1. Om Toyota
 2. Toyota i Europe
 3. Vores rejse i Europa
 4. 2000'erne

2000'erne

Revolutionen inden for hybride biler med den masseproducerede Prius
Det nye århundrede var starten på en teknisk revolution i bilverdenen. I 2000, tre år efter sin debut i Japan, ankom den originale Prius til Europa som en sedan drevet af en ny drivlinje, der bestod af både en konventionel benzinmotor og en elektrisk motor.
 • Ankomsten af Prius

  I modsætning til enhver anden bil på markedet skiftede Prius automatisk mellem sine forskellige strømkilder eller brugte dem i kombination for at opnå den mest effektive ydeevne. Som en "fuld" hybrid kunne den bruge sin elmotor alene med nul brændstofforbrug og ingen udstødningsemissioner. På denne måde var Prius tro mod de latinske rødder af sit navn og var en bil forud for sin tid. Vi havde faktisk udviklet vores hybridteknologi siden 1960'erne, længe før grønne spørgsmål blev en så stor årsag til global bekymring, og før indførelsen af lovgivning til reduktion af drivhusgasser.

 • Et nyt koncept inden for motorer

  Vores miljøvision og tidlige investering i forskning og udvikling betød, at da Prius var klar til at blive markedsført til vores kunder, var vi helt sikre på dets kvalitet og evne til at levere den ydeevne, vi lovede. Den tro, vi havde på Prius, blev afspejlet i, at det var den første bil i Europa, der blev solgt med fem års / 100.000 km garanti. Den første generation Prius introducerede også folk til et nyt koncept inden for motorer. Dette betød, at dens oprindelige tiltrækning var som et nichealternativ til de konventionelle benzin- og dieselmodeller, som europæiske kunder kendte til og stolede på.

 • Forbedret anden generation

  Omkring 4.000 modeller blev solgt, før Prius blev modificeret i 2003 med introduktionen af en anden generations version. Det kombinerede mere moderne hatchback-styling med betydelige gevinster i ydeevne og effektivitet. Brændstoføkonomien var forbedret med 15 procent ved 4,3 l/100 km, mens CO2-udledningen faldt til 104 g/km. Samtidig blev bilisterne mere opmærksomme på behovet for at reducere deres CO2 aftryk og spare energi, og lovgivere over hele kontinentet begyndte at overveje skattesystemer, der favoriserede renere køretøjer.

 • Hybrid bliver mainstream

  Hvor den oprindelige Prius skabte hybridbilmarkedet, hævede dens efterfølger teknologiens profil og modellens popularitet. Tredje generation Prius' rolle, der blev lanceret i 2009, var at tage hybrid ind i mainstream. Effekten var en tredjedel større end i 2000, brændstofforbruget blev forbedret med 23 procent, og CO2-niveauet faldt for første gang til under 100 g/km. Disse tal afspejler, hvordan vores engagement i at løbende forbedre Prius' miljøpræstationer gav reelle fordele for samfundet. Den var nem at køre og praktisk at bruge med reduceret brændstofforbrug og kulstofemissioner.

 • Yaris og Auris bliver hybrid

  Prius ændrede billandskabet og førte til udrulningen af hybridteknologi til Yaris og Auris (i øjeblikket Corolla). Prius blev en familie af modeller med introduktionen i 2012 af Prius+, verdens første 7-sæders fulde hybridbil, og en anden verdensnyhed, Prius Plug-in Hybrid. Sidstnævntes kraftige lithium-ion-batteri kan genoplades ved hjælp af en simpel plug-in-forbindelse til en strømforsyning i hjemmet, arbejdspladsen eller en offentlig ladeplads. Dette giver mulighed for større afstande og højere hastigheder, når du kører på nul-emissions elektrisk strøm sammenlignet med den konventionelle Prius.

 • 1 million solgte hybrider

  I 2007 nåede vi en million solgte hybridbiler på verdensplan. Det samme antal blev nået i Europa i 2015, ud af allerede 8 millioner på verdensplan på det tidspunkt. Den viden, der blev opnået fra vores verdensomspændende salg, spillede en afgørende rolle for at sikre, at de biler, vi bragte på markedet, opnåede den bedst mulige ydeevne, både for kunden og for miljøet. Vi fortsatte med at forbedre og tilpasse vores hybridteknologi mod vores mål om at skabe den ultimative miljøbil. Vores dybe viden om hybridteknologi styrede den videre udvikling af andre drivlinjer, såsom i brændselscelle elektriske og batterielektriske køretøjer.

 • Den hybride pioner bliver moden

  Prius har formået at transformere folks forståelse og accept af hybridteknologi. I dag er det blevet et velkendt og populært valg for flere og flere mennesker, der ikke kun sætter pris på dens renere og mere effektive ydeevne, men også dens glatte og sofistikerede kørekvalitet og dens varige pålidelighed. Mens vi siden har arbejdet på at elektrificere hele vores flåde af europæiske og globale modeller, er Prius stadig den mest kendte hybridbil i verden.

2000'erne i Europa

Toyota i Europa gennem årtierne