1. Hybrid & el
  2. Elektriske biler fra Toyota
  3. Toyotas ladetidsberegner

Toyotas ladetidsberegner

Hvor lang tid tager det egentlig, at oplade en elbil? Beregn ladetiden af din elbil fra Toyota med Toyotas ladetidsberegner herunder!

Ofte stillede spørgsmål om opladning

Er du nysgerrig på opladning af elbiler? Her har du din guide.

Under optimale forhold er det muligt at lade fra et opladningsniveau på 10 % til 80 % på 30 min.* med en jævnstrømopladning med en effekt på 150 kW. For at passe på batteriet og sikre en lang batterilevetid reduceres jævnstrømsladeeffekten, når opladningsniveauet når 80 %.

*Afhænger af de lokale forhold, modeltype og variant samt vejrforhold og temperaturer, som også kan påvirke ladetiden.

Bogstaverne refererer til forskellige ladespændinger. Fx kan en bZ4X med et 400-volts-ledningsnet oplades uden problemer med både en K-oplader (mellem 50 og 500 V) og en L-oplader (mellem 200 og 920 V). Forhør dig hos din forhandler, hvis du er i tvivl.

Det er enkelt og nemt at oplade din elbil. Ved at installere en vægoplader derhjemme kan du altid være sikker på, at din elbil er klar til at tage på tur – du skal bare sætte stikket i, når du kommer hjem. 

For hurtig og nem opladning, mens du er væk hjemmefra, kan du gøre brug af et voksende netværk af lynopladere på eksempelvis motorvejstankstationer og parkeringspladser ved supermarkeder, der kan gøre bilen klar til næste etape på blot 30 min.* 

*Afhænger af de lokale forhold, model og variant, vejrforhold og temperaturer, som også kan påvirke ladetiden.

Biler, der er bygget før januar 2023, har en integreret oplader (OBC) med en effekt på 7 kW. Ved en strøm på 32 A er mindstetiden til fuld opladning 9½ time.

Biler, der er bygget fra februar 2023, har en integreret oplader (OBC) med en effekt på 11 kW, hvilket betyder, at bilen kan blive ladet helt op på 6½ time ved en ladestation med en effekt på 11 kW.