1. Modelhistorie
 2. RAV4 modelhistorie

Hvilken RAV4 passer dig bedst?

En RAV4 er et godt valg, også brugt. Og derfor kan det være svært at vælge årgang og model.

Går du efter den meget robuste 1. generation?

Eller er den mere rummelige 2. generation bedst? Den mere avancerede 3. generation, eller måske den mere stilede 4. eller 5. generation?

Her finder du Toyotas egen guide, der kan hjælpe dig med at kende forskellene på de forskellige RAV4-generationer. Der er forskel i deres unikke egenskaber, faceliftdetaljer, motoropdateringer og ydeevne både i forhold til motoren og terræn.

Ens for alle RAV4
Uanset hvilken RAV4 du vælger, vælger du en bil, du kan stole på. Klassens måske bedste køreegenskaber og fleksibilitet er sat i højsædet. SUV’en er kendt for at kombinere komfort og rummelighed med den robusthed, du forventer fra en firehjulstrækker.

Hver generation af RAV4 har forskellige styrker, så overvej hvilken specifik årgang og udstyrsniveau, du ikke kan leve uden.

I 2019 var RAV4 den mest sælgende SUV i verden. Og den 4. mest solgte bil i det hele taget. Det bliver man kun, hvis man er ligeså god som en RAV4.

Toyota RAV4 modelhistorie

 • 1994 > 2000

  En SUV i en klasse for sig

  Allerede ved introduktionen vakte RAV4 begejstring og blev European Car of the Year. Det skyldtes dens unikke design, alt det den var god til, men nok mest fordi den ændrede hele opfattelsen af SUV- markedet. Fra 96 og frem er der dual airbag som standard.

  Den kom kun med en 2-liters motor, til gengæld kunne du allerede fra starten tilvælge 4- hjulstræk og automatgear.

  I '98 blev den faceliftet og ydelsen steg fra 119 til 127 hk. Indvendigt kom den med mange forskellige farver. Så der er interiør til enhver smag.

  Modellen er kendt for sine meget lave driftsomkostninger. Den er ikke kendt for dyre reparationer, men vær opmærksom på rust i undervognen, hvis den ikke har fået undervognsbehandling.

 • 2000 > 2005

  Mindre kompakt, mere komfort

  I 2000 blev designet mere forfinet og premium i udtrykket. Modellen er en del større og mere komfortabel end forgængeren. Bilen fås både som 1,8 og 2 liters. Begge motorer er stærkere og mere økonomiske end forgængeren. ABS og flere airbags er standard.

  Selvom det er en SUV med gode terrænegenskaber, så er modeller efter 2000 meget komfortable og præcise på vejen. Ifølge bl.a. TopGear er det den bedste off-road at køre on road med. Modellen fik et lille front- og lygtefacelift i 2003.

  Denne generation er kendt for at drikke lidt for meget olie, og fjedrene kan være slidte. Så kig efter modeller, der har servicebogen i orden.

 • 2005 > 2012

  Mere sikkerhed, mere plads, mindre forbrug

  3. generation betød også 3 nye motorer. En 2 og 2,4 liters benzin samt en stærk 2,2 liters diesel. Så her kan du både vælge mere power eller mere på literen.

  Den føles endnu mere komfortabel, fordi den fik en helt ny indervogn. Sikkerheden er forbedret med side airbags, og stability control. Der er også mere udstyr at vælge mellem. Kig fx efter modeller med keyless entry, 2-zone klimaanlæg og bakkamera.

  I 2009 blev fronten og lygterne faceliftet. Indvendigt blev materialerne og designet også forbedret. Ligesom alle Toyotaer er den mere pålidelig end sine konkurrenter fra samme årgang. Men ligesom forrige generation er den lidt olietørstig. Og så er der få af de ældste varianter, der har haft udfordringer med elruderne. Så husk altid at køre en tur, hvor du tjekker alt, før du bestemmer dig.

 • 2012 > 2018

  Hybrid off-roader

  I 2012 introducerede Toyota deres gennemprøvede hybridteknologi i RAV4. Den store SUV's emissioner og forbrug er derfor best-in-class.

  Designet er ligeså avanceret som teknologien, og dens skarpe linjer gør den endnu mere strømlinet, uden at det er gået ud over pladsen.

  Varianterne uden hybrid er typisk billigere i indkøb og du kan vælge mellem 2 og 2,5 liters benzin samt den effektive 2,2 liters diesel.

  Sikkerhedsudstyret er i top, og denne årgang fik også blind-spot monitorering. Ligesom de to forrige generationer er komforten på vej også i top. Bare spørg Topgear.

  Leder du efter ekstraudstyr, kan du finde elektrisk bagklap, keyless entry og stort panorama-soltag. Kvaliteten er helt i top, og der er ingen kendte svagheder. Men kig alligevel efter modeller, der har servicebogen i orden.

 • 2018 >

  Højere, stærkere og helt sin egen

  Det markante design er et moderne take på en off-roader, der er lige så kapabel på vejen. Dens højere frigang og dens nye undervogn og torque-vectoring 4-hjulstræk sikrer, at en RAV4 ikke lige lader sig stoppe af hvad som helst.

  Vælger du hybrid, får du den nyeste generation af teknologien og plugin-varianten giver dig, udover det lave forbrug, også adgang til at parkere sammen med elbilerne. Det er den kendte 2,5 liters benzinmotor, der sidder i alle varianterne.

  Du kan finde modeller med elektriske sæder, og så de nye ventilerede forsæder. Infotainment-systemer har alt, hvad du forventer af en moderne bil og går du op i lyd, så gå efter modellen med JBL premium højtalerne.

  Alle modellerne kommer med Toyota Safety Sense, som inkluderer nødbremse, fodgængerovervågning og adaptiv cruise-control.

Brochure-arkiv på RAV4

Interesseret i en RAV4?

Leder du efter en brugt eller en ny RAV4? Find, hvad du leder efter herunder.
Find en brugt RAV4 Find en ny RAV4