1. Om Toyota
 2. Toyota i Europe
 3. Vores rejse i Europa
 4. 1990'erne

1990'erne

Fremskyndelse af investeringer i fabrikker i Europa
Da vi passerede milepælen på 30 år i Europa, forpligtede vi os til store investeringer ved at etablere vores egne produktionsfaciliteter. Gennem 1990'erne fortsatte vi med at fokusere på vores forretningsprincipper om at bygge køretøjer lokalt på de markeder, hvor de vil blive solgt.
 • Første europæiske produktionscenter

  I en tale i London i 1989 sagde Toyotas daværende præsident Shoichiro Toyoda: "Toyota vil gøre det bedst mulige for at blive accepteret som et ægte britisk selskab og et europæisk selskab så hurtigt som muligt." Et par uger senere bekræftede vi vores planer om at bygge vores første fuldt ejede og drevne europæiske produktionscenter i Storbritannien - Toyota Motor Manufacturing UK (TMUK) blev født.

 • Carina E for Europa

  Omkring 3 mia. EUR blev dengang investeret i oprettelsen af en bilfabrik i England og en motorfabrik i det nordlige Wales. Begge kom i drift i 1992. Den første model, der blev bygget på Burnaston-fabrikken i England, var Carina E (E'et, står for Europa). Inden for seks år producerede TMUK også Corolla hatchbacks og blev hjemsted for vores nye flagskibsmodel for Europa, Avensis. Virksomheden nåede også sit mål om at indkøbe 80 % af sine dele og tjenester fra europæiske leverandører.

 • Organiseret til nye erhvervsmiljøer

  For at tilpasse os det ændrede forretningsmiljø i Europa efter lanceringen af Den Europæiske Union i 1993 begyndte vi at omorganisere vores salgs-, marketing- og ingeniørvirksomheder og vores europæiske kontorer under paraplyen af det, der i øjeblikket er kendt som Toyota Motor Europe, med hovedkontor i Bruxelles. Yderligere supportfaciliteter omfattede et udvidet reservedelscenter, Toyota Parts Center Europe (TPCE) og et tilbehørs- og servicecenter, begge beliggende i Belgien. I 1998 åbnede vi et nyt udstillingsvindue for vores innovation og teknologi: Le Rendez-Vous Toyota på den berømte Champs-Elysées i Paris. (Lukket i oktober 2017).

 • Nye fabrikker i Storbritannien, Tyrkiet og Frankrig

  Vi styrkede forbindelserne mellem Toyota Motor Corporation og de virksomheder, der fremstiller og markedsfører vores biler i Europa. TMUK var i starten på en ny ekspansionsperiode. Yderligere produktionskapacitet blev tilføjet i 1994 med grundlæggelsen af TOYOTASA (Toyota Motor Manufacturing Turkey i dag), et joint venture for den lokale produktion af Corolla. Da vores europæiske salg passerede en halv million det år, øgede vi vores produktionskapacitet yderligere med lanceringen af produktionscentre i Polen (for gearkasser og motorer) og Valenciennes, Frankrig (for produktion af den succesrige Yaris).

 • Vores første globale miljø-fabrik

  Opførelsen af Toyota Motor Manufacturing France (TMMF) begyndte i 90'erne. Fabrikken har løbende forbedret sine miljøpræstationer og er blevet vores mest bæredygtige fabrik i Europa og en af vores globale miljøfabrikker, der er banebrydende for nye og bedre miljøprogrammer. Det blev lanceret som et "smart, rent industriområde for det 21. århundrede, der respekterer miljøet", og har indført foranstaltninger til gradvist at reducere affald, reducere energi- og vandforbruget og fange vedvarende energi, for eksempel med et stort solcelleanlæg. Fabrikkens omgivelser plejes for at opnå naturlig diversitet

 • Forvandlingen er fuldført

  Ved århundredeskiftet havde vi opnået en fuldstændig forvandling. Vi havde bevæget os fra at være en niche, østlig virksomhed, der eksporterede et lille antal køretøjer, til at have en betydelig lokal tilstedeværelse som en virksomhed, der bygger biler, investerer i job, uddannelse og faciliteter i hele regionen. Vi omsatte vores filosofi om lokal produktion i praksis og indså de fordele, det kan medføre. Disse omfatter forbedret kvalitet, kundeservice og effektivitet samt reduceret påvirkning af miljøet.

90'erne i Europa

Toyota i Europa gennem årtierne