1. Om Toyota
 2. Innovation
 3. Fremtid uden ulykker
 4. Automatiseret kørsel

Automatiseret kørsel

Mennesker og teknologi kan teame up og sikre endnu bedre mobilitet
Toyota er forpligtet til at forske og udvikle automatiseret kørsel, fordi teknologien kan forhindre nedbrud forårsaget af menneskelige fejl. Toyotas tilgang til automatiseret kørsel omfatter programmerne Mobility Teammate Concept, Chauffeur og Guardian™ for at udvikle og tilbyde mobilitet, der er sikker, tilgængelig og praktisk.
 • Mobility Teammate Concept

  Toyota har været involveret i aktiv sikkerhed og automatiseret køreteknologi siden 1990'erne med det primære mål at eliminere trafikulykker. Vi fremmer udviklingen med Mobility Teammate Concept. Det er bygget på troen på, at mennesker og køretøjer kan arbejde sammen for at gøre mobilitet sikker, bekvem, effektiv og sjov. Folk bør have valg, og teknologi kan forstærke snarere end erstatte menneskelig kapacitet. I stedet for at fjerne menneskeligt engagement ønsker vi, at folk skal nyde friheden og glæden ved at køre, og samtidigt at de drager fordel af automatiserede køreegenskaber, når de har brug for eller ønsker det.

 • Hvad ligger bag Teammate?

  En bil er mere end et transportmiddel. Forbindelse til "din bil" udvider oplevelsen, da den opfylder mobilitetsbehov og afspejler din unikke smag. Afhængig af erfaring, viden, alder, medicinske tilstande eller simpel træthed kan din køreevne, stil og behov ændre sig fra det ene øjeblik til det andet. Du vil måske have en sporty kørestil i nogle situationer og en jævn kørsel i andre. Vores automatiserede kørselsteknologier opfylder disse skiftebehov og hjælper samtidig med at understøtte sikkerheden uanset førerens tilstand.

 • Chauffeur og Guardian

  Gennem automatiserede køretøjer ønsker vi at tilbyde mobilitet, der er sikker, tilgængelig og bekvem for alle. Til dette mål forfølger vi to koncepter. Fx Chauffeur til dem, der ikke kan eller vælger ikke at køre, hvor chaufførteknologi gør det muligt for et køretøj at køre alene. Vi udvikler også Toyota Guardian™, hvor føreren og et AI-system deler roller og udnytter individuelle færdigheder. Guardian overvåger konstant omgivelserne og træder til for at forstærke førerens muligheder, når en kollision eller anden sikkerhedsrisiko er overhængende. Dette gøres ikke kun ved at bremse, men også ved at bruge hele spektret af kørehandlinger.


 • Hvorfor Guardian?

  Du undrer dig måske over, hvorfor Toyota udvikler programmet Guardian oven på Chauffeur. Teknologien i Chauffeur vil have en meningsfuld indvirkning på livet for mennesker, der ikke kan eller ikke ønsker at køre. Men dens udvikling står over for betydelige tekniske og sociale udfordringer, som det vil tage tid at løse.

  Af denne grund kører mange implementeringer af niveau 4-ækvivalente testbiler under meget begrænsede forhold, såsom lav hastighed, let trafik, færre fodgængere eller cyklister, godt vejr osv. Vi designer Guardian for at undgå mange af disse begrænsninger. Med Guardian kan vi introducere højere niveauer af førerassistance i produktionskøretøjer og evaluere sikkerhedsfordelene ved automatiseret kørsel hurtigere. Guardian kan også opbygge tillid og accept af højt automatiseret teknologi.


 • Automatiseret eller autonom? 

  Med fremkomsten af nye teknologier, der kan udføre nogle eller alle kørselsopgaver, er der kommet en række udtryk ind på markedet, såsom "automatiseret", "stærkt automatiseret", "semi-" og "delvist autonomt", "selvkørende" og "førerløs" for at nævne nogle få.

  Vi mener, at det er vigtigt at beskrive funktioner præcist baseret på deres faktiske ydeevne, fordi det kan påvirke kundernes forventninger og forståelse af, hvad deres bil kan. Toyota bruger ordet "automatiseret" til at beskrive en bred vifte af teknologi, der øger eller erstatter menneskelig kontrol i en periode. Vi siger "autonomt", hvis et automatiseret system helt kan overtage kørslen - i det væsentlige erstatte føreren - i en periode eller endda på ubestemt tid.


 • Automatiseret er mere end sikkerhed 

  Ud over de centrale sikkerhedsfordele kan automatiserede køresystemer hjælpe med at gøre trafikken jævnere og mere effektiv. Dette kan medføre meningsfulde forbedringer: bedre luftkvalitet gennem reducerede emissioner og bedre livskvalitet for bilisterne gennem kortere og mere forudsigelige rejsetider.

  Flere mennesker kunne opleve glæden ved mobilitet, og vi tror på, at teknologien bag automatisering vil give omfattende fordele og mobilitetsløsninger, der rækker langt ud over biler og lastbiler. Toyota udnytter sin forskning i automatiseret kørsel til at skabe nye mobilitetsløsninger, såsom robotter med forbedret opfattelse, ræsonnement og manipulation, der kan tilbyde udvidet bevægelsesfrihed for alle, herunder mennesker med begrænset mobilitet.