1. Hybrid & el
 2. Brint
 3. Fakta & FAQ om Brint

BRINTBIL - SPØRGSMÅL & SVAR

Find svar på dine spørgsmål om brintbiler. Bliv klogere på, hvordan en brintbil fungerer, hvilken rækkevidde du har i en brintbil, hvad prisen for en brintbil er og meget mere. Vi har samlet en række spørgsmål og svar om Toyota Mirai her på siden. Finder du ikke det svar, du søger, er du altid velkommen til at sende dit spørgsmål til os eller kontakte din nærmeste Toyota forhandler.
 • Hvad koster en brintbil?

  Prisen på en brintbil afhænger af den specifikke model

  Brintbilen Toyota Mirai kommer altid med en række eksklusivt ekstraudstyr, som blandt andet LED Highlygter, JBL lydanlæg, bak-kamera, navigation med 12,3” skærm, nøglefri adgang og meget mere. Du får derfor innovativ teknologi fra motor til udstyr, når du vælger en Toyota Mirai.

  I dag er brintbiler endnu ikke så udbredte, og teknologien er ny og avanceret. Derfor kan du fortsat få benzinbiler og hybridbiler, som er billigere end brintbiler. 

 • Hvordan oplades en brintbil?

  En brintbil skal ikke oplades som en almindelig elbil, men skal tankes med brint på en brinttankstation. I Danmark har vi allerede brinttankstationer i en række danske byer, og flere er på vej.

  Optankningen foregår nemt og hurtigt, som du kender det fra en almindelig benzinbil, og du kan fylde bilens hydrogentank på kun 3-5 minutter. 

 • Hvad koster det at tanke brint?

  Som hovedregel koster det cirka det samme at tanke en brintbil, som det koster at tanke en benzinbil.

  Brint måles i gram og ikke i liter. På nuværende tidspunkt koster 1000 gram brint i Danmark omkring 100 kr.

  Hydrogentanken i en Toyota Mirai kan rumme 5,6 kg brint. Det vil sige, at det koster mellem 500 og 600 kr. at fylde hydrogentanken. En fuld tank giver dig en rækkevidde på 650 km.

 • Er det dyrt at eje en brintbil?

  Med en Toyota Mirai vil omkostninger til brændstof være på niveau med en konventionel bil med forbrændingsmotor. Men der er en række afgiftsmæssige fordele ved at eje en brintbil fremfor en benzinbil, da en brintbil er klassificeret som et nul-emissionskøretøj.

  Samtidig vil en brintbil også have lavere omkostninger til service, da der ikke er en masse komponenter, som skal serviceres hvert år. En brintbil fra Toyota vil derfor ikke være dyrere at eje end en bil med forbrændingsmotor - tværtimod vil den formentlig være billigere.

  Det forventes, at prisen på en brintbil vil falde betragteligt i de kommende år, og allerede i 2025 forventer vi hos Toyota, at vores brintbiler vil være billigere at producere end hybridbiler.

 • Hvordan virker en brintmotor?

  Motoren i en brintbil er en elektrisk motor, der får sin strøm fra en brændselscelle, der ligger indbygget i bilen.

  I brændselscellen sker en kemisk reaktion mellem brint fra tankene og luften udenfor, der skaber elektricitet, som brintbilens elmotor kan køre på.

  Elektriciteten fra brændselscellen overføres direkte til elmotoren og lagres på bilens indbyggede batteri.

 • Hvor længe holder brændselscellen i en brintbil?

  Brændselscellen i en Toyota Brintbil er udviklet til at holde lige så længe som bilen.

  Toyota Mirais brændselscellekomponenter er dækket af en garanti på 5 år/150.000 km.

  Hos Toyota sikrer vi samtidig, at hydrogenbrændselscellen genanvendes sikkert og ansvarligt, når bilen har kørt sine sidste kilometer.

 • Hvad er rækkevidden i en brintbil?

  Rækkevidden i en brintbil afhænger af modellen, din kørsel og oppakning.

  I Toyota Mirai er rækkevidden mere end 650 km på en fuld tank brint. Og når tanken er tom, kan du fylde den igen på under 5 minutter.

 • Er brintbiler sikre?

  Ja, brintbiler er sikre. Brint er faktisk mere sikkert at håndtere end benzin eller diesel, så du har intet at bekymre dig om, når du skal tanke eller køre en brintbil.

  Hos Toyota har vi gennemtestet sikkerheden i alle vores biler – også i vores brintbiler.