1. Toyota-ejere
 2. Servicekampagner
 3. Sæsonklar med Toyota
 4. Sommerklar

Udnyt tiden. Skift til sommerdæk nu.

Sommerdæk er designede og testede til at give det bedst mulige vejgreb og den kortest mulige bremselængde på en varm, tør eller våd sommervej. Og nu, hvor det lunere vejr er på vej, er det et godt tidspunkt at skifte dæk på.

Hvad er fordelene ved sommerdæk?

Vores sommerdæk har et lavere indhold af naturgummi end helårsdæk og vinterdæk, så de forbliver standhaftige ved høje temperaturer. Det giver en mere sikker hverdagskørsel og ro i sindet. De unikke slidbanemønstre er designede til at forskyde regnvand under dækket, hvilket nedsætter risikoen for akvaplaning og giver kortere bremselængder. Og små riller i slidbanen bidder sig fast i en støvet vej og giver dig det perfekte vejgreb.
 • Over 7º

  Takket være en kombination af specielle slidbanemønstre og materialer giver sommerdæk et overlegent vejgreb og reducerer din bremselængde, når temperaturen stiger til over 7 grader.

 • Støv

  Sommerdæk har masser af små riller i slidbanen, der bider sig fast i støv og grus, hvilket giver dig et bedre greb og reducerer din bremselængde.

 • Regnvand

  Kombinationen af hårdere materialer og specielle slidbanemønstre gør, at sommerdæk har et bedre vejgreb og giver en kortere bremselængde på regnvåde veje.

Kan jeg få sommerdæk til min Toyota?

Toyota har et stort udvalg af sommerdæk og fælge, der passer til netop din Toyota. Og som er lavet til at stå distancen på de varme sommerveje, uanset om det er tørt eller om regnen siler ned. Kontakt dit lokale Toyota-værksted for at få de helt rigtige dæk og fælge til alt fra AYGO, Yaris og Corolla til Prius, C-HR og RAV4. Vi har altid et godt tilbud på sommerdæk til din Toyota.

Bestil dine sommerdæk »

Forstå EU’s dækmærkning

 • Brændstofeffektivitet

  Friktionen fra et dæk, der ruller ad vejen, kaldes rullemodstand. Jo større rullemodstand, jo højere brændstofforbrug. Niveau A-dæk giver den mindste modstand og det laveste brændstofforbrug.

 • Vådgreb

  Vejgrebet i vådt føre kaldes vådgreb. Mærkningen viser bremselængden i standard vådt føre ved 80 km/t. Forskellen mellem vurderingerne, hvor A er bedst og G er værst, er ca. 3 til 6 meter.

 • Dæklyd

  Her angives den støj, dækket afgiver, når det ruller ad vejen. Dæklyden angives i decibel og vises som en sort bølge, hvor 3 bølger er den maksimale støj tilladt

Tjekker du dæktrykket på din bil?

Skab bedre sikkerhed og brændstofforbrug med det korrekte dæktryk
 • Kontroller bilens dæktryk regelmæssigt

  Det er vigtigt at kontrollere bilens dæktryk regelmæssigt da et dæk taber luft med tiden. Din Toyota performer bedst, når dæktrykket er indstillet korrekt. Det er derfor vigtigt, at du tager dig tid til at tjekke dæktrykket. Den optimale sikkerhed skabes, når du følger bilmodellens retningslinjer for dæktryk.

  Et forkert dæktryk kan betyde forringet manøvre og bremseegenskaber, hvilket påvirker sikkerheden.

  Dæktrykket kan også have en afgørende betydning for brændstoføkonomien. Hvis dæktrykket ligger under Toyotas anbefalinger, så kan det påvirke brændstofforbruget negativt. Det vil derfor gavne din brændstoføkonomi, hvis du regelmæssigt tjekker bilens dæktryk.

  Du finder altid Toyotas anbefalinger for dæktryk til den specifikke bilmodel ved dørstolpen til førersiden, i handskerummet eller i instruktionsbogen.
 • Det korrekte dæktryk giver

  • bedre sikkerhed
  • lavere brændstofforbrug
  • længere levetid på dine dæk.
 • Er lavt dæktryk giver

  • højere brændstofforbrug
  • unødigt slid og skader på dækkene
  • usikkerhed ved manøvre, opbremsninger eller i sving.
 • Gode råd fra Toyota

  • Tjek dæktrykket mindst én gang om måneden.
  • Dækkene skal være kolde, når du tjekker dæktrykket.
  • Vær opmærksom på dæktrykket falder når temperaturen falder.
 • Udskiftning af dæk og hjul

  Ved udskiftning af dæk eller fælge skal dæktrykssensorer monteres.

  Når der monteres nye dæktrykssensorer, skal der indkodes nye id-koder i dæktryksadvarselscomputeren, og advarselssystemet for lavt dæktryk skal initialiseres.

  Registrering af id-koderne for dæktrykssensorerne skal foretages af en autoriseret Toyota-forhandler/-reparatør eller andre kvalificerede fagfolk.


 • Du kan læse mere om processen i instruktionsbogen tilknyttet din bilmodel, hvor vi beskriver initialisering af advarselssystemet for lavt dæktryk.

  Det er vigtigt at følge vejledningen for den specifikke model, da processen kan variere afhængig af bilmodellen.

  Log ind på MyT og find din instruktionsbog »

POPULÆRT TILBEHØR

OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL

Moderne sommerdæk er lavet i et materiale, der forbliver smidigt ved høje temperaturer og påvirkning fra solen. De tilpasser sig efter en lang række vejrforhold, herunder varme og støv samt våd og tør overflade. Dette gør dem til et godt allround valg fra forår til efterår.

Det anbefaler vi ikke. Helårsdæk er af samme type som et vinterdæk, og er derfor ikke optimeret til en varm, tør eller våd sommervej. Helårsdæk giver dig en længere bremselængde end et sommerdæk, der er specialfremstillet til at klare sig bedre i sommerhalvåret.

Du bør altid opbevare dine sommerdæk i et køligt, tørt og mørkt miljø. Hvis du opbevarer dæk uden fælge, skal du sørge for, at de står op, mens dæk med fælge altid skal lægges fladt ned. Og undgå kontakt med fedt, benzin eller olie. Kontakt dit lokale Toyota-værksted, hvis du ønsker opbevaring på vores dækhotel.

Afhængigt af hvor langt du kører, er sommerdæk designede til at holde mellem et og fem år, hvis de opbevares korrekt, når de ikke er i brug. Både fysiske og kemiske reaktioner kan ælde dine dæk, hvis du sjældent eller aldrig bruger dem. Et sommerdæk, der er korrekt opbevaret, vil derimod opretholde præstationen som et nyt dæk.

Du kan aflæse niveauet for dæklyd på siden af dækket på alle nye sommerdæk siden 2012. Støjniveauet angives i decibel og vises ved en sort lydbølge.

Et nyt sommerdæk har op til 8-9 mm dækmønster, og kører du med slidte dæk på under 3 mm, udsætter du dig selv og andre for en unødig risiko. Et nedslidt dæk har en markant længere bremselængde, et dårligere vejgreb og en langt højere risiko for aquaplanning. Og husk, at der er forskel på kravene til dækmønstre i de europæiske lande, så hold øje med de særlige regler og forhold, der hvor du skal køre.

Uanset hvilken typedæk du kører med, skal du altid huske, at sommerkørsel på specielt våd vej kræver særlig opmærksomhed. Afsæt altid ekstra tid til at sænke farten og stoppe, vær forsigtig ved sving og nedsæt i det hele taget hastigheden.

EU har indført et dækmærkningssystem, der gør det let at sammenligne dæk i Europa, uanset fabrikat. Alle dæk er mærkede med brændstofeffektivitet, bremselængde i vådt føre og dæklyd.

Brug for et tjek?

Book service »