1. Om Toyota
 2. Derfor bør du vælge Toyota
 3. Guides til bilkøb
 4. Guide til køb af ny bil

Din guide til køb af ny bil

Overvejer du at købe ny bil? Læs otte overvejelser, som du bør gøre dig, inden du køber en ny bil her.
 • 1. Kend dit behov

  Når du overvejer en ny bil, bør du kende dit behov. 

  Bor du i byen er det måske vigtigt, at den er let at parkere?

  Har du børn, er det måske vigtigt med god plads?

  En større bil kan nemt blive 20% dyrere i drift end en lille bil. Men kan en lille bil klare hverdagen og kan en tagboks løse behovet på kør-selv-ferien?

 • 2. Hvordan ser økonomien ud?

  Når man køber bil skal det gøres med hjertet, men i den grad også med hjernen. 

  Husk, at beregne udgifter til ydelse på lån, grøn afgift, brændstof, forsikring, service, syn og sliddele som dæk. Det er også en god ide at overveje, om bilen er er en god fremtidsinvestering.

  Du skal jo højst sandsynligt sælge bilen igen på et tidspunkt, og det gør det lidt nemmere, hvis bilen og dens teknologi ikke er helt outdated. 

 • 3. Lease eller købe?

  Om du skal lease eller købe en bil afhænger af dit kørselsbehov, privatøkonomi og trang til at skifte bil. Ved køb af bil kan du oftest forhandle prisen, tilvælge ekstraudstyr, som ikke begrænser din pengepung, samt selv bestemme hvor længe du vil beholde den og hvor mange kilometer, du vil køre. 

  Dog kan du ikke være sikker på, hvilken pris du får for bilen, når du en dag ønsker at sælge den. 

  Ved privatleasing er der garanti for service af bilen, der er oftere lavere udbetaling, du har mulighed for at udskifte bilen ofte og du kender til dine samlede udgifter. Dit kørselsbehov har dog en betydning for prisen på din leasingaftale.

 • 4. Styr på finansieringen?

  Har du ikke selv pengene til at finansiere din nye bil, er det vigtigt, at du undersøger dine lånemuligheder grundigt, inden du beslutter, hvordan du skal finansiere dit bilkøb ved et billån. Men hvordan sammenligner du billån? 

  Det kan du gøre nemt, hvis du kender ÅoP. ÅoP står for årlig omkostning i procent. ÅoP dækker alle renter og gebyrer, som der måtte være i forbindelse med dit billån. 

  Her er det også vigtigt, at du tager din egen økonomiske situation med i betragtning, så du finder det billån, som passer bedst til dig.

 • 5. Bank eller forhandler?

  Selvom det kan lyde som en kliche, så er et godt tilbud ikke altid et godt tilbud.

  Det kan godt være, at du kan spare 40.000 kr. på en given bilmodel, men det betyder ikke, at det er et godt tilbud. 

  Derfor bør du se på selve prisen på bilen og overveje om det er en god pris for dig, som passer til din økonomi. Finder du en bil, som passer til dine behov, kan dette være bedre end selv de bedste tilbud.

 • 6. Er det et godt tilbud?

  Selvom det kan lyde som en kliche, så er et godt tilbud ikke altid et godt tilbud. 

  Det kan godt være, at du kan spare 40.000 kr. på en given bilmodel, men det betyder ikke, at det er et godt tilbud. 

  Derfor bør du se på selve prisen på bilen og overveje om det er en god pris for dig, som passer til din økonomi. Finder du en bil, som passer til dine behov, kan dette være bedre end selv de bedste tilbud.

 • 7. Hvad med forhandleren og værkstedet?

  En anden vigtig faktor i forbindelse med bilkøb er forhandler og værkstedet. Det er en god ide at undersøge, hvor din nærmeste forhandler ligger og gøre op med dig selv, hvor langt du gider at køre. 

  Du skal jo ikke kun besøge forhandleren, når du køber din bil, men også når bilen skal til service på værkstedet. 

  En anden ting, som du gør dig klog i at undersøge er forhandleren og værkstedets anmeldelser på nettet, da det kan give dig et indtryk af hvordan stedet er, samt hvilke forhandlere og værksteder, der har de mest tilfredse kunder.

 • 8. Prøvekør bilen

  Når du har en ide om, hvilken bil du ønsker at købe, er det en god ide at booke en prøvetur. Prøvekør bilen både i by og på motorvej for at få en fornemmelse af, hvordan bilen kører. 

  Prøveturen bør tage minimum 30 minutter, men gerne helt op til en time. Herefter er det nemmere for dig at fastslå om du føler dig tilpas bag rettet, sidder godt i sæderne, om bilen er nem at parkere og om den passer til dit temperament. 

  En god ide kan også være at prøvekøre flere forskellige biler, også af samme model, så der er noget at sammenligne med. At booke en prøvetur er nemt og ligetil. Du kan allerede booke din prøvetur i dag.