest mulige bremselængde på en kold og våd vintervej.

Hvad er fordelene ved vinterdæk?

Vinterdæk har et højere indhold af naturgummi end sommerdæk, så de forbliver smidige ved lave temperaturer. Det giver en mere sikker hverdagskørsel og ro i sindet. De unikke slidbanemønstre er designede til at forskyde vand og slud under dækket, hvilket nedsætter risikoen for akvaplaning og giver kortere bremselængder. Og små riller i slidbanen bidder sig fast i sne og is og giver dig det perfekte vejgreb.

Hvornår skal du skifte til vinterdæk?

 • Under 7º
   
  Takket være en kombination af specielle slidbanemønstre og materialer giver vinterdæk et overlegent vejgreb og reducerer din bremselængde, når temperaturen falder til under 7 grader.
 • Sne

  Vinterdæk har masser af små riller i slidbanen, der bider sig fast i sne og is, hvilket giver dig et bedre greb og reducerer din bremselængde

 • Is

  Kombinationen af blødere materialer og specielle slidbanemønstre gør, at vinterdæk har et bedre vejgreb og giver en kortere bremselængde på isglatte veje.

Kan jeg få vinterdæk til min Toyota?

Toyota har et stort udvalg af vinterdæk og fælge, der passer til netop din Toyota. Og som er lavet til at modstå det danske vintervejr og måneders kørsel i grus og vejsalt. Kontakt dit lokale Toyota-værksted for at få de helt rigtige dæk og fælge til alt fra Yaris og Corolla til Camry, Toyota C-HR og RAV4. Vi har altid et godt tilbud på vinterdæk til din Toyota.
Find dine vinterdæk » Opens in new window

Hvordan sammenligner jeg forskellige vinterdæk? 

EU har indført et dækmærkningssystem, der gør det let at sammenligne dæk i Europa, uanset fabrikat. Alle dæk er mærkede med brændstofeffektivitet, bremselængde i vådt føre og dæklyd.

 • Brændstofeffektivitet

  Friktionen fra et dæk, der ruller ad vejen, kaldes rullemodstand. Jo større rullemodstand, jo højere brændstofforbrug. Niveau A-dæk giver den mindste modstand og det laveste brændstofforbrug.

 • Vådgreb

  Vejgrebet i vådt føre kaldes vådgreb. Mærkningen viser bremselængden i standard vådt føre ved 80 km/t. Forskellen mellem vurderingerne, hvor A er bedst og G er værst, er ca. 3 til 6 meter.

 • Dæklyd

  Her angives den støj, dækket afgiver, når det ruller ad vejen. Dæklyden angives i decibel og vises som en sort bølge, hvor 3 bølger er den maksimale støj tilladt.

Tjekker du dæktrykket på din bil?

Skab bedre sikkerhed og brændstofforbrug med det korrekte dæktryk

 • Kontroller bilens dæktryk regelmæssigt

  Det er vigtigt at kontrollere bilens dæktryk regelmæssigt da et dæk taber luft med tiden. Din Toyota performer bedst, når dæktrykket er indstillet korrekt. Det er derfor vigtigt, at du tager dig tid til at tjekke dæktrykket. Den optimale sikkerhed skabes, når du følger bilmodellens retningslinjer for dæktryk.

  Et forkert dæktryk kan betyde forringet manøvre og bremseegenskaber, hvilket påvirker sikkerheden.

  Dæktrykket kan også have en afgørende betydning for brændstoføkonomien. Hvis dæktrykket ligger under Toyotas anbefalinger, så kan det påvirke brændstofforbruget negativt. Det vil derfor gavne din brændstoføkonomi, hvis du regelmæssigt tjekker bilens dæktryk.

  Du finder altid Toyotas anbefalinger for dæktryk til den specifikke bilmodel ved dørstolpen til førersiden, i handskerummet eller i instruktionsbogen.

 • Det korrekte dæktryk giver

  • bedre sikkerhed
  • lavere brændstofforbrug
  • længere levetid på dine dæk.
 • Er lavt dæktryk giver

  • højere brændstofforbrug
  • unødigt slid og skader på dækkene
  • usikkerhed ved manøvre, opbremsninger eller i sving.
 • Gode råd fra Toyota

  • Tjek dæktrykket mindst én gang om måneden.
  • Dækkene skal være kolde, når du tjekker dæktrykket.
  • Vær opmærksom på dæktrykket falder når temperaturen falder.
 • Udskiftning af dæk og hjul

  Ved udskiftning af dæk eller fælge skal dæktrykssensorer monteres.

  Når der monteres nye dæktrykssensorer, skal der indkodes nye id-koder i dæktryksadvarselscomputeren, og advarselssystemet for lavt dæktryk skal initialiseres.

  Registrering af id-koderne for dæktrykssensorerne skal foretages af en autoriseret Toyota-forhandler/-reparatør eller andre kvalificerede fagfolk.

 • Du kan læse mere om processen i instruktionsbogen tilknyttet din bilmodel, hvor vi beskriver initialisering af advarselssystemet for lavt dæktryk.

  Det er vigtigt at følge vejledningen for den specifikke model, da processen kan variere afhængig af bilmodellen.

Populært tilbehør

 • Måttesæt i gummi fra 470 kr. 
 • Bagagerumsbakke fra 573 kr. 
 • Toyota tagboks fra 6.395 kr. 
 • Originale tagbøjler fra 3.000 kr. 
 • Stænklapper fra 534 kr. pr. sæt
*Alle priser på udstyr er inkl. moms men uden montering.

Ofte stillede spørgsmål

 

Det anbefaler vi ikke. Vinterdæk er fremstillet af et blødere gummimateriale end sommerdæk. Det slides lettere i varmt vejr, øger bilens brændstofforbrug og øger bremselængden.

Du bør altid opbevare dine vinterdæk i et køligt, tørt og mørkt miljø. Hvis du opbevarer dæk uden fælge, skal du sørge for, at de står op, mens dæk med fælge altid skal lægges fladt ned. Og undgå kontakt med fedt, benzin eller olie. Kontakt dit lokale Toyota-værksted, hvis du ønsker opbevaring på vores dækhotel.

Afhængigt af hvor langt du kører, er vinterdæk designede til at holde mellem et og fem år, hvis de opbevares korrekt, når de ikke er i brug. Både fysiske og kemiske reaktioner kan ælde dine dæk, hvis du sjældent eller aldrig bruger dem. Et vinterdæk, der er korrekt opbevaret, vil derimod opretholde præstationen som et nyt dæk.

Du kan aflæse niveauet for dæklyd på siden af dækket på alle nye vinterdæk siden 2012. Støjniveauet angives i decibel og vises ved en sort lydbølge.

Dækteknologien inden for vinterdæk er i dag så avanceret, at du kun behøver pigdæk i ekstremt vintervejr.

Pigdæk
De fleste pigdæk har Wolfram-indkapslede metalstifter indlejret i deres robuste slidbanemønstre. Disse graver sig ned i en isdækket overflade og giver det bedste vejgreb i forhold, hvor frossen vejen er. De bruges almindeligvis i områder, hvor temperaturen forbliver omkring frysepunktet eller under i en længere vinterperiode.

Vinterdæk
Moderne vinterdæk er lavet i et materiale, der forbliver smidigt ved lave temperaturer. De tilpasser sig efter en lang række vejrforhold, herunder sne, is samt våd og tør overflade. Dette gør dem til et godt allround valg fra efterår til forår.

Uanset hvilken typedæk du kører med, skal du altid huske, at vinterkørsel kræver andre færdigheder end om sommeren. Afsæt altid ekstra tid til at sænke farten og stoppe, vær forsigtig ved sving og nedsæt i det hele taget hastigheden.

Brug for et vintertjek?

Book vintertjek